woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlClubsHHC HardenbergVERSLAG | Energiek HHC laat Katwijk hard werken voor de winst

VERSLAG | Energiek HHC laat Katwijk hard werken voor de winst

Van alle clichés op aarde zijn voetbalclichés misschien wel het vaakst waar. Katwijk en HHC Hardenberg toonden op De Krom aan dat het verschil in voetballende kwaliteiten pas het verschil maken op het moment dat beide ploegen dezelfde energie in een wedstrijd steken. Met name in de eerste helft legden de bezoekers de lat qua energie dusdanig hoog dat Katwijk echt hard moest werken om voetballend het verschil te kunnen maken. Na rust speelden de Krombewoners een stuk dominanter, maar omdat de genadeklap maar niet kwam, mocht HHC lang hopen op meer dan een nederlaag. En bleef het duel tot het einde toe een boeiend voetbalgevecht, waarin Katwijk pas twee minuten voor tijd afstand nam van HHC, 2-0.

In de nabeschouwing van de wedstrijd HHC – Scheveningen sprak trainer Bert van Hunestein al van bonuspunten halen in Katwijk. Gelukkig voor de meegereisde fans hadden hun favorieten wel respect voor de tegenstander, maar zeker geen ontzag. HHC probeerde vanaf het eerste fluitsignaal Katwijk af te jagen en bij de strot te grijpen. Dit lukte vooral in de eerste twintig minuten zeer aardig. De bezoekers zaten er kort op en wisten, middels stevige duels en her en der een pittige tackle, het spel van Katwijk te ontregelen. Die aanpak kostte echter zoveel energie, dat niet alleen Katwijk nauwelijks tot kansen kwam, maar ook HHC zelf in fases wel dreigend was, maar zelden tot echt gevaar voor het doel van André Krul kon komen.

Gelijkopgaand

Ondanks het gebrek aan spannende momenten voor de beide doelen, ontstond er een boeiend duel waarin Katwijk langzaam maar zeker de bovenliggende partij werd en in het tweede gedeelte van het eerste bedrijf meer controle over de wedstrijd kreeg. En in de 39e minuut eindelijk profijt had van het surplus aan kwaliteit in de voorste linie. Na een goede pass van Joey Ravensbergen waren achtereenvolgens Killian van Mil en Marciano Mengerink net even sneller dan hun directe tegenstanders en kon Ahmed el Azzouti binnen het vijfmetergebied in stelling gebracht worden om de openingstreffer op het bord te zetten.

In de tweede helft bleven de Krombewoners de controle houden en wisten zij de druk op de defensie van HHC op te voeren. De ploeg uit Salland wankelde, maar bleef dankzij het smijten van energie wel lang overeind. En bleef de hoop op die ene kans op de gelijkmaker levend. Twintig minuten voor tijd kwam die kans. Jari Oosterwijk werd gevonden in het strafschopgebied, wurmde zich tussen twee verdedigers door en kwam oog in oog te staan met Krul. Zijn inzet eindigde via het been van Krul tegen de paal. De bal tegen paal was het hoogtepunt van een fase waarin beide trainers druk waren met het wisselen van spelers en de wedstrijd wisselde van voetbalcliché.

Breedte van de bank

Het energie-cliché kon terug de kast in en werd vervangen door ‘de breedte van de bank bepaalt de kracht van je selectie.’ Bert van Hunestein had, met Rob van der Leij, Rick Hemmink, Danny Bouws en Thomas Reinders, vier invallers gebracht die ook zomaar in de basis hadden kunnen starten en fris waren. Wissels waarvan zijn ploeg niet minder werd en waar veel trainers in de Tweede Divisie misschien nog geen moord voor zouden doen, maar een dergelijke daad zeker een moment zouden overwegen. Anthony Correia behoort echter niet tot die groep trainers. Hij heeft de beschikking over een bank die niet alleen kwalitatief niet of nauwelijks onderdoet voor zijn basiselftal, maar waar bovendien spelers zitten met andere specifieke kwaliteiten.

Beslissing

Kay Blokland zat tegen AFC nog een schorsing uit van afgelopen seizoen en zag het duo Esseboom/Kok uitblinken op Goed Genoeg. Het zal Correia gedurende de week hoofdbrekens hebben opgeleverd, maar uiteindelijk besloot hij om de ploeg die AFC had verslagen ook tegen HHC het veld in te sturen. Naast Blokland kon hij kuitenbijter Quinton Cristina, Mukhtar Suleiman en Tim Freriks brengen. Die laatste twee speelden de hoofdrol bij de 2-0 en tevens de genadeslag. Suleiman zorgde er met een briljant hakje in de kleine ruimte voor dat Rick van der Meer vanaf de achterlijn het hoofd van Freriks kon vinden, die Nick Borgman kansloos liet met een geplaatste kopbal. De Krom, tot dan toe al sfeervol, ontplofte van vreugde nu ook de tweede van vier zware wedstrijden in winst was omgezet.

HHC berustte in de, vooraf enigszins ingecalculeerde, nederlaag, maar Van Hunestein zal wel gezien hebben dat, als zijn ploeg de energielat in andere wedstrijden ook zo hoog kan leggen, er maar weinig tegenstanders zullen zijn die aan die standaard kunnen voldoen. Volgens een goed voetbalcliché wordt dat een nederlaag met perspectief genoemd.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD