maandag, november 29, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | DVS'33 beleeft deja vu in Veluwse derby tegen Sparta Nijkerk

VERSLAG | DVS’33 beleeft deja vu in Veluwse derby tegen Sparta Nijkerk

De gelijkenis was te treffend om te negeren. Afgelopen dinsdag had de bekerkraker DVS ’33 – FC Eindhoven een wel zeer gelijkend scoreverloop als dat van zaterdagmiddag bij DVS ’33 – Sparta Nijkerk.

De gelijkenis
De thuisclub kwam immers net als dinsdag binnen een kwartier op 1-0, een score die dinsdagavond ook werd meegenomen naar de thee. En ook nu scoorde DVS in het eerste kwartier na rust de 2-0. Om de gelijkenis af te maken wist het uitspelende team het toch nog even spannend te maken door de aansluitingstreffer in de extra tijd achter doelman Daan Huiskamp te werken. En dus zat heel Ermelo
toch nog even te billenknijpen voor er alsnog vanwege de zege gejuicht kon worden.

DVS ’33 in het initiatief
De aanvangsperiode was voor de thuisclub. Al in de tweede minuut leverde dat een mogelijkheid voor Lars Dekker op. Hij schoof de doorgetikte hoekschop van Nassim El Ablak echter naast. Binnen het kwartier was het echter alsnog raak. Een aanval die door Finn Kluiver over de linkerkant werd opgezet
kwam via Maarten van Dijk en Coen Vloedgraven bij de aan de rechterkant mee opgekomen Nick van Hilten terecht en die schoot diagonaal raak; 1-0.

Sparta Nijkerk neemt over
Gaande het restant kwam van de eerste helft nam Sparta Nijkerk het initiatief over. Dat leidde in de23e minuut tot een mooie mogelijkheid op de gelijkmaker. Van Dijk legde Bryan Burgerhout neer en Maurice de Ruiter zette zich achter de nagenoeg recht voor het doel liggende bal. De geplaatste bal in de bovenhoek was evenwel geen probleem voor Huiskamp.

DVS mikt niet tussen de palen
Kort na het halve uur spelen kwam de thuisploeg enkele keren in de omschakeling tot fraaie kansen, echter Roemeon schoot op een pass van Kluiver net over en even later stak Roemeon El Ablak goed weg maar die raakte de bal bij het afdrukken maar half.

Blessure Makizodila
Waar het Sparta Nijkerk niet tegenzat dat DVS het vizier niet altijd op scherp had staan moesten de gasten kort voor rust toch een tegenvaller incasseren. De snelle en lange centrale verdediger Janic Makizodila moest er geblesseerd vanaf. Een streep door de rekening van trainer Eric Speelziek, die Wesley de Laat als vervanger inbracht. De laatste wapenfeiten kwamen van de voet van Nassim El Ablak, die nu wel binnen de palen mikte maar Wouter Beukers zag redden.

Beide coaches hadden met hun wisselbeleid te maken met de zware wedstrijden die beide teams dinsdag hadden gespeeld. Dat, tellend bij de 1-0 achterstand bracht Eric Speelziek al in de 46e minuut nog eens 3 nieuwe krachten in te brengen. Max Leeflang, Rick v.d. Brink en Jesse van Nieuwkerk mochten ieder een linie van verse krachten voorzien. Sparta kreeg nadrukkelijk het balbezit terwijl DVS ’33 nadrukkelijk haar geluk zocht in de omschakeling. Daarmee was de thuisclub bij tijd en wijle levensgevaarlijk. Al na twee minuten kopte Benjamin Roemeon na een snelle actie over rechts tegen de paal en even later moest Wouter Beukers gestrekt toen Roemeon vanaf de andere kant een doelpoging deed. Aan de overkant was van Nieuwkerk bijna succesvol met een kopbal, die echter door Huiskamp net nog kon worden gekeerd.

DVS loopt uit
Op het uur was daar de 2-0. Weer in de omschakeling ging Van Hilten op volle snelheid door naar de achterlijn en zijn voorzet was perfect voor Roemeon, die van dichtbij binnentikte. Direct bracht Peter Wesselink Quincy Veenhof in voor de moegestreden El Ablak. DVS leunde achterover en voorin maakten Veenhof en Benjamin het de vier verdedigers van Sparta Nijkerk zo moeilijk mogelijk in de opbouw. En de thuisclub probeerde ondertussen de gasten te verrassen met flitsende uitvallen. Zo was captain Evre Tarik heel dicht bij de 3-0 bij alweer een scherpe voorzet van van Hilten. Aan de kant zat er dan weer de 2-1 in toen een aanval over rechts eindigde bij van Nieuwkerk, die in de afwerking Huiskamp op zijn weg vond. De slotfase kondigde zich aan met weer een kans aan de overkant toen Roemeon Veenhof vond en diens harde volley net naast het doel verdween.

Toch nog spannend, weer even billenknijpen
Mede door een blessurebehandeling van Tarik Evre kwam de uitstekend leidende Sander de Brito Roque nog tot 6 minuten extra, en warempel, de gasten kwamen tot 2-1 terug. Een aanval over links bracht de bal na een overstapje van Nieuwkerk bij de Ruiter en die miste niet. Net als afgelopen dinsdag werd het dus toch nog even billenknijpen voor de geel/zwarten, maar bleef de 2-1 stand tot het eindsignaal in tact. Daarmee is DVS ’33 in vier dagen tijd onverwachts doorgedrongen tot de 2e ronde van de KNVB-beker en heeft men de competitie in de derde divisie weer helemaal open gegooid.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS