Volg ons

Derde Divisie

VERSLAG | Een geslaagd debuut voor GOES in het zaterdagvoetbal

VERSLAG | Een geslaagd debuut voor GOES in het zaterdagvoetbal

Het verhaal van GOES is bekend. Vanwege de perikelen rond de voetbalpiramide en de invoering van weekendvoetbal in de Tweede Divisie moesten twee traditionele zondagclubs voor minimaal één seizoen de overstap maken naar de zaterdagafdeling. GOES stond te trappelen om te wisselen van speeldag, want het levert een derby op tegen HSV Hoek. Afgelopen zaterdag debuteerden de Zuid-Bevelanders in de zaterdagpoule met een uitwedstrijd tegen amateurklassieker DOVO.

Op de rode zijde van sportpark Panhuis werden de toeschouwers hartelijk welkom geheten voor een nieuw seizoen in de Derde Divisie Zaterdag. Nieuwbakken trainer Ruud Pennings – hij is bekend in het Zeeuwse voetbal – koos ervoor om met een 4-4-2-formatie DOVO te bestrijden. De 500 aanwezige toeschouwers beleefden een gelijkopgaande eerste helft, maar zagen een offensief sterk GOES. De aanvallende intenties van de uitploeg werden beloond nadat Steve Schalkwijk na een half uur spelen werd neergehaald in de zestien. Daarop wees scheidsrechter Paarhuis resoluut naar de stip. Het slachtoffer van GOES ging zelf achter de bal staan en scoorde.

Een paar minuten later beleefden de aanwezige toeschouwers het hoogtepunt van de middag. Spits Mart de Kroo kreeg de bal toegespeeld van achteruit en haalde met een geweldige trap van twintig meter de trekker over. Een doelpunt voor in de boeken en 0-2 voor de Zeeuwen. Tot dit moment had doelman van dienst Lorenzo Hoekman nog weinig te doen gekregen. De sluitpost nam de plaats in van vaste keeper Brian Meulmeester, die in de bekerwedstrijd tegen Huizen een rode kaart kreeg voorgeschoteld. Dat Hoekman met vv Krabbendijke vorig seizoen nog in de tweede klasse speelde, was niet te merken aan zijn optreden.

Het welverdiende drinkmoment tijdens de rust gaf DOVO echter vleugels. Net na rust werd Hoekman dan toch verslagen hoewel assistent-scheidsrechter Snoeren nog twijfelde aan buitenspel. Het doelpunt werd uiteindelijk goedgekeurd. De assistent-scheidsrechter aan de overkant en scheidsrechter Paarhuis stonden tien minuten later opnieuw in het middelpunt toen Steve Schalkwijk na randje buitenspel opnieuw werd neergehaald in het strafschopgebied. De supporters van de thuisploeg schreeuwden om buitenspel, maar waren nog woedender na de gegeven strafschop. Opnieuw maakte Schalkwijk geen fout. GOES op rozen in Veenendaal.

De Zeeuwen leken de wedstrijd uit te kunnen spelen, maar tien minuten voor tijd kwam als nog de aansluitingstreffer van de thuisploeg, waarna een invasie op het doel van GOES volgde. De gelijkmaker zat er niet meer in voor de Veenendalers. Met deze zege borduurt GOES verder op een uitstekend seizoen in de Derde Divisie Zondag. Toen miste men weliswaar promotie naar de Tweede Divisie, maar de Zeeuwen kennen een nieuwe uitdaging in de zaterdagafdeling. Hierin maakt GOES een geslaagd debuut. Een samenvatting van de wedstrijd DOVO – GOES is te zien op de website van Omroep Zeeland.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie