Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

VERSLAG | DVS’33 wint Veluwse derby van VVOG door treffer van Moro

VERSLAG | DVS’33 wint Veluwse derby van VVOG door treffer van Moro

De Veluwse derby leverde zaterdagmiddag drie punten op voor het thuisspelende DVS’33. In een niet al te hoogstaande wedstrijd kwam de beslissende treffer van de voet van Soufian Moro. Hij nam een vrije trap en zag de bal zonder dat deze door een ander aangeraakt werd in het doel verdwijnen (1-0). Door deze zege steeg de ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst, dit met slechts twee punten achterstand op lijstaanvoerder Sparta Nijkerk

DVS’33 sterker
Het eerste gevaar kwam van de kant van VVOG. Enrico Patrick verdedigde iets te nonchalant en liet zich aftroeven door Kluiver. Doelman Huiskamp wist de eerste inzet te keren maar vervolgens ontstond er een nieuwe mogelijkheid vanuit de rebound voor Wobbes, hij schoot de bal echter naast het doel. Niet veel later was Enrico Patrick te vinden aan de andere zijde van het veld zijn schot werd gestopt door Eppink, de sluitpost van VVOG. Vervolgens golfde het spel op en neer, maar was DVS’33 meer op de helft van de tegenstander te vinden. In de twintigste minuut kreeg de thuisploeg  een mooie mogelijkheid om op voorsprong te komen, Pilon dacht met een volley te kunnen scoren, maar hij vond Eppink op zijn weg. DVS’33 werd steeds sterker en het kreeg mogelijkheden om de score te openen, het ontbrak op dat moment echter aan scherpte in de voorste linie.

Mogelijkheden voor VVOG
VVOG werd steeds verder achteruit gedrukt, maar in de 41ste minuut kreeg men de kans om de wedstrijd helemaal op zijn kop te zetten. Vanuit een mooie positie en op aangeven van Rihairo Meulens was het Harrie Kersten die de bal niet tussen de palen kreeg, maar ruim over de lat schoot. Even later wist Jonker de thuisploeg te behoeden van een achterstand. Latupeirissa gaf een fraaie lange bal op de weglopende Bas Wobbes die ver buiten het strafschopgebied doelman Huiskamp tegenkwam en deze wist te passeren. De meelopende Jonker wist echter ternauwernood de bal nog net voor de doellijn weg te schieten. De twee ploegen mochten de kleedkamer daarom opzoeken met een tussenstand van 0-0.

Beslissende treffer
Het eerste kwartier van de wedstrijd zal de neutrale toeschouwer niet echt vermaakt hebben, maar in de 65ste minuut was er weer sprake van enige opwinding. Eerst was het Öztürk met een poging die Eppink weer wist te verijdelen en daarna wist Roemeon drie man te passeren en uit te halen op het doel van de tegenstander. Tot zijn teleurstelling en die van de supporters van DVS’33 kwam de bal terecht op de paal. Vervolgens was er niet veel meer te beleven in Ermelo en kabbelde de wedstrijd wat verder, dit tot de tachtigste minuut. Door de scheidsrechter werd een vrije trap toegekend aan DVS’33, dit aan de linkerzijde van het veld op enkele meters afstand van het strafschopgebied. Moro nam plaats achter de bal en zag zijn inzet zonder dat deze aangeraakt werd door een andere speler in het doel verdwijnen (1-0).

Spannende slotfase
Enkele minuten later kreeg VVOG met een vrije trap de mogelijkheid om gevaar te stichten voor het doel van de tegenstander, de vrije trap van Meulens verdween echter over het doel. In de blessuretijd kreeg Joshua Patrick nog een mooie kans om de stand te verdubbelen, maar hij kon net de bal niet onder controle krijgen waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. In de blessuretijd moest DVS’33 verder met één man minder toen Öztürk zijn tweede gele kaart kreeg van de wedstrijd en met rood het speelveld iets eerder moest verlaten. VVOG probeerde het daarna nog wel, maar het kon de nederlaag niet te voorkomen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag