vrijdag, mei 27, 2022
HomeCompetitiesEerste DivisieVERSLAG | FC Dordrecht wint en neemt verder afstand van onderste regionen 

VERSLAG | FC Dordrecht wint en neemt verder afstand van onderste regionen 

Vrijdagavond heeft FC Dordrecht uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Cláudio Braga wist Roda JC, de nummer vijf van de ranglijst, gemakkelijk aan de kant te zetten in de tweede helft: 3-2.

Weinig spektakel op de Krommedijk
In een druilerig Dordrecht was het voornamelijk de thuisploeg die de controle zocht in de openingsfase. Het was een begin waarin beide teams zoekende waren en nog niet tot echt gevaar konden komen.

De Dordtenaren waren het dichtstbij een openingstreffer, aanvoerder Antonio Stankov zorgde met zijn indraaiende voorzet voor de eerste problemen aan het adres van Roda-doelman Radomir Novakovic. Het eerste gevaar van Limburgse kant kwam op naam van Ba-Muaka Simakala, de aanvaller zag zijn poging net over het doel heen zien vliegen. Gyliano van Velzen stuurde Mario Engels het zestienmetergebied in maar gelukkig voor de Dordtse defense kon Daniël Breedijk ternauwernood redding brengen.

Diezelfde van Velzen werd niet veel later onderuit gehaald door een onhandige Renny Smith, wat zich uitte in een strafschop. Onder luid gefluit tekende Engels voor de 1-0 en zijn 24ste competitiedoelpunt. Opnieuw een tegenslag voor de mannen van Cláudio Braga, desalniettemin lieten zijn manschappen zich niet uit het veld slaan.

Vijf minuten voor het rustsignaal was het de uiterste behendige Van Velzen die dichtbij de verdubbeling van de score was, maar uit de tegenstoot was het raak. Spits Schalekamp schoot aan de andere kant van 25 meter de bal onder de grabbelende Novakovic door en bracht de spanning terug. Door alle feestvreugde waren de Schapekoppen afgeleid en had Van Velzen de voorsprong op zijn voet, maar de voet van FC Dordrecht-goalie Bryan Janssen bracht redding.

FC Dordrecht neemt snel afstand

Eerder dit seizoen eindigde het duel in 2-2 in Kerkrade, de laatste overwinning van beide partijen dateert uit de Dordrecht’90 jaren. De nummers vijf en achttien van de KKD deden er nu alles aan om wel met de drie punten in de tas te stoppen.

De plaatselijke FC was hard op weg door binnen het eerste van de tweede helft afstand te nemen. Jeremy Cijntje liep zo door de Limburgse defensie en liet de Roda-doelman kansloos, waarna even later Renny Smith de bal, met al het geluk van de wereld, over de Servische doelman heen kreeg.
De ruime voorsprong voor de Zuid-Hollanders, was iets wat al even geleden was maar al te graag werd verwelkomt door de hondstrouwe achterban.

De elf van trainer Robert Molenaar waren het helemaal kwijt na de twee tegentreffer en ondanks de aanvallende wissels, konden ze geen potten breken. Tot vijf minuten voor tijd was de Dordtse defensie niet te kraken, maar Engels was nu de aangever op Mart Remans die de 3-2 op het scorebord zette. Een spannende slotfase stonden de toeschouwers te wachten maar Dordrecht speelde professioneel de wedstrijd uit en hield de punten in eigen huis.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]