Home Clubs HHC Hardenberg VERSLAG | Brede Katwijkse bank maakt het verschil op de Boshoek

VERSLAG | Brede Katwijkse bank maakt het verschil op de Boshoek

HHC Hardenberg en Katwijk moesten beiden midweeks diep gaan in het bekertoernooi. Waar Katwijk na verlenging zich ontdeed van Quick Boys, moest de thuisploeg in Veen zelfs een nederlaag slikken vanaf de penaltystip. Het leverde op de Boshoek een duel op tussen HHC Hardenberg, dat slechts op één plaats gewijzigd was, en Katwijk, dat op liefst vijf plaatsen een andere speler had staan. Omdat de wisselingen bij de bezoekers nauwelijks invloed hadden op de kwaliteit van de ploeg, trok Katwijk uiteindelijk aan het langste eind: 1-2.

- Advertentie -

Een helft lang leek het of HHC te veel respect had voor tegenstander Katwijk. De thuisploeg creëerde voor rust geen noemenswaardige mogelijkheden. Dat had deels ook te maken met het feit dat HHC zeer slordig omging met het balbezit, waardoor de ploeg mogelijkheden tot omschakelen zelf in de kiem al smoorde. Katwijk had 45 minuten lang de controle en kreeg, via Marciano Mengerink (2x) en Brandon Robinson, drie kansen. Daarnaast waren er nog pogingen van afstand van Bart Sinteur, die niet verder kwam dan de vuisten van doelman Joris Brink, en Guus van Weerdenburg.

De eerste mogelijkheid van HHC Hardenberg kwam pas in minuut 54 (!). Na een goede combinatie tussen invaller Ravelino Junte en Danny Bouws, kon de laatste een lage voorzet geven, die bij de eerste paal maar net werd gemist door Rob van der Leij. Aan de andere kant werden daarna Mike van den Ban en Marouane Afaker gebracht. Het leverde de Krombewoners nieuw elan op in de aanval, maar de goals kwamen vanuit een spelhervatting. Eerst was het de goed spelende Jordy Hilterman, die met een prachtige voetbeweging de 0-1 kon maken uit een corner, twee minuten leek Joey Jongman het duel te beslissen na een piekfijne vrije trap.

Na de 0-2 gooide HHC de schroom van zich af en wist het, op basis van opportunisme, de bezoekers nog te laten wankelen. In de 91e minuut scoorde de mee naar voren gestuurde centrale verdediger Serge Fatima voor de aansluitingstreffer. Er zouden nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Ricardo Kieboom volgen, maar een aantal prachtige reddingen van de Katwijk-goalie en de lat zorgden ervoor dat de drie punten, zwaarbevochten maar terecht, meegingen met de Krombewoners.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES