Volg ons

Derde Divisie

VERSLAG | DVS’33 boekt zege op Sparta Nijkerk na flitsende start

VERSLAG | DVS’33 boekt zege op Sparta Nijkerk na flitsende start

DVS’33 wist dinsdagavond op het eigen sportcomplex een fraaie zege te boeken op Sparta Nijkerk (5-2). De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken en wist drie keer het net van de tegenstander te vinden in de eerste dertien minuten. De Spartanen wisten zich goed terug te knokken in de wedstrijd, maar DVS’33 was vervolgens uitermate effectief waardoor het als winnaar van het veld kon stappen.

Flitsende start
Na iets meer dan dertien minuten spelen leek de wedstrijd in Ermelo al beslist te zijn. Sparta Nijkerk begon zeer matig aan de wedstrijd en na een minuut spelen lag de bal al achter doelman Wouter Beukers (1-0), dit door toedoen van zijn ploeggenoot Rob Diderik. Sparta Nijkerk was nog maar net van de schrik bekomen toen de scheidsrechter naar de penaltystip wees in het voordeel van de thuisploeg. Ali Akla werd in het strafschopgebied aangetikt en ging neer. Hij nam zelf plaats achter de bal en schoot de 2-0 binnen. Nog binnen het kwartier stond de 3-0 op het scorebord, Diderik kopte de bal iets te zacht terug op zijn doelman waar Olivier Pilon van wist te profiteren.

Aansluitingstreffer
Het duurde tot de 23ste minuut voordat de eerste mogelijkheid van de Spartanen daar was. Maurice de Ruiter kopte de bal op de lat.  Nadat eerst Kruisheer de kans kreeg om op het doel van de Nijkerkers te schieten was het Ahrens die de bal ook op de lat schoot van DVS’33. In de 41ste minuut wist Maurice de Ruiter op slimme wijze een penalty te versieren. Hij schoot de bal vanaf de stip in de linkerhoek (3-1). Een minuut voor het einde van de eerste helft kreeg DVS’33 enkele mogelijkheden om de vierde treffer aan te laten tekenen. Een slimme bal van Vloedgraven kwam terecht bij Pilon die op zijn beurt de bal naar Roemeon stuurde. Roemeon schoot de bal op de bal en de daarop volgende rebound werd net gemist door Pilon. Al met al was het een mooi schouwspel in de eerste vijfenveertig minuten dat naar meer smaakte voor de tweede helft.

Sparta sterker
In de tweede helft was de eerste mogelijkheid in de 48ste minuut voor DVS’33. Kruisheer wist goed door te zetten maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van Sparta. Vijf minuten later was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Plet kreeg de bal aan de linkerzijde van het veld en hij liep de met de bal naar binnen, vervolgens gaf hij een mooie pass op Bryan Burgerhout. Laatstgenoemde speelde zich goed vrij en wist met een mooie boogbal de doelman te passeren (3-2). Duidelijk werd dat Sparta Nijkerk het heft in handen nam en het betere van het spel kreeg. Na exact een uur spelen leek men daar de beloning voor te krijgen. Het was weer Plet die vanaf links toch weer naar binnen dook en de bal paste naar De Ruiter. De ervaren kracht wachtte op het juiste moment en plaatste met zijn pass Burgerhout alleen voor de doelman van de tegenstander, zijn inzet ging net voorlangs het doel.

Effectief DVS’33
Het wachten was op de gelijkmaker, maar het was DVS’33 die de voorsprong toch weer uit wist te breiden. Prudencia pikte de bal op aan de rechterzijde en gaf vervolgens de bal voor op de vrijstaande Arzini die deze binnen schoot (4-2). Even later was invaller Arzini weer trefzeker. Doppenberg gaf een matige bal die opgepikt kon worden door de latere doelpuntenmaker die vervolgens op weg kon naar het doel van de tegenstander met dus de treffer als gevolg (5-2). Direct daarna kwam aanwinst Stef Nijland binnen de lijnen voor de ploeg uit Ermelo. De twee ploegen kregen nog wel wat mogelijkheden, maar het aantal doelpunten bleef steken op het respectabele aantal van zeven, al was Nijland in de slotfase nog wel heel dichtbij toen hij de bal keihard op de lat schoot.

Titelkandidaten
DVS’33 begon zoals gezegd zeer sterk aan de wedstrijd en Sparta Nijkerk was in die fase slordig waardoor de 3-0 op het bord kwam te staan. Vervolgens lieten de Spartanen zien dat er net zoals het voorgaande seizoen veel voetbal in de ploeg zit met veel individuele kwaliteiten. Dat het terug wist te komen tot 3-2 was dan ook niet onterecht te noemen. De op dat moment verdiende gelijkmaker bleef uit waarna DVS’33 effectief was en met nog twee doelpunten de wedstrijd in het slot wist te gooien. Het is pas vroeg in de voorbereiding van het nieuwe seizoen, maar ik denk dat ik niet al te veel risico neem als ik zeg dat deze twee ploegen in de nieuwe competitie hogen ogen gaan gooien.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie