woensdag, 24 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVERSLAG | BVV Barendrecht op karakter langs koploper Sparta Nijkerk

VERSLAG | BVV Barendrecht op karakter langs koploper Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk is in Barendrecht tegen de tweede nederlaag van dit seizoen aangelopen. Het team van Eric Speelziek werd afgetroefd door een op scherp staand BVV Barendrecht. De thuisclub was voetballend niet beter dan de gasten, maar verkreeg op inzet de meeste en beste kansen en uiteindelijk ook de punten.

De middag begon wel heel beroerd. Trainer Jack van den Berg van de thuisclub moest zijn team wegens trieste familieomstandigheden in handen van zijn assistenten Ferry van Lare en Frans Brienen achterlaten. Dat het team desalniettemin goed geprepareerd was viel in de loop van de wedstrijd wel te concluderen.

Het eerste wapengekletter kwam van de gasten. Ondanks het gemis van Maurice de Ruiter (geblesseerd) en Gilbrano Plet (ziek) speelde het al na amper 4 minuten een mooie kans bij elkaar. Jesse Buitenhuis kwam in vrije positie maar vond de uit zijn doel gesnelde Nick van de Ploeg op zijn weg.

Na 18 minuten was er de nodige consternatie aan de overzijde van het veld. Barendrecht denderde richting doel van de Nijkerkers waarbij in eerste instantie een overtreding op de redding brengende Gino Coutinho werd gemaakt. Echter Coutinho ging op een tweede aanvaller van Barendrecht in de fout. En flink ook. Scheidsrechter Rozendal ging terecht voor de eerste overtreding tegen Coutinho, dus geen strafschop, maar liet de doelman tegelijkertijd wel goed wegkomen voor zijn overtreding, die op zich al zeker een kaart waard was.

De thuisclub moest al vrij snel afscheid nemen van rechtsback Tim Eekman. Hij raakte tijdens een duel geblesseerd, speelde nog even door maar moest toch na 25 minuten plaats maken voor Emilio Samseij. Vijf minuten later kwam de 1-0 op de borden. Nadat Danny Monster van afstand nog ruim naast had gemikt legde hij een hoekschop keurig op het hoofd van de verrassend vrij staande Bas Mourits. Zijn tegendraadse kopbal verdween in de bovenhoek en was onhoudbaar voor Coutinho. In het laatste kwartier voor de pauze vielen nog twee kansen voor Sparta Nijkerk te noteren. Frank Heus schoot hard voorlangs en Donny van de Wal zocht het doel net iets te hoog.

Waar je zou verwachten dat Sparta Nijkerk na de pauze de gelijkmaker zou zoeken was het toch Barendrecht dat de eerste kansen kreeg. Bram de Bruin was de eerste die kon aanleggen, maar hij schoot naast. Mourits schoot even later weer te hoog en vervolgens kreeg De Bruin weer een mogelijkheid. Zijn kopbal ging weliswaar over Coutinho maar viel net naast het doel neer. Aan de andere kant kwam Jesse Buitenhuis na een passje van Bryan Burgerhout vrij voor Nick van de Ploeg, die de kleine hoek echter prima afschermde. Na een uur spelen viel dan toch de 2-0. Jerry Geurtsen verloor een duel om de bal van Marouane Bakour en hielp zijn tegenstander vervolgens onreglementair naar het kunstgras. Rozendal wees terecht naar de stip, vanwaar Peter de Lange Coutinho versloeg.

Met wat tactische wijzigingen en wisselingen in de personele bezetting trachtte Eric Speelziek het tij te keren. Het was de fase waarin met name Janic Makizodila met enkele slim afgelegde balletjes voor gevaar in de doelmond van Barendrecht zorgde. Als gevolg daarvan kreeg Burgerhout eerst nog een kans die Van de Ploeg knap onschadelijk maakte maar even later was het uit zo’n zelfde situatie wel raak. Burgerhout vond de verre hoek achter Van de Ploeg voor de 2-1.

Met nieuw elan ging de koploper op zoek naar meer. Echter Barendrecht vocht voor wat het waard was. Dit leidde uiteindelijk in de tachtigste minuut tot een schermutseling waarbij scheidsrechter Rozendal vier speler verbaliseerde. Het aanvallen bracht de koploper uiteindelijk niet verder dan een terecht wegens buitenspel afgekeurde treffer van Donny van de Wal.

De punten bleven daarmee terecht op de Bongerd. Voor Sparta Nijkerk waren de druiven achteraf iets minder zuur omdat concurrent DVS’33 ook zonder punten bleef.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD