dinsdag, 28 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | Eemdijk tankt vertrouwen tegen uitgeblust Harkemase Boys

VERSLAG | Eemdijk tankt vertrouwen tegen uitgeblust Harkemase Boys

Eemdijk heeft een heerlijke middag beleefd tegen Harkemase Boys. De nummer 15 van de Derde Divisie Zaterdag, die binnenkort gaat deelnemen aan de play-offs om lijfsbehoud veilig te stellen, had in het uitgebluste Harkemase Boys een perfecte tegenstander om zich lekker voor te bereiden op de belangrijkste weken van het seizoen. Alleen in het eerste kwartier na de rust zorgden de Friezen voor problemen, maar voor de rest waren de groenen de bovenliggende partij en kon het de eindstand uitbouwen tot 4-1.

Voor VV Eemdijk zijn de laatste speelrondes van dit seizoen eigenlijk niet meer dan warmdraaiertjes voor waar het over anderhalve week écht over gaat: de play-offs. De ploeg van trainer Ruud van der Geest staat op de 15e plek en weet zeker dat het niet kan ontsnappen aan een ontmoeting met een hoofdklasser in de strijd om een plek in de Derde Divisie. De Eemdijkers zijn bezig aan hun eerste seizoen op het huidige niveau, nadat het vorig jaar de schaal mocht heffen in de Hoofdklasse. Als je realistisch kijkt, dan is de 15e plaats een uitstekende prestatie voor Eemdijk. Zeker na het dramatische begin, waar het in de eerste 10 wedstrijden slechts 2 punten pakte en het er op leek alsof de net uitgepakte Derde Divisie-koffers, alweer konden worden ingepakt voor een linea recta terugkeer naar de Hoofdklasse. Echter door een bijzonder knappe eindsprint die pas in februari werd ingezet (6x winst in 10 wedstrijden) hebben de groenen lijfsbehoud weer in eigen hand. Vandaag kwam Harkemase Boys op bezoek op Sportpark De Vinken. De Friezen zijn bezig aan een stabiel seizoen in de subtop van de Derde Divisie en spelen eigenlijk nergens meer voor.

Dit straalde de ploeg van trainer Klaas Schotanus dan ook uit in de beginfase van de wedstrijd. De Friezen speelden in een laag tempo en met een instelling die ook op zaterdagmiddag gerust zomeravondvoetbal genoemd kon worden. De thuisploeg profiteerde hier al snel van toen rechtsbuiten Zakaria el Bennay de bal vanaf rechts voortrok en Yannick Bouw ongehinderd de vroege voorsprong binnen kon schieten. Na 4 minuten had Harkemase Boys al het deksel op de neus voor de slappe start. Normaal is zo’n tegenslag wel een momentje om wakker te worden, maar veel lering werd er niet uit getrokken. Eemdijk kon aanvallen steeds verder doorzetten en had tot tweemaal pech dat Bouw werd afgevlagd voor buitenspel, anders had de voorsprong al snel opgelopen. De eerste mogelijkheid voor de Friezen vond pas plaats na een kwartier, toen aanvoerder Henny Bouius een vrije trap van Jari Slort nét voorbij de tweede paal kopte. De rechtsbuiten was eigenlijk de enige speler waar nog wat gevaar van uitging bij de Harekieten.

Rond het half uur leken de gasten zich weer een beetje te herpakken. Het lukte om de Eemdijkers wat onder druk te houden en creëerde via spits Berwout Beimers het eerste werk voor keeper Gerben Jan Ruizendaal. Heel erg hoefde de keeper zich echter niet in te spannen, want de bal had geen richting en vloog recht op z’n handschoenen af. Het leek een opleving van korte duur, want aan de andere kant was het de thuisploeg alweer die een reuze kans kreeg. Via een dubbele een-twee tussen Bouw en Rafik el Hamdi was Eemdijk al dicht bij de 2-0, maar beide spelers vergaten de trekker over te halen en leverde het slechts een corner op. Wie een minuut later wél de trekker genadeloos overhaalde was Renco van Eeken. Als een Arjen Robben in zijn beste dagen trok hij vanaf rechts naar binnen en draaide de bal, via de binnenkant van de paal, in de verre hoek. Een schitterende goal! Eemdijk had de grip weer volledig terug en ging gelijk op zoek naar de 3-0. Deze volgde bijna een minuut later toen rechtsback Klaas Bout maar rakelings langs de paal kopte. Vlak voor rust had de uitploeg het geluk ook niet aan haar zijde. Eerst kon verdediger Jordie Huijgen een poging van Beimers nog van de lijn koppen en in de daaropvolgende corner was het opnieuw de bonkige spits die zijn kopbal op het aluminium zag eindigen. Eemdijk overleefde en ging dus met een zeer comfortabele voorsprong aan de thee.

De thee was nog niet op in de tweede helft of de bal lag nu wél in het goal van Eemdijk. Binnen een minuut spelen was het 2-1 door Johnny de Vries en leken de Eemdijkers het ineens helemaal kwijt. Kort daarna waren het weer Beimers en Bouius die nog binnen vijf minuten na rust de achterstand eigenlijk al hadden kunnen omzetten in een voorsprong. Dit gebeurde dus niet en zodoende kon de thuisploeg weer even op adem komen en zelf weer aan aanvallen denken. Na een uur spelen vergrootte de thuisploeg haar voorsprong weer. Op aangeven van Yannick Bouw schoof David van de Groep de bal van dichtbij langs Jansema. Eemdijk was back in business en alles leek weer mee te zitten. Dat bleek toen verdediger Jeffrey van den Dikkenberg in de 65e minuut zijn entree maakte en gelijk mocht aansluiten voor de resterende corner. De bal plofte precies voor de voeten van de invaller en zo had Van den Dikkenberg binnen een paar seconden na binnenkomst al een goal achter zijn naam. Een ouderwetse gouden wissel!

De twee goals in een paar minuten tijd waren de definitieve genadeklap voor Harkemase Boys. De wedstrijd kabbelde voort richting het einde zonder verdere gebeurtenissen. Alleen smaakmaker Yannick Bouw had zijn middag nog extra leuk kunnen maken, maar de aanvallende middenvelder schoot oog-in-oog met Jansema recht op de keeper. Al met al mocht Eemdijk spreken van een prima middag waar het eigenlijk alleen in het kwartier na rust iets te vrezen had van de gasten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD