zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | Eemdijk dwingt te weinig af tegen afwachtend en effectief ODIN...

VERSLAG | Eemdijk dwingt te weinig af tegen afwachtend en effectief ODIN ’59

Eemdijk is er niet in geslaagd op het eigen sportpark De Vinken de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Odin ’59 bleek een te heet hangijzer voor de ploeg van trainer Hans van Arum: 0-2.

De Diekers waren voorafgaand aan het duel in de derde divisie gewaarschuwd voor de Heemskerkers. Odin ’59 won een aantal jaar terug al op een terughoudende manier van Eemdijk op De Vinken en de ploeg schakelde in de KNVB beker nog Eredivisionist FC Emmen uit.

Eemdijk begon goed aan het duel en had veelvuldig het balbezit. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet, al kreeg het wel een aantal mogelijkheden. De eerste keer dat Odin ’59 voor het doel van Gerben Jan Ruizendaal verscheen, was het wel direct raak. Daarbij was een opvallende negatieve hoofdrol weggelegd voor arbiter Van de Ketterij die een strafschop aan Odin ’59 toekende nadat Ahmad Abdallah al Mahdi tegen de Eemdijk-goalie aanliep. Protesten van Eemdijk-zijde werden door de leidsman uit Goes resoluut weggewoven.

Zon
Thom de Vries pakte het buitenkansje vanaf elf meter maar al te graag uit. De aanvaller stuurde Ruizendaal naar de verkeerde hoek: 0-1. Voor de thee kreeg Eemdijk nog een aardige mogelijkheid om de score gelijk te trekken. Na een voorzet van Renco van Eeken belandde de bal gelukkig voor de voeten van Jasper Bolland. De aanvaller schoot uit de draai, maar doelman Barry van Dijk pakte de bal klemvast ondanks de felle zon in zijn gezicht. Eerder in de eerste helft probeerde Sjohn van Gulik het doel van de Heemskerkers een keer onder vuur te nemen, maar ook toen stond Van Dijk zijn mannetje.

Na de rust begon Eemdijk stormachtig en ging het vol overgave op zoek nar de gelijkmaker. Dat resulteerde in een grote kans voor Bolland, die zijn schot aan de verkeerde kant van de paal langs het doel zag gaan. Nog geen minuut later was diezelfde Bolland opnieuw aan de aandacht van de Odin-defensie ontsnapt en schoot op doel, waar hij de bal beter op de volledig vrijstaande Jeffrey van den Dikkenberg had breed kunnen leggen. De inzet van Bolland belandde in het zijnet.

Moed in de schoenen
Nadat de storm van Eemdijk was gaan liggen en Odin ’59 die storm had doorstaan, beslisten de bezoekers het duel. Een corner belandde in het vijfmetergebied van Ruizendaal die duidelijk ‘los’ riep. De goalie had echter buiten de aanwezigheid van Nigel Hardenberg gerekend, die de bal voor de handen van de doelman wegkopte. Prompt stond het 0-2 op De Vinken en zakte de moed bij Eemdijk in de schoenen.

In de laatste twintig minuten van het duel probeerde Van Arum met een aantal wissels zijn ploeg nog nieuw elan te geven, maar gevaar werd er niet meer gesticht voor het doel van Van Dijk. In de absolute slotfase kreeg Odin ’59 nog een grote kans om de score op te voeren, maar Abdallah al Mahdi kopte de bal na een voorzet van Hardenberg tegen de lat.

Uitzege
Eemdijk zakte door de nederlaag naar plaats zeventien in de derde divisie, omdat concurrent Achilles ’29 de tweede overwinning van het seizoen boekte. In Groesbeek versloeg het de amateurs van Ajax met 2-1. Volgende week komt Eemdijk op sportpark Ter Specke in actie tegen FC Lisse. De ploeg van Hans van Arum wacht nog altijd op de eerste uitzege van het seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD