Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Dapper Barendrecht lijdt geflatteerde nederlaag op De Krom

VERSLAG | Dapper Barendrecht lijdt geflatteerde nederlaag op De Krom

Verkocht Barendrecht de huid zo duur ondanks de vroege tegentreffer, of juist dankzij die vroege tegentreffer? Feit was wel dat het veldspel van de bezoekers, met name in de eerste helft, beter was dan dat van Katwijk. Barendrecht had tot een kwartier voor tijd zicht op een resultaat op De Krom, maar de 2-0 van Marciano Mengerink brak het verzet van Barendrecht, waarna een slordig spelend Katwijk in de slotfase nog uitliep naar een geflatteerde 4-0 overwinning.

De Krombewoners leken zichzelf een gemakkelijke middag te gaan geven in eigen huis, nadat Steven Sanchez Angulo al na 2 minuten een voorzet van Norair Mamedov achter Nick van der Ploeg kopte. Omdat Katwijk daarna erg slordig was in balbezit, was het optische veldoverwicht in het eerste bedrijf voor de ploeg van Albert van der Dussen. Dat veldoverwicht leidde echter niet tot veel grote kansen. Dat de grootste kans voor Barendrecht werd ingeleid door een veel te zachte terugspeelbal van Joey Jongman (Bas Mourits schoot het presentje naast) was veelzeggend. Tot dat moment kort voor rust waren de beste mogelijkheden voor Katwijk. Doelman Van der Ploeg hield met prima reddingen op inzetten van Sanchez Angulo en een vrije trap van Mamedov de schade echter beperkt.

Na de thee probeerde Barendrecht het tempo nog wat op te schroeven, maar het loon voor deze dappere tactiek was erg karig. Kort na rust schoot Christiaan Dabaghian uit een moeilijke maar net voorlangs, nadat hij zich eerst had ontworsteld aan bewaker Sten Vreekamp. Omdat het veldspel van Katwijk in de tweede helft misschien nog slechter was dan in het eerste bedrijf kwamen ook zij nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval. Barendrecht mocht daardoor lang hopen op een gelijkmaker, maar maakte er ook niet echt aanspraak op. Toen Mamedov een goed kwartier voor tijd Mengerink in staat stelde om de score te verdubbelen, bleek die goal ook de definitieve knock out voor de bezoekers.

In de slotfase scoorden Sanchez Angulo en Mengerink beiden nog een keer, waardoor het chagrijn bij de aanhang van de thuisclub nog omsloeg in een glimlach. Barendrecht verdiende niet meer dan schouderklopjes voor hun strijdlust en het lef om de weg vooruit te kiezen in een uitwedstrijd tegen de regerend kampioen. En wellicht de wrange conclusie dat de ploeg simpelweg de kwaliteit ontbeert om een veldoverwicht tegen een goed georganiseerde defensie ook uit te drukken in daadwerkelijk gevaar voor de goal.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie