Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Excelsior Maassluis boekt simpele zege tegen Jong Almere City

VERSLAG | Excelsior Maassluis boekt simpele zege tegen Jong Almere City

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag een eenvoudige zege geboekt op de beloftes van Almere City. De Maassluizenaren wonnen met 1-3 en boekten zodoende eindelijk een zege tegen een degradatiekandidaat, na nederlagen bij VVSB en FC Lienden. Voor verdediger Tobias Kleijweg was het een doelpuntrijke wedstrijd. Naast een goal voor zijn eigen ploeg, was de mandekker ook verantwoordelijk voor de enige goal van de Almeerders. Einduitslag: 1-3.

Negatieve hattrick
Voorafgaand aan de wedstrijd leek Excelsior Maassluis vanmiddag in Almere een makkie te hebben. Jong Almere verloor 4 van haar laatste 5 wedstrijden, staat sinds vorige week op de een na laatste plaats en is 99% zeker van degradatie naar de Derde Divisie. Op papier dus een prima tegenstander voor de nummer 3 van de ranglijst. Ware het niet dat de ploeg van Dogan Corneille zelf deze een na laatste plek van de Almeerders heeft mogelijk gemaakt. Vorige week verloren de Tricolores namelijk met 1-0 van FC Lienden. Dit resultaat zorgde ervoor dat de Liendenaren over Almere heen wipten, maar nog erger voor Excelsior was dat het vrijwel definitief afhaakte in de eindsprint naar de titel. Een paar weken geleden verloren de Maassluizenaren ook al van degradatiekandidaat VVSB en dus moest er vandaag alles aan gedaan worden om de negatieve hattrick tegen de zwakkere broeders af te wenden.

Eerherstel
Op de website van de uitploeg werd er gesproken over ‘eerherstel’. Dogan Corneille had de wedstrijd tegen Lienden bestempeld als ,,de slechtste van het seizoen” en dus moest er in Almere uit een ander vaatje getapt worden. Bovendien moesten de Maassluizenaren het doen zonder de geblesseerde Daan Blij en Sefa Kurt. Hun vervangers waren Jeremy Moreno en de teruggekeerde aanvoerder Daan Smith.

Spaarzaam hoogtepunt
Of het nou lag aan de frisse temperatuur, zullen we niet weten, maar de beide ploegen zorgden in de eerste helft voor zeer weinig momenten van opleving. Beide ploegen waren vrij slordig en creëerden vrijwel geen momenten van gevaar voor de goals van beide keepers. Rond het halfuur werden de eerste toeschouwers langzaam wakker en zagen zij hoe Excelsior Maassluis wat gevaarlijker werd. Het leidde tot een klein kansje voor routinier Vincent van den Berg, maar verdediger Jesper Vos blokte de inzet van de ex-Gunner. Ook Redouan Omar Ouali had nog een kansje toen hij Mike Grim voor het eerst aan het werk zette met een schot in de korte hoek. Grim redde echter en zo leek de rust gehaald te gaan worden met een 0-0 stand en hetzelfde cijfer voor het algemene vermaak. Plots was daar echter Tobias Kleijweg. De imposante verdediger kreeg de bal van Sekou Sylla, na een overstapje van Stephan Kruithof, en besloot maar eens in te dribbelen. Hij werd totaal niet aangevallen en waagde maar eens een schot. Het schot van een meter of 20 sloeg in als een granaat en liet Grim kansloos. Een eigenlijk te mooie goal voor een voor de rest teleurstellende eerste helft. Wel was de goal een mooie bekroning voor de ijzersterke terugkeer achterin het centrum van de Maassluizenaren voor de 21-jarige verdediger die zo lang blessureleed heeft gekend.

Voorsprong
De tweede helft startte, qua kansen, al een stuk voortvarender. Al binnen de eerste vijf minuten braken Sylla en Moreno uit en leek de 0-2 in de maak. De bal op Moreno was echter net te hard om gelijk te kunnen uithalen en zodoende was het schot van de aanvaller nog te redden voor Grim. Ook aan andere kant kwam er wat gevaar. Rechtsbuiten Rogier Benschop werd door een lange bal een op een gezet met Van Leeuwen, maar nam teveel tijd om af te drukken en zodoende had aankomend ADO Den Haag-speler Milan van Ewijk nog de kans om met een ultieme poging de inzet te blokken. Dit lukte en zo bleef de voorsprong voor de nummer 3 van de Tweede Divisie in takt.

Verkeken
Twintig minuten voor tijd verdubbelden de gasten haar voorsprong. Er leek ineens alles mis te gaan bij de thuisploeg toen linksback Nicky van Hilten de bal zomaar inleverde bij Sekou Sylla. De vleugelspeler loste daarop een schot waar keeper Grim zich genadeloos op verkeek en tot zijn grote frustratie de bal in het net zag verdwijnen en een goal opleverde in plaats van een corner waar de keeper overduidelijk op rekende. Zo was het Almeerse verzet gebroken en stond de deur open voor meer goals. Vincent van den Berg, al dan niet buitenspel, maakte een kwartier voor eind de 0-3 en toen leek het hard te gaan. De aanvaller ontving een goede lange pass van achteruit en verschalkte Grim koeltjes in de een tegen een.

Weer Kleijweg
Toch lukte het niet om de ‘clean sheet’ te behouden voor keeper Jean Paul van Leeuwen. Alhoewel hij geen enkele redding heeft hoeven te verrichten, werd hij 10 minuten voor tijd tóch gepasseerd. Opnieuw kwam de goal op naam van verdediger Kleijweg en was dus een eigen doelpunt. De goal viel op een manier die we pas in de Eredivisie bij Emmen-Ajax ook al zagen. Tot een echt slotoffensief van de thuisploeg leidde het echter niet. Excelsior Maassluis had de wedstrijd onder controle en leek niet meer in de problemen te gaan komen. Een uitbreiding van de eigen voorsprong leek realistischer. Ondanks de kansjes die volgden gebeurde dit niet en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Meer over Tweede Divisie