maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsASWHVERSLAG | Excelsior M wint zes-punten-duel tegen ASWH

VERSLAG | Excelsior M wint zes-punten-duel tegen ASWH

Excelsior Maasluis is er eindelijk in geslaagd om te winnen op eigen veld. Sefa Kurt was de matchwinner op Sportpark Dijkpolder met zijn enige maar belangrijke treffer. Het duel eindigde wat minder na het opstootje en de rode kaart van invaller ‘Abderrahim Loukili: 1-0

Daan Blij verlengde afgelopen week zijn contract tot medio 2020-2021. Aan de andere kant keerde verdediger David Almeida terug in het eerste van ASWH. Almeida vertrok naar Barendrecht maar trok zijn overschrijving in en speelde zijn wedstrijden bij het tweede elftal bij de club uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Na de overwinning op Noordwijk zijn de gastheren nog steeds op zoek naar de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. De bezoekers gingen de laatste speelronde met 4-0 onderuit tegen AFC.

Voor de laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden moeten we terug naar seizoen 2012-2013 en naar de Hoofdklasse B, waar Excelsior Maassluis kampioen wist te worden. ASWH eindigde met vier punten achter op de tweede plaats. De Tricolores wist in mei j.l. met 4-1 te winnen in Voetbal Rijnmond Cup van ASWH.

Kurt krijgt de handen op elkaar

ASWH begon goed aan het duel in Maassluis. Nick Slotboom wist met een mooie pass Jesper van den Bosch te vinden, echter was zijn inzet onvoldoende. Verder bleef het rustig voor de doelen in de openingsfase tussen de nummer dertien en vijftien van de ranglijst. Op Sportpark Dijkpolder keek men stiekem met een schuin oog al vooruit naar de bekerwedstrijd met eredivisionist sc Heerenveen. 

Rond het half uur kwam de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Stefan Kok. Kevin Dercks en Den Hartog wisten en elkaar te vinden maar eindstation Daan Blij wist de acties niet te promoveren tot doelpunt. Dercks werd later na zijn acties schandalig onderuit gehaald, maar arbiter De Winter bestrafte deze actie met slechts een gele kaart.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd ontbrak het aan kansen over en weer maar voor de spelers aan de thee gingen verscheen de 1-0 op het scorebord. Stephan Kruithof legde vanaf de linkerkant de bal panklaar op het hoofd van Sefa Kurt die voor de openingstreffer tekende.

Spanning laat op zich wachten

Beide partijen gingen op dezelfde voet voort. Er was nauwelijks tot geen doorkomen aan, wat resulteerde in weinig kansen voor de doelen. Met dik een uur op de klok zorgde Ismail Yildirim met zijn poging in het Maassluise zijnet voor het meeste gevaar. Voor de neutrale kijker was het geen duel om warm van te worden maar wel belangrijk voor de thuisploeg.

Een vreemd moment kort voor tijd. Invaller Abderrahim Loukili raakte verstrikt met zijn tegenstander in een opstootje en kon na twintig minuten inrukken met een rode kaart. Een opstootje dat eigenlijk uit het niets volledig escaleerde. Excelsior M-goalie Jean Paul van Leeuwen kreeg de gele kaart toegewezen.

Vincent van den Berg was kort voor het eindsignaal dichtbij de 2-0 maar hij vuurde de bal recht op doelman Kok af, na uitstekend werk van de ingevallen Milton Klooster. De opluchting was groots in Maassluis zowel op en naast veld. Dogan Corneille sleepte zo de eerste zware overwinning binnen in eigen huis.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD