woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVERSLAG | EVV wint een typische 0-0 wedstrijd toch nog, dan ben...

VERSLAG | EVV wint een typische 0-0 wedstrijd toch nog, dan ben je blij

Het doel, waar vinden we dat ding ook alweer? Het leek lange tijd de centrale vraag bij het duel tussen HSC’21 en EVV. Beide teams speelden wel volgens de regels van het voetbalspel, maar kwamen amper in de buurt van de met een net afgezette rechthoeken aan de korte zijden van het veld. Aan een wedstrijd met weinig kansen toch twee bonuspunten overhouden voelt dan ook extra lekker. En dus werd de gelukkige 1-0 overwinning in het Limburgse kamp met grote vreugde begroet.

Bij EVV is dit jaar een verjongingskuur ingezet. Alleen voor de positie in het doel geldt dat niet. Nog altijd staat daar Michel Vercruysse op zijn post. De Belg wordt in de loop van dit seizoen 42, maar weet nog altijd van geen ophouden. Het gros van de basiself was nog niet eens geboren toen Vercruysse al het doel van clubs als Verbroedering Geel en Heusden-Zolder verdedigde. Van de rest van de basiself kan alleen Aziz Khalouta met recht een routinier genoemd worden.

Fortuinlijk doelpunt
Eén van de tieners in de ploeg, Bjorn Stassen, zorgde voor het beslissende moment. Met het nodige fortuin, dat wel. Een kwartier voor tijd liet hij een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot los, maar omdat er een Haaksbergs scheenbeen tussen zat sukkelde de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Het was het sein voor HSC’21 om eindelijk de schroom af te werpen, maar de ploeg uit Haaksbergen was niet bij machte voor bres te zorgen en dus kon de 41-jarige Vercruysse voor de zoveelste keer pronken met een clean sheet.

Ook met doelman Bob Peterman aan het front lukte het HSC’21 niet om tot scoren te komen.

Het was in de 75 minuten voor de openingstreffer nog erg onwennig wat beide ploegen lieten zien. Maar is dat wel zo gek na zo’n lange periode zonder echte wedstrijden? HSC’21 en EVV deden hun best, maar een vloeiende aanval of een technisch hoogstandje was een zeldzaamheid zondagmiddag. Na rust was er wel wat meer drang richting de goal te zien en het was HSC’21 dat het dichtst bij de openingstreffer was. De gevoelvolle vrije trap van Kelvin Veensma teisterde de lat. Zestig tellen later lag de bal achter Bob Peterman en was het 0-1 in plaats van 1-0.

Niet vloeken
De debuteerde doelman Bob Peterman, die de concurrentiestrijd met Wouter Lankheet voorlopig in zijn voordeel heeft beslist baalde zichtbaar dat hij in deze typische 0-0 wedstrijd toch niet de nul had gehouden. “Als hij niet wordt aangeraakt gaat die bal voorlangs. Dat hij op die manier binnen valt, is – ja, ik niet vloeken – maar wel zwaar klote, ja”, liet hij weten voor de camera van  Voetbal Plus TV.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD