zondag, augustus 7, 2022
HomeClubsAjax amateursVERSLAG | DVS'33 geeft terechte zege in slotfase bijna weg tegen Ajax

VERSLAG | DVS’33 geeft terechte zege in slotfase bijna weg tegen Ajax

DVS’33 pakte zaterdagmiddag op bezoek bij de amateurtak van Ajax op de eerste speeldag direct drie punten door een benutte strafschop van Ali Akla (0-1). De ploeg uit Ermelo had voldoende mogelijkheden om het duel op slot te gooien, maar miste enigszins scherpte in de afronding waardoor het in de slotfase bijna nog dure punten morste.

De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen DVS’33 al gevaar wist te stichten voor het Amsterdamse doel. Virgil Deen, sluitpost van Ajax, verliet zijn strafschopgebied om een aanval te onderbreken, maar deed dit met een overtreding. De daaropvolgende vrije trap van Nijland werd op een wat vreemde wijze onschadelijk gemaakt door de keeper waardoor Tarik Erve de kans had om op doel te schieten, de mogelijkheid ging verloren omdat hij de bal verkeerd raakte en deze naast de paal verdween. Ajax moest in de beginfase duidelijk nog in een ritme komen want het was DVS’33 dat het eerste kwartier de wedstrijd volledig dicteerde. In de beginfase moest de thuisploeg ook al een wissel toepassen, de geblesseerd geraakte Sanchez werd vervangen door Middelwijk.

Ajax werd telkens naar achteren gedwongen en het wachten was op de openingstreffer van DVS’33. In de 24ste minuut waren de gasten dichtbij een doelpunt. Een prachtige uittrap van doelman Daan Huiskamp ging in de richting van Roemeon die in zijn buurt twee verdedigers aantrof, deze wist hij af te troeven en het was dat doelman Deen alert reageerde anders had DVS’33 op dat moment al loon naar werken gekregen. Met nog tien minute op de klok wist Deen wederom zijn doel schoon te houden, Roemeon gaf de pass op Pinarci die vervolgens vanaf de rechterzijde de bal voor wist te zetten. De inkomende Akla kon de bal niet binnenwerken door goed werk van de sluitpost. In de laatste minuut van de eerste helft was DVS’33 het meest dichtbij een doelpunt. Roemeon kreeg de bal door middel van een lange pass en tikte de bal over de aanstormende doelman heen, daarna kopte hij de bal op doel maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door een Ajax-verdediger waardoor de ploegen de kleedkamer op moesten zoeken met een tussenstand van 0-0.

In de tweede helft keerde doelman Deen niet meer terug binnen de lijnen, hij werd vervangen door Ruben Zandwijken. Ajax leek anders uit de kleedkamer te zijn gekomen want men nam in de eerste vijf minuten van de tweede helft wat meer initiatief, dat duurde echter niet lang want men werd snel weer naar achteren gedrongen door de tegenstander. Ajax stond goed georganiseerd in deze fase waardoor er minder mogelijkheden waren voor de tegenstander. In de 56ste minuut ging Roemeon het strafschopgebied in van de tegenstander en werd volgens de scheidsrechter onreglementair gestopt door Dankerlui. De strafschop werd binnen geschoten door Ali Akla (0-1). Waar de verwachting was dat dit de weg vrij zou maken naar meer treffers voor de uitspelende formatie was het Ajax dat in de 62ste bijna de 1-1 binnen wist te werken. Huiskamp wist de bal echter uit zijn doel te werken.

Daan Huiskamp

Negen minuten voor het einde van de officiële speeltijd leek het er op dat DVS’33 de drie punten alvast in de tas kon doen op het moment dat Quincy Veenhof vanaf eigen helft alleen op de doelman van Ajax af mocht lopen met in zijn buurt ploeggenoot Roemeon. De pass van Veenhof was matig waardoor de doelman van Ajax in kon grijpen. Even later moest Huiskamp weer ingrijpen, met een geweldige reflex kon hij weer een tegentreffer voorkomen. Die leek er ver in de blessuretijd alsnog te komen toen Bartels alleen voor Huiskamp kwam te staan maar de bal naast schoof. Over het algemeen was er op de zege van DVS’33 niets af te dwingen, maar met een beetje meer geluk en scherpte voorin had Ajax ook een punt kunnen pakken in de slotfase.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS