HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | DOVO wint Harry Hamstra Cup door zege op IJsselmeervogels

VERSLAG | DOVO wint Harry Hamstra Cup door zege op IJsselmeervogels

DOVO heeft de eerste prijs van het seizoen binnen, de Harry Hamstra Cup werd in Nijkerk veroverd door een zege op IJsselmeervogels (3-1). De ploeg van trainer/coach Florian Wolf maakte, net zoals recent tegen Kozakken Boys, wederom een zeer sterke indruk.

Fanatiek
In de beginfase werd direct duidelijk dat het geen gezapig potje voetbal zou worden. Er waren diverse felle duels te zien en het fanatisme spatte er bij het merendeel van de spelers vanaf. De eerste kans was voor IJsselmeervogels, Mike van de Laar was het die de lange bal afleverde bij Van den Meiracker die daarna Pieter Langedijk bediende, maar hij kreeg de bal niet in het net. Het was even wachten voordat DOVO echt gevaar wist te stichten, maar het was in de achttiende minuut dichtbij de openingstreffer. De lat was echter een sta in de weg voor Lulinho Martins.

Kalentjev
In de 25ste minuut was het dan wel raak voor de Spakenburgers. Nadat even daarvoor Steven Sanchez Angulo in een één tegen één situatie doelman Vrolijk niet wist te passeren lukte dat nu wel. In plaats van hard te schieten wist hij met een lobje het net van de tegenstander te vinden (0-1). Beiden keren was dit op aangeven van de al eerder genoemde Van Laar. Niet veel later was Darren Rosheuvel met een afstandsschot nog gevaarlijk. maar de tweede treffer van de middag kwam op het conto van DOVO. Lion Kalentjev werd weggestuurd door Anil Mercan en kwam één op één te staan met Schaap, de aanvaller bleef rustig en tekende voor de 1-1. De twee ploegen kregen nog enkele mogelijkheden, maar de kleedkamers konden opgezocht worden met een gelijke stand.

Fantastische treffer
Vanzelfsprekend werden er enkele wisselingen doorgevoerd, maar dit had geen invloed op het schouwspel. De eerste mogelijkheden waren voor DOVO waarbij twee keer Nick Hak betrokken was, eerst kwam hij net iets te kort op een pass van Martins en in de tweede situatie wist Schaap reddend op te treden. Nadat doelman Vrolijk in de 66ste minuut een inzet van Angulo had weten te pareren was het zes minuten later weer raak in het voordeel van DOVO. Kalentjev ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en bepaalde de tussenstand op 2-1. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd was het Matthijs van Nispen die zorgde voor de kers op de taart. Met een schot van ruim twintig meter afstand wist hij Schaap te passeren (3-1).

Winnaar
Met deze overwinning wist DOVO de strijd om de Harry Hamstra Cup winnend af te sluiten. Trainer Florian Wolf is er in geslaagd een goed voetballende ploeg te formeren die naar mijn bescheiden mening zeker een mooie rol kan spelen in de aanstaande competitie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.