Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Excelsior Maassluis bijt zich stuk op degelijk IJsselmeervogels

VERSLAG | Excelsior Maassluis bijt zich stuk op degelijk IJsselmeervogels

IJsselmeervogels heeft zaterdagmiddag een prima overwinning geboekt op sportpark Dijkpolder bij Excelsior Maassluis. De ploeg van coach Ted Verdonkschot kwam al vroeg op voorsprong en kon de gehele wedstrijd vanuit een zeer degelijke defensie de wedstrijd consolideren. Keeper Jaimy Schaap toonde zich schier onpasseerbaar voor de Tricolores. Vlak voor tijd gooide Mike van de Laar de wedstrijd in het slot en konden de drie punten mee naar het rode gedeelte van de Westmaat: 0-2.

Prima omstandigheden vanmiddag op Sportpark Dijkpolder voor de aftrap van speelronde 3 van de Tweede Divisie. De eer was weggelegd voor Excelsior Maassluis en IJsselmeervogels. Beide ploegen kende een gelijke start van de competitie met een overwinning en een gelijkspel. Ook beschikken beide ploegen dit seizoen over een nieuwe trainer: Dogan Corneille bij Excelsior Maassluis en Ted Verdonkschot bij IJsselmeervogels. Beide trainers deden enige wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week. Zo koos Corneille voor Vincent van den Berg in plaats van Assad el Harti en was er bij Verdonkschot plek voor Achraf Nemji in plaats van Shanon Carmelia, die interlandverplichtingen had.

Het waren de gasten die beter aan de wedstrijd begonnen. De Rooien namen het initiatief en hadden de partij in handen. Het eerste gevaar kwam dan ook logischerwijze van de ploeg van Verdonkschot. Het was spits Danny van den Meiracker die met een afstandschot keeper Jean-Paul van Leeuwen aan het werk zette. De keeper had moeite met het schot en moest zodoende een rebound cadeau doen aan de vrijstaande Mike van de Laar. De rechtermiddenvelder schrok echter van de geboden kans en schoot de bal wat ongecontroleerd naast het goal. Een paar minuten later was het wél raak voor de gasten. Van de Laar kon de rechterkant bestrijken en zonde al te veel hinder voorzetten. Waar alle aandacht uitging naar Van den Meiracker, was het de totaal vrijstaande Maikel de Harder die vrij kon binnenkoppen. Een verdiende voorsprong voor de Vogels, die de baas waren op Dijkpolder.

De Tricolores waren door deze vroege achterstand wakker geschud en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Vooral rechtsbuiten Marouane Afaker was vrijwel aanwezig bij elk gevaarlijk moment bij de thuisploeg. De aanvaller was echter steeds ongelukkig in de laatste fase. De grootste kans was toen de aanvaller na een minuut of twintig alleen voor doelman Jaimy Schaap opdook. De keeper verkleinde zijn doel goed en kreeg de bal tegen zich aangeschoten. Ook Vincent van den Berg kon de rebound niet omzetten in een goal. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en voor de vandaag kanariegele Vogels was het vooral loeren op de counter met de snelle Robbert Olijfveld voorin. Tot echt groot gevaar leidde het na deze fase niet echt meer en was de vroege goal van De Harder het enige doeltreffende wapenfeit van de eerste helft en werd er gerust met een 0-1 stand op het bord.

Ook in het begin van de tweede helft was de ploeg van Corneille met de missie om de gelijkmaker zo snel mogelijk te produceren. De eerste kans was voor Daan Blij, die met een fraai afstandsschot de bovenhoek probeerde te vinden, maar de uitstekende spelende keeper Jaimy Schaap redde fraai en voorkwam wederom een zekere treffer. De Vogels trokken nog maar sporadisch ten aanval en spits Van den Meiracker kon vanaf zijn positie op het eiland voorin amper in kansrijke positie komen.

Rond het uur spelen was de aanvalskracht van de thuisploeg weer wat afgezakt. Het had nog wel het merendeel van het balbezit, maar tot echt gevaar voor het goal van Schaap kwam het niet veel meer. Van Ewijk kwam met een rush nog dichtbij, maar kon zijn verjaardag niet opleuken met een goal. Wel had scheidsrechter Cantineau de 18-jarige back in de eerste helft al een gele kaart cadeau gedaan. Excelsior Maassluis kon de druk van het begin van de tweede helft niet meer zetten en dus moest coach Corneille ingrijpen. Aanvaller El Harti werd gebracht voor middenvelder Kruithof. IJsselmeervogels antwoordde daarop met het inbrengen van Felitciano Zschusschen: de snelle aanvaller die dit seizoen tóch bij de Vogels gaat spelen na een afgeketst avontuur in Marokko.

Excelsior Maassluis was de ploeg met de meeste kansen en balbezit, maar leek een kwartier voor tijd de fut niet meer te hebben om het vuur nog echt bij IJsselmeervogels aan de schenen te leggen. Mike van de Laar had de 0-2 op zijn voet, maar de halve omhaal werd schitterend gepakt door keeper Van Leeuwen. Op deze manier had Maassluis nog de kans om een slotoffensief te beginnen. Op een goed schot van Sekou Sylla na leverde het de Tricolores niks op.

Vijf minuten voor het eind kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Zschusschen werd diep gestuurd en zijn voorzet vond Mike van de Laar die de bal zeer gecontroleerd achter Van Leeuwen werkte. De Vogels waren genadeloos voor Maassluis en zelfs een eretreffer werd niet toegestaan. De ploeg van Verdonkschot kan zeer tevreden terugkijken op de zeer stabiele organisatie en met keeper Schaap als zeer betrouwbaar slot op de deur. Einduitslag: 0-2

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie