Home Competities Tweede Divisie VERSLAG | Dolle 10 minuten bezorgen Katwijk zege op De Treffers

VERSLAG | Dolle 10 minuten bezorgen Katwijk zege op De Treffers

Katwijk heeft zaterdagmiddag de eerste zege van het kalenderjaar 2019 geboekt. Op de Krom leek het er lang op dat De Treffers met minimaal één punt zou weggaan, totdat Steven Sánchez Angulo de ban brak en de Groesbeekse ballon geknapt was. In een tijdsbestek van een paar minuten werd door goals van Norair Mamedov en debutant Rick van der Meer uiteindelijke de royale 3-0 zege veiliggesteld.

- Advertentie -

Moeizaam
Waar De Krom vorig seizoen nog een haast onneembare vesting was, heeft de thuisploeg dit seizoen een stuk minder te juichen gehad. Niet alleen de goaltune is dit seizoen flink minder ingestart, maar ook zijn overwinningen geen zekerheidje meer. Uit de eerste negen thuiswedstrijden werden alleen laagvliegers Barendrecht, VVSB en Jong Almere City met een nederlaag aan de broek huiswaarts gestuurd. Een bijzonder matige moyenne voor de trotse landskampioen van het vorig seizoen. Tegenstander De Treffers is ook bezig aan een moeizaam seizoen. De ploeg van coach Anton Janssen staat op een dertiende plaats en moet, ondanks een marge van 4 punten, toch nog naar beneden blijven kijken. Waar Katwijk thuis matig presteert, is het uit-wedstrijden-moyenne van de rood-zwarten ook niet ‘je van het’. De Groesbeekers wonnen dit seizoen pas één keer buiten eigen huis (van hekkensluiter VVSB). Twee ploegen die op basis van de statistieken dus moeizaam scoren en het matig doen als thuis en uit-club. Toch was Katwijk op papier de grote favoriet. Uitgerekend tegen de Groesbeekse formatie boekten de Krombewoners hun grootste uitzege van het seizoen (1-4) en dus lijkt de weg naar de goal van keeper Niels Kornelis een bekende.

Snakken naar zege
Katwijk kende sowieso een zeer zwakke start van het kalenderjaar. De ploeg van Jan Zoutman verloor allebei haar wedstrijden in 2019 en scoorde bovendien ook nog niet. De Treffers heeft nog wél de 100% score, maar speelde één wedstrijd minder. De Groesbeekse formatie stuurde in de eerste wedstrijd na de winterstop Jong Sparta met 3-1 naar huis, met gehuurde spits Lowie van Zundert als grote uitblinker. Ook zaterdagmiddag had de spits weer een basisplaats te pakken.

Weinig kansen
Coach Janssen had ondanks de recente doelpuntendroogte van De Treffers toch voor extra defensieve zekerheid gekozen en Coen Maertzdorf een linie teruggehaald. De Treffers speelde in een 5-3-2 systeem en daar had Katwijk het lastig mee. De Krombewoners creëerden in de openingsfase eigenlijk niets, terwijl De Treffers al twee keer via Niek Versteegen een poging had gewaagd. Het eerste moment van opwinding bij de thuisploeg was toen Joey Jongman met een fijn balletje Marciano Mengerink voor keeper Kornelis leek te zetten, maar het duo Pim Balkenstein & Frenk Keukens hadden de voormalig topscorer van de Tweede Divisie in de tang. Waar het thuispubliek een overtreding zag en een penalty claimde, vond scheidsrechter Daan Schaper het niets en was de corner het maximale resultaat.

Kieboom belangrijk
Qua entertainment was het (opnieuw) niet hoogstaand op De Krom. De wedstrijd speelde zich vooral af in de zones tussen de doelgebieden en hoogtepunten waren er eigenlijk niet of nauwelijks. Het was vooral bijzonder slordig. De slordigheid leverde na een half uur de grootste kans op toen Jongman op eigen helft de bal verspeelde en nieuwkomer Ruben Rocha Rodrígues, afgelopen week gehuurd van FC Den Bosch, Niek Versteegen voor keeper Kieboom kon zetten. De inzet van de spits werd echter stijlvol gepakt door de goalie. Enkele seconden na deze redding had Kieboom echter géén antwoord op een poging van dezelfde Versteegen, maar toen was het aluminium van de paal de reddende engel.

Opgefokt sfeertje
De thuisploeg zette er bijzonder weinig tegenover en kon, op een paar losse flodders na, vrijwel niets creëren. Aan het eind van de eerste helft moest De Treffers nog wel gedwongen wisselen toen verdediger Bryan Sirvinia met een op het oog zware blessure per brancard van het veld werd gedragen en Bas Hendriks zijn plek moest innemen. De sfeer werd er op De Krom niet minder geïrriteerd door en ook op het veld was deze irritatie te zien. Zo werden Jongman en Boy van de Beek diep in blessuretijd nog voorzien van een gele kaart achter hun naam door herhaaldelijk betrokken te zijn bij opstootjes.

Groesbeekse muur
De tweede helft startte voor de thuisploeg met iets wat in de eerste helft amper gelukt was: gevaar stichten voor het goal van De Treffers. Na een foutje van Maertzdorf kreeg Steven Sánchez Angulo de bal bij aanvoerder Robbert Susan. Het schot verdween over, maar beide ploegen leken wat vrijer de kleedkamer uitgekomen te zijn. Katwijk had meer drang naar voren en zodoende speelde het spel zich steeds meer af op de helft van De Treffers. De Groesbeekse formatie leek zich comfortabel te voelen met de spaarzame uitbraken met de snelle mannen voorin en speelde vooruit vanuit een zeer gesloten organisatie. De Katwijkers liepen zich steeds stuk op de Groesbeekse muur, die steeds relatief simpel overeind bleef.

Wervelwind
Als het via het collectief niet lukt, dan moet individuele klasse het maar doen. Zo ook bij Katwijk, dat in minuut 67 een einde aan de doelpuntendroogte maakte. Het was Steven Sánchez Angulo die met een bekeken balletje met de binnenkant van de voet, de bal vanaf een meter of 16 langs Kornelis schoot: 1-0 en De Treffers leek K.O. In een tijdsbestek van 10 minuten wervelde Katwijk over De Treffers heen en zo stond er 10 minuten voor tijd ineens een 3-0 stand op het bord. Waar eerst Mamedov, op aangeven van Jongman, voor de 2-0 had gezorgd, was het een paar minuten later nieuwkomer Rick van der Meer die zijn debuut opluisterde met de beslissende treffer. Het zo defensief degelijke De Treffers uit het eerste uur was compleet de weg kwijt en mocht nu nog maar hopen dat de score niet nóg hoger op zou gaan lopen.

De buit was binnen en De Krom kon opgelucht ademhalen. Waar het er een hele tijd niet in leek te zitten, waren de drie goals in 10 minuten de wervelwind die de muur van De Treffers omver blies. Op basis van het eerste uur hadden de gasten niets te vrezen, maar gaven zij het aan het einde finaal weg. Door het puntenverlies van AFC wordt er zelfs weer stiekem omhoog gekeken en is de vorige week opgegeven hoop op titelprolongatie weer een stukje toegenomen.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES