zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | DVS'33 in slotfase onderuit tegen FC Lisse

VERSLAG | DVS’33 in slotfase onderuit tegen FC Lisse

DVS’33 wacht nog altijd op de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De ploeg uit Ermelo leek zaterdag één punt te pakken tegen FC Lisse, maar het kreeg in de slotfase alsnog het deksel op de neus door een persoonlijke fout (1-2).  De thuisploeg kent daarmee een matige start van het seizoen met zeven punten uit zes gespeelde wedstrijden.

Razendsnelle treffer
Op het moment dat iedereen een plek zocht om de wedstrijd tussen DVS’33 en FC Lisse te bekijken lag de bal al in het netje. Ludcinio Marengo wist goed door te zetten aan de linkerzijde van het veld en gaf daarna de bal op maat voor op Remi van Ekeris die met het hoofd doelman Daan Huiskamp wist te passeren (0-1). Na de razendsnelle achterstand speelde DVS’33 tegen de verwachting in plichtmatig waarbij het tempo te laag lag om de tegenstander echt in gevaar te kunnen brengen. Er was niet veel te beleven voor de neutrale kijker tot de 22ste minuut toen Van Hilten van grote afstand een bal hard terugspeelde in de richting van zijn eigen doel. Tot opluchting van alles en iedereen van DVS’33 verdween de bal niet in het eigen doel, maar op het ‘dak’ van het doel.

Weinig kansen
De thuisploeg mocht de bal hebben van FC Lisse, maar daar ontstonden bijna geen mogelijkheden uit. Net voor de pauze was de uitspelende ploeg dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Een mooie actie van Jeffrey Klijbroek op de rand van het zestienmeter gebied resulteerde even later tot een schot op de paal van de aanvaller. Dat was niet het laatste wapenfeit van een tegenvallende eerste helft. Doelman Cummins wist met een fraaie redding de gelijkmaker te voorkomen door de inzet van Yavuz te verwerken tot hoekschop. Uit deze spelhervatting kwam niets noemenswaardig voort waardoor de spelers naar de kleedkamers mochten gaan met een tussenstand van 0-1 in het voordeel van FC Lisse.

Een ander DVS’33
Trainer/coach Peter Wesselink greep in de pauze hard in en bracht Dekker, Van Dijk en Valstar in het veld voor Van de Berg, Pinarci en Veenhof. Of het aan de wissels lag zullen we nooit weten, maar opvallend was wel dat DVS’33 heel anders uit de kleedkamer kwam dan dat het acteerde in de eerste helft. In de vijftigste minuut was de ploeg al dichtbij de gelijkmaker, maar dit werd voorkomen door Lars van der Steen die de bal van de doellijn wist te halen na de inzet van Valstar. De daaropvolgende schietkans van Kruisheer trof geen doel, maar het was overduidelijk dat DVS’33 feller was en nu wel nadrukkelijk op zoek zou gaan naar de broodnodige treffer. De al genoemde Kruisheer was even later ook dichtbij de gelijkmaker, zijn vrije trap werd echter gestopt door Cummins. In de 54ste minuut kreeg DVS’33 dan loon naar werken. Maarten van Dijk kreeg de bal na een kort genomen corner en gaf de bal strak voor op Lars Dekker die de 1-1 aan liet tekenen.

Kansen
Kort na de gelijkmaker was het wederom Van Dijk die een strakke voorzet gaf aan de rand van het strafschopgebied, maar nu stond er geen medespeler die af kon ronden. Na de 1-1 ontstond er een gelijk opgaande strijd tussen DVS’33 en FC Lisse waarbij de teams mogelijkheden kregen om op voorsprong te komen. Zo wist een verdediger van DVS’33 met een blok te voorkomen dat Klijbroek de bal binnen kon schieten en schoot Kruisheer van de thuisploeg de bal in het zijnet toen hij aan de zijkant van het strafschopgebied op doelman Cummins af kon lopen.

Fout
De wedstrijd leek op weg naar een gelijkspel, maar dat veranderde in de 86ste minuut. Kleijbroek speelde de bal niet iets te veel voor zich uit in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander waardoor Vloedgraven de bal weg kon werken. Dit deed hij echter in de voeten van Kleijbroek die met de bal vervolgens op kon stomen het strafschopgebied in en de bal hard binnen schoot (1-2). Even later kon Kleijbroek ook nog de 1-3 aantekenen, maar nadat hij doelman Huiskamp gepasseerd had werd de bal alsnog geblokt door een speler van DVS’33.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD