dinsdag, 28 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseEemdijkVERSLAG | Eemdijk zet ambitie luister bij met klinkende zege

VERSLAG | Eemdijk zet ambitie luister bij met klinkende zege

De openingswedstrijd van het seizoen is voor Eemdijk al jaren een lastige horde. De start van het seizoen 2020-2021 bleek echter een gemakkelijke getuige de 3-0 overwinning op HZVV.

Op sportpark De Vinken, waar vanwege de coronamaatregelen niet meer dan 250 toeschouwers de seizoensopener mochten bijwonen, was het vooral nieuwsgierigheid troef. De formatie van trainer Willem Romp had een behoorlijke voorbereiding achter de rug, maar competitiewedstrijden zijn toch vaak een geval apart. Tegen HZVV lieten de ‘Diekers’ echter zien een ploeg te zijn om rekening mee te houden.

Na een gelijkopgaand eerste kwartier greep Eemdijk op eigen veld het initiatief. Nadat Nigel van Zelst in eerste instantie nog de volle kreeg van trainer Romp, was de spits – afgelopen zomer overgekomen van eersteklasser Roda’46 – bij zijn eerste de beste kans dodelijk effectief. Met een bekeken en precieze inzet liet de goalgetter doelman Hidde Streutker volledig kansloos: 1-0.

Gesterkt door de voorsprong gingen de Groenen op zoek naar een verdubbeling van de marge. Ondanks kansen voor doelpuntenmaker Nigel van Zelst en Bas Buimer, vorig seizoen clubtopscorer van Eemdijk, bleef het tot aan de rust bij het minieme verschil van één treffer.

Beslissing

Na de thee was het op sportpark De Vinken eigenlijk enkel Eemdijk wat de klok sloeg. Na een paar speldenprikjes was het na een uur spelen dan ook centrale verdediger Jeffrey van den Dikkeberg die het duel besliste. De Spakenburger stond bij een corner van Jesper van Dalen op de juiste plek om de bal binnen te werken. Zijn inzet – door de benen van ploeggenoot Zeger Beukers – vond gestaag het net: 2-0.

Na die beslissing in het duel volgde een rommelige fase waarin beide weinig tot niets creerden. Toen scheidsrechter Van Dongen her en der met wat kaarten begon te strooien, leek het duel een vervelend einde te krijgen. Michel Goossensen dacht daar echter anders over. De invaller zette aan de rechterzijde van het veld goed door en ontfutselde zo HZVV-mandekker Zomer de bal. Goossensen gaf daarna de bal op de meegelopen Jesper van Dalen die met enig fortuin de 3-0 aantekende.

Ambitie

Door de 3-0 zege liet Eemdijk direct haar spierballen zien in de hoofdklasse B. De formatie van trainer Willem Romp zag met een schuin oog SDC Putten, Berkum, Urk en AZSV met een grotere overwinning hun seizoen beginnen. Volgende week speelt de groene brigade om 18.00 uur in en tegen Berkum. In Overijssel wonnen de ‘Diekers’ vorig seizoen met 1-3. Berkum lijkt dankzij een 1-5 zege bij ONS Sneek echter klaar voor de komst van het ambitieuze Eemdijk.

Eemdijk – HZVV 3-0 (1-0)

26. Nigel van Zelst 1-0
57. Jeffrey van den Dikkenberg 2-0
86. Jesper van Dalen 3-0

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD