woensdag, juli 28, 2021
Home Clubs BVV Barendrecht VERSLAG | Excelsior Maassluis niet langs stug Barendrecht

VERSLAG | Excelsior Maassluis niet langs stug Barendrecht

Uit de vriendschappelijke regio Rijnmond-derby tussen Excelsior Maassluis en BVV Barendrecht is dinsdagavond geen winnaar voortgekomen. In een vrij stevig duel tussen de clubs uit de Tweede Divisie & Derde Divisie Zaterdag waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en konden beiden geen overwinning forceren. Door doelpunten van Peter de Lange en Vincent van den Berg eindigde het duel in 1-1.

- Advertentie -

Na twee kleine overwinningen op laagvliegers VV Briele en Smitshoek stond dinsdagavond de eerste echte test van de voorbereiding voor Barendrecht op het programma. Op het eigen Sportpark De Bongerd trof de ploeg van trainer Richard Elzinga het Excelsior Maassluis van Dogan Corneille. Een bekend gezicht op de Bongerd, want de 46-jarige Limburger sloot in het seizoen 2008/2009 zijn voetbalcarrière af bij de Barendrechters. Elzinga, daarentegen, is een nieuw gezicht voor de fans van de roodbroeken. De Fries is de opvolger van Jack van de Berg en verliet FC ’s-Gravenzande voor het avontuur in de Derde Divisie Zaterdag. Onder Van de Berg kende Barendrecht een zeer wisselvallig seizoen en eindigde op de 7e plaats. Na de degradatie in het seizoen 18/19 moest de harde kern van het elftal vrijwel volledig vervangen worden, wat zich uitte in de matige prestaties. Ook Excelsior Maassluis kende een minder seizoen. Waar de Tricolores in 18/19 nog verrassend tweede werden achter kampioen AFC, hadden de Maassluizers het vorig seizoen een stuk lastiger en eindigde het op plek 12.

Maar goed, nieuw seizoen = nieuw kansen. Vanavond stonden beide ploegen dus tegenover elkaar en deden dit met veel bekende namen. Excelsior Maassluis miste o.a. Daan Blij, Kevin Dercks en Sefa Kurt, maar hadden met nieuwe namen zoals Marius van Mil, Devin Plank en Gabri Urbanus weer een sterk elftal op de been gebracht. Laatst genoemde kwam over van TOGB, maar zou in de belangstelling staan van het Zweedse Dallkurd FF en zou er zelfs stage gaan lopen. Voorlopig speelt de boomlange mandekker nog in Maassluis en vormde vanavond het hart van defensie samen met aanvoerder Daan Smith. Ook bij Barendrecht weinig verassingen. Trainer Elzinga koos voor de vertrouwde namen en zo stonden o.a, aanvoerder Max van Dijk, Danny Monster, Nick van der Ploeg, Tim Eekman en Ramy Salem in de basis. Salem keerde vorig seizoen weer terug na een slepende blessure en hoopt dit seizoen weer belangrijk te worden voor zijn ploeg. De buitenspeler is in ieder geval goed begonnen, want in beide oefenwedstrijden voorafgaand aan het treffen met Excelsior Maassluis, was de 27-jarige aanvaller trefzeker.

Wie zich vanavond permitteerde om de start van de wedstrijd te missen, heeft gelijk het hoogtepunt van de wedstrijd gemist. Al in de tweede minuut van de wedstrijd nam de thuisploeg de leiding en deed dit op een schitterende manier. Na goed drukzetten op de achterste linie van Excelsior Maassluis, verspeelde Kevin Ringeling de bal simpel aan spits Peter de Lange. De 32-jarige spits maakte hier gretig gebruik van en joeg de bal van een meter of 20 hoog langs de kansloze keeper Jean-Paul van Leeuwen. De doelman van de Tricolores had nog geen bal gehad en mocht bij zijn eerste balcontact meteen vissen. Barendrecht begon uitstekend en maakte het Excelsior Maassluis bij vlagen onmogelijk om haar verzorgde voetbal te spelen. Telkens als de Maassluizers de opbouw van achteruit probeerde, zat Barendrecht er scherp op en leverde dit problemen op voor de uitploeg. Na 20 minuten kwam Excelsior pas een keer gevaarlijk voor het doel toen Vincent van den Berg een goede voorzet van Ringeling maar rakelings over het doel van Nick van der Ploeg schoot. In de 10 minuten daarna waren de ogen gericht op keeper Van Leeuwen die geen al te zekere indruk maakte. Eerst verspeelde hij de bal in de opbouw waardoor er bijna een schotkans op open doel kwam en een paar minuten later bleef de keeper angstig op de lijn terwijl Barendrecht-aanvoerder Max van Dijk een vrije kopkans kreeg uit een corner van Danny Monster. Van Dijk benutte deze kans echter niet en zodoende kon Van Leeuwen twee keer opgelucht adem halen.

Rond het half uur kwam Excelsior Maassluis, vrij tegen de verhouding in, op gelijke hoogte. Na slordig balverlies van Barendrecht-back Statia, pikte Marius van Mil de bal op en begon hij aan een lange rush. De stagespeler van Excelsior O21 deed dit uitstekend en zette Van den Berg vrij voor keeper Van der Ploeg. Waar de keeper in eerste instantie nog een antwoord had, was de rebound een koud kunstje voor de ex-Gunner en waren de Tricolores weer terug in de wedstrijd. Een wedstrijd die veel overtredingen kende en vooral door de thuisploeg scherp werd gespeeld. Leidsvrouw Shona Shukrula had haar handen vol en moest uiteindelijk 4 keer de gele kaart tonen. Voor de rest floot de vrouw die vorig jaar debuteerde in de Tweede Divisie een prima wedstrijd.

In de tweede helft kreeg Excelsior Maassluis wat meer grip op de wedstrijd. Waar Barendrecht zich toch wat vaker richtte op de counter, had de ploeg van Corneille het balbezit en leverde dit ook een paar goede kansen op. Vlak na rust kreeg Kevin Ringeling de kans om zijn fout bij de 1-0 goed te maken, maar de verdediger/middenvelder zag zijn inzet van een meter of 10, nét langs de verre paal verdwijnen. Redouan Omar Ouali bereidde de kans van Ringeling voor en was later in de wedstrijd zelf tweemaal in goede positie om zijn ploeg de winst te bezorgen. Het dichtst bij een doelpunt was de buitenspeler uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied van Barendrecht. De bal leek op weg naar een doelpunt, maar via de vingertoppen van Van der Ploeg en de lat werd dit voorkomen en bleef de 1-1 op het bord. Pas tegen het einde van de wedstrijd kwam ook Barendrecht weer wat meer in de buurt van invalkeeper Kenny Lipman. In de allerlaatste minuut kreeg oudgediende Niels Vorthoren nog een goede kans om matchwinner te worden, maar de ex-prof kon de kopbal vanaf een meter of 8 niet tussen de palen mikken en zo behield de van Jong Sparta overgekomen Lipman zijn doel schoon.

Geen winnaar dus bij de vriendschappelijke regio Rijnmond-derby. Een uitslag waar waarschijnlijk beide trainers wel mee kunnen leven.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..