maandag, september 25, 2023
Voetbal247.nlClubsKatwijkVERSLAG | Dapper Scheveningen op waarde geklopt door Katwijk

VERSLAG | Dapper Scheveningen op waarde geklopt door Katwijk

Scheveningen weerde zich kranig, schroomde de duels niet en kwam zelfs nog op voorsprong, maar moest na 90 minuten toch zijn meerdere erkennen in Katwijk. De Krombewoners hadden simpelweg meer kwaliteit op het veld staan, wat resulteerde in een wedstrijd waarin de thuisploeg dicteerde en de bezoekers reageerden. Het was uiteindelijk de kwaliteit die de doorslag gaf, de dicterende ploeg won met 3-1.

Storm
Katwijk schoot uit de startblokken, met schotpogingen voor Tim Freriks, Ahmed El Azzouti en Killian van Mil in de eerste vijf minuten. Scheveningen moest direct in de overlevingsstand, maar kreeg, nadat de ploeg de eerste storm zonder kleerscheuren was doorgekomen, langzaam maar zeker wat meer vat op het aanvalsspel van Katwijk. En kon zelf ook aan aanvallen gaan denken. Met name Tyrone Owusu wist een aantal keren te profiteren van de ruimtes die Katwijk in de aanvalsdrang moest laten. De jonge back deed lang niet altijd iets goeds met die ruimtes, maar stond wel aan de basis van de openingstreffer. Na een goede combinatie met Mehmet Aldogan in de 20e minuut kon Owusu vanaf rechts de bal laag voor de goal brengen. Zijn voorzet werd bij de eerste paal gemist, maar kon bij de tweede paal binnen getikt worden door Mike de Niet, 0-1.

10-positie
De openingstreffer bracht Katwijk nauwelijks van de wijs. De oranjehemden bleven de aanval zoeken. Daarin was een bijzondere rol weggelegd voor Marciano Mengerink. Vanwege de schorsing van Robbert Susan (twee wedstrijden) was de spits niet alleen de aanvoerder, maar speelde hij ook in een vrije rol kort achter spits El Azzouti. Tim Freriks en Killian van Mil speelden vanaf de buitenkanten. Dankzij twee voorzetten vanaf de zijkant kon Katwijk de opgelopen schade nog voor rust repareren. Na ruim dertig minuten spelen wist Freriks een steekbal net voor de achterlijn binnen te houden en bij de eerste paal voor te geven. Daar hadden drie verdedigers van Scheveningen wel oog voor de bal, maar niet voor de instormende Mengerink, 1-1. Vijf minuten later ging het bij Scheveningen weer mis na een voorzet vanaf de zijkant. Dit keer verslikte Ruben Koorndijk zich in de bal, die prompt voor de voeten van El Azzouti terecht kwam. Koeltjes zorgde de spits voor een 2-1 voorsprong voor Katwijk.

Slotoffensief
Een goed kwartier na rust veroorzaakte diezelfde Koorndijk een penalty met een riskante tackle, waarbij Freriks ten val kwam. Mengerink eiste de bal op en vergrootte de marge tot twee doelpunten. Het was het enige tastbare resultaat in een fase van twintig minuten, waarin Katwijk de duimschroeven flink aandraaide en een handvol mogelijkheden en kansen creëerde. Omdat Katwijk te weinig munt sloeg uit het overwicht in het eerste deel van het tweede bedrijf, kon Scheveningen zich nog opladen voor een slotoffensief. Daarin was de grootste kans voor invaller Rowdy van der Putten. Twee keer kreeg hij de kans om de bal van dichtbij in het doel te werken, beide keren vond hij Andre Krul op zijn weg. Drie minuten voor tijd was de Katwijk-goalie wel geslagen bij een kopbal van Mitchell de Vlugt, maar die poging verdween, net voorbij de paal achter het doel.

Het waren de laatste twee wapenfeiten van de ploeg van John Blok, die van begin tot eind dapper streed om met een punt of meer weg te gaan van De Krom, maar die kwalitatief zijn meerdere moest erkennen in Katwijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD