vrijdag, januari 21, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | De Treffers tegen sc Heerenveen pas in slotfase onderuit door...

VERSLAG | De Treffers tegen sc Heerenveen pas in slotfase onderuit door twee doelpunten met een luchtje

Tweede Divisionist De Treffers is uit het KNVB TOTO bekertoernooi gespeeld door SC Heerenveen. Maar de wijze waarop dat gebeurde zorgde voor de nodige beroering bij de Groesbeekers. Het team van François Gesthuizen hield tot een kwartier voor tijd stand in het Abe Lenstra stadion maar verloor alsnog met 2-0 in de slotfase.

Overtredingen voor beide doelpunten?

Aan beide doelpunten gingen discutabele situaties vooraf. Vlak voor de 1-0 werd een speler van de Treffers bij het uitverdedigen in de rug gelopen, de grensrechter vlagde hier ook voor maar scheidsrechter Nagtegaal reageerde er niet op. Enkele seconden later lag de 1-0 achter doelman Kornelis. Aan de 2-0 van Joey Veerman leek een handsbal van Anthony Musaba vooraf te gaan. Hier gaf de scheidsrechter aan dat de bal met de borst was gespeeld. In deze situatie waren de gasten van mening dat die borst dan wel heel breed was. Dat SC Heerenveen over de gehele wedstrijd bezien de terechte winnaar was stond niet ter discussie, maar het was uiteraard zuur voor de amateurs dat het deze situaties waren die de wedstrijd beslisten.

Verdedigende opstelling

SC Heerenveen begon aan de wedstrijd met een nagenoeg volledig basisteam. Met dus o.m. van Beek en Joey en Henk Veerman. Gesthuizen zette er een 5-4-1 formatie tegenover, wetend dat Heerenveen dit seizoen sowieso geen wedstrijd gemakkelijk wint. De wingbacks kwamen sporadisch mee langs de zijkanten en veelal was Tije ten Den de enige frontsoldaat. SC Heerenveen drukte de Treffers vanaf het begin terug naar de eigen 16.

Knappe actie Langeveld

In de zevende minuut was er een eerste kans voor de Friezen. Sven van Beek zag zijn volley echter net naast het doel verdwijnen. Het duurde vervolgens een half uur voor de eredivisionist een tweede kans kreeg. En voor het zover was liet Tjeu Langeveld de thuisclub eerst nog even flink schrikken. De wingback zette bij de middenlijn aan voor een indrukwekkende rush en kon door geen Fries meer worden bijgehaald. Het schot kon nog net door Xavier Mous tot hoekschop worden verwerkt.

Heerenveense kansen

In de slotfase van de eerste helft speelde Heerenveen dan toch nog enkele goede kansen bij elkaar. Doelman Niels Kornelis had een paar knappe reflexen op pogingen van Haliovic en van Eeuwijk, terwijl Henk Veerman in vrije positie van dichtbij volledig faalde.

Kornelis groeit uit tot absolute uitblinker

Beide teams startten het tweede bedrijf met dezelfde spelers als voor rust. Maar nadat van Eeuwijk nog een keer de vuisten van Kornelis had getest greep Jansen in.  Madsen, Woudenberg en Manchester City huurling Stevanovic werden naar de kant gehaald ten faveure van Kaib, Musaba en Siem de Jong. Heerenveen bleef mogelijkheden krijgen maar vond steeds Kornelis op haar weg. Na de wissels was het meteen Kaib die de eerste poging deed, kort daarna was de doelman ook baas bij een originele flipperkastsituatie waarbij zowel Henk Veerman als Siem de Jong hun schot geblokt zagen en met nog een kwartier te gaan vond Veerman andermaal Kornelis op zijn weg. Amper een minuut later was het alsnog 1-0.

Duw in de rug

Nadat Kornelis het schot van Veerman terug het veld in had gebokst dacht de Treffers aan uitverdedigen via de linker kant. Daar echter werd een duwtje in de rug gegeven en aangezien de assistent scheidsrechter daar ook de vlag voor hees wachtten de Groesbeekers net iets te lang op het fluitsignaal. Dat kwam er niet en Heerenveen speelde snel door. Halilovic zag de Jong vrij voor het doel opduiken en de pass was op maat, 1-0.

Alles of niets

Gesthuizen trachtte met Maertzdorf en Versteeg nog wat nieuw elan in het team van de Treffers te brengen, maar ook de laatste kansen waren voor de thuisclub. Zo kreeg Musaba de bal van Henk Veerman op een presenteerblaadje voor de 2-0, echter hij schoot de bal op twee meter van het lege doel het stadion uit. De 2-0, gescoord door Joey Veerman viel alsnog, echter niet nadat velen meenden te hebben gezien dat Musaba de bal met de arm had doodgelegd. Dezelfde speler raakte kort voor affluiten van de scheidsrechter nog de paal. Die derde treffer zou echter teveel eer voor het povere SC Heerenveen zijn geweest. De uitblinker van de avond had geen shirt met pompebledden aan. Het was de in het geel gestoken doelman van de Treffers, Niels Kornelis.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS