zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | De power van Staphorst is HSC'21 teveel

VERSLAG | De power van Staphorst is HSC’21 teveel

Net als twee jaar terug versloeg Staphorst HSC’21 in de voorronde van de KNVB Beker. Dit keer klaarde de – inmiddels – derdedivisionist die klus binnen negentig minuten. De power die de thuisclub aan de dag legde was de bezoekers te machtig: 2-0.

Staphorst en HSC’21 komen beiden uit Overijssel, de een uit de noordwesthoek, de ander uit de uiterste zuidoosthoek. In veel opzichten zijn de clubs ook elkaars negatief: de één speelt in de derde divisie op zaterdag de ander op zondag. Het verschil in speelstijl tussen het voetbal op die speeldagen is inmiddels grotendeels achterhaald, maar Staphorst-HSC’21 bleek in dat opzicht een ‘ouderwets’ duel. De gasten willen graag combineren, terwijl Staphorst vol druk zet en direct de diepte zoekt op de vleugels, om met hoge voorzetten gevaar te stichten.

Volgens de Pieter Zwarts van deze wereld kan dat eigenlijk niet meer en is het rendement van dit spelletje laag, maar Staphorst logenstrafte zaterdag die statistische werkelijkheid. Vooral in het eerste half uur werd HSC’21 overrompeld, terwijl de manier van spelen van Staphorst toch geen verrassing zal zijn geweest. De storm oogste één treffer. Al na acht minuten volleerde Martin van ’t Ende de 1-0 binnen. Uit een corner van Erik Bakker, de patron van Staphorst, die elke spelhervatting voor zijn rekening neemt.

HSC’21 constateerde opgelucht dat het nog in leven was en kwam daarna wel wat beter in de wedstrijd. Het nam na de rust het initiatief ook enige tijd over, maar echt in de problemen kwam Staphorst nauwelijks. De grootste kans was er vlak voor rust voor Cenk Uguz, maar zijn inzet rolde net naast de paal. Staphorst zorgde voor meer gevaar en besliste twaalf minuten voor tijd van Pascal Mulder het duel. Niet toevallig: weer uit een corner.

Het is opmerkelijk dat HSC’21 – waar troef Alexander Bannink in de warming-up afhaakte – startte met drie nieuwkomers voorin, die vorig seizoen alle drie nog in de tweede klasse opereerden. Hoewel met name Yannik de Vries wel af en toe dreigend was, was die onervaren aanvalslinie duidelijk nog te licht om Staphorst te verontrusten. Trainer Paul Weerman van de thuisclub koos juist voor elf namen die vorig seizoen ook al het gele shirt droegen en die tot begin maart in zo’n lekkere flow zaten (elf zeges in de laatste twaalf duels in de hoofdklasse B). Het is knap dat de ploeg er in slaagde die draad na 173 voetballoze dagen weer naadloos op te pakken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD