woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlClubsFC 's GravenzandeVERSLAG: Driemaal is scheepsrecht voor Ter Leede

VERSLAG: Driemaal is scheepsrecht voor Ter Leede

Na twee keer het kampioenschap maar net te hebben gemist, leken de ambities voor Ter Leede in dit seizoen al in de winterstop in de prullenbak te kunnen. Na de hervatting werd echter een achterstand van tien punten op RKAV Volendam omgebogen in een voorsprong van uiteindelijk zeven punten. In de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande werd de kroon op deze inhaalrace gezet: dankzij een 2-0 overwinning mochten de Sassenheimers zich in het derde jaar in de Hoofdklasse wel de kampioen noemen.

Daarmee is Ter Leede de laatste van de klassieke Bollenstreek-topclubs die zich meldt op Divisie-niveau. En dat wilde men in Sassenheim weten ook! De speaker van dienst had Queen op repeat gezet en verdween in het feestgedruis. Kort voor tijd had ze alle vaste plichtplegingen alvast omgeroepen en ze gaf bovendien een prima analyse van het ontstaan van de tweede, enigszins bevrijdende, treffer van Ter Leede. Die goal viel na een goed uur spelen en kwam, na een keurige aanval, op naam van Joey van den Berg.

Voor rust nam Steven Wajer na een kwartier de eerste goal voor zijn rekening. Ter Leede drong vanaf het eerste fluitsignaal aan en kreeg daarvoor de beloning, nadat Wajer de bal achter de kansloze Danny Koning volleerde. Ook na die goal bleef Ter Leede risicovol en met veel druk naar voren spelen, op jacht naar meer treffers. Daardoor kon het aan de andere kant ook een enkele keer gevaarlijk worden. ’s-Gravenzande was via Ruben de Groot nog het dichtst bij een treffer (zijn kopbal werd ternauwernood voor de lijn weggekopt door Sami Mouchih) en ook spits Frank Broos kreeg nog een mogelijkheid, maar de meeste kansen waren voor de thuisploeg. Schoten van Ian van Otterloo, Sami Mouchih en Joey van den Berg waren een allemaal een prooi voor Danny Koning.

Na rust was de echte drang naar voren bij Ter Leede iets minder. Omdat de Sassenheimers achterin de zaken ook prima op orde hadden, kwamen ook de bezoekers tot weinig echte mogelijkheden, waardoor het duel leek dood te bloeden. Het aanwezige publiek leek ook enigszins op te schrikken van die tweede treffer, waarna het feestje langzaamaan begon los te barsten. Invaller Robert Steemers kreeg nog een goede kans om de feestvreugde met een derde treffer nog meer te vergroten, maar hij moest in het een-op-een duel zijn meerdere erkennen in doelman Koning.

Het deed uiteindelijk niets meer af aan het eindresultaat, Ter Leede kroont zich na een machtige eindsprint tot kampioen van de Hoofdklasse A en kan bovendien op Hemelvaart ook nog de Districtbeker West II winnen. Tegenstander in de finale? FC ’s-Gravenzande.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD