Volg ons

Noordwijk

VERSLAG | Debutantenkraker tussen Quick Boys en Noordwijk eindigt in een verdiend gelijkspel

VERSLAG | Debutantenkraker tussen Quick Boys en Noordwijk eindigt in een verdiend gelijkspel

Ongeveer 3.000 toeschouwers hebben het debuut gezien van Quick Boys en Noordwijk in de Tweede Divisie. Op een broeierig sportpark Nieuw Zuid kwamen de blauw-witten in de eerste helft op voorsprong, maar de noorderburen maakten snel na rust gelijk. Ondanks dat de thuisploeg in de slotfase wat dreigender was, eindigde de eerste Bollenstreekderby in een verdiend gelijkspel.

Dat Quick Boys terug is op het hoogste niveau, dat was voor de wedstrijd al duidelijk zichtbaar. Men kon de fiets nauwelijks kwijt rondom het sportpark en een grote supportersschare hield zich op in de duinen tegenover de hoofdtribune. “Guess who’s back!” stond er op het spandoek. Dat gold niet alleen voor Quick Boys, maar ook voor de rood-witten. De daaropvolgende duinbrand bij het afsteken van het vuurwerk zorgde voor wat onrust, maar na een kleine vertraging kon de wedstrijd als nog beginnen.

Wie een spektakelstuk verwachtte, had het bij het verkeerde eind. De eerste helft ging gelijk op tussen beide ploegen. Het was meer een schaakspel dat zich voordeed. In de tiende minuut gaf Tjeerd Westdijk vanaf de linkerkant de bal panklaar voor Nick van Staveren, maar de bal zeilde over het doel van Paul van der Helm. Quick Boys haalde opgelucht adem, maar deelde zelf ook wat speldenprikjes uit. Zo was onder andere Dennis Kaars dicht bij een doelpunt, zijn schot ging over.

Ietwat tegen het spelbeeld in kwam Quick Boys door een prima getrapte corner op een voorsprong door aanwinst Jesper de Vré. De aanwinst van ADO ’20 kreeg in de 34ste minuut de bal perfect op het hoofd en liet doelman Mike van Vliet kansloos – die overigens de keepersstrijd bij Noordwijk met Joe van der Sar en Sven Wolsheimer lijkt te hebben gewonnen. De blauw-witten speelden de eerste helft goed daarna zakelijk uit. De spelers gingen aan de thee, of beter gezegd: aan het water. Ook in de duinen van Katwijk aan Zee was het warm. De verwachte zeewind wilde maar niet opsteken, waardoor het ook in de tweede helft behelpen was met de warmte. Het kwik bleef in de duinpan ook steken rond een graad of 28.

Na de rust maakten de rood-witten een veel betere start dan Quick Boys, want na een corner kwam de bal in de kluts bij Rob Overvliet die voor de gelijkmaker mocht aantekenen. De speaker riep om dat Tjeerd Westdijk de bal in het doel zou hebben gewerkt, maar later bleek dat Overvliet de bal achter Van der Helm had geprikt, of beter: gefrommeld. Sindsdien kregen beide ploegen kansen op de overwinning, maar het overwicht was voor de thuisploeg. Quick Boys-trainer Edwin Grünholz bracht Martin van Eeuwijk binnen de lijnen voor Raymond de Waard – die overigens samen met doelpuntenmaker De Vré overkwam van ADO ’20.

Hoewel het nog een halfuur billenknijpen was voor Noordwijk, kwam er geen derde doelpunt meer bij in de wedstrijd. Noordwijk was voetballend de eerste helft iets beter dan de thuisploeg, in de tweede helft was Quick Boys dreigender. Daarbij oogten de blauw-witten fitter dan de mannen van Kees Zethof. Toch was het aantal kansen schaars te noemen voor de thuisploeg. Over het algemeen een verdiend gelijkspel tussen twee ploegen die zo snel mogelijk weg willen blijven bij de gevarenzone in hun debuutjaar in de Tweede Divisie. De duinbrand aan het begin van de wedstrijd was uiteindelijk een van de hoogtepunten die de toeschouwers in Katwijk aan Zee geboden kregen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Noordwijk