dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVERSLAG | Bot laat Kozakken Boys ontsnappen tegen Jong Volendam

VERSLAG | Bot laat Kozakken Boys ontsnappen tegen Jong Volendam

Kozakken Boys heeft zaterdagmiddag een zeer moeizame zege op Jong Volendam behaald. De gasten uit Volendam kenden het betere van het spel en speelden bovendien een geruime tijd met een man meer. Zoals zo vaak dit seizoen konden de jongens van Berry Smit en Johan Plat het echter net niet afmaken en was het de thuisploeg die door twee goals van Leon Bot met de punten aan de haal ging: 2-1.

Kozakken Boys is het jaar prima gestart. De eerste twee wedstrijden van 2020 gingen gewonnen en zodoende nestelde de ploeg van trainer Rick Adjei zich weer in de bovenste regionen van de Tweede Divisie. Vandaag kwam Jong Volendam naar de Zwaaier en was er dus een uitgelezen kans om de derde zege op rij te boeken en zodoende foutloos te blijven in het nieuwe decennium. Tegenstander Jong Volendam stond 17e en kreeg de afgelopen weken dreun op dreun door zeker lijkende overwinningen in de slotfase van de wedstrijd te verspelen en alsnog te verliezen. Trainer Berry Smit was hier voorafgaand bijzonder openhartig over en verklaarde dit feit vooral doordat zijn team fysiek vaak niet opgewassen is tegen het kamikaze voetbal en zodoende steeds het onderspit delft. Ook de onervarenheid van de jonkies was een reden, volgens de oefenmeester die volgend seizoen de scepter zwaait aan de rode kant van de Westmaat. De Volendammers traden vandaag aan in een elftal wat ruim 80 jaar jonger is dan de tegenstander en mocht dus weer vol aan de bak.

In de wedstrijd was van dat leeftijdsverschil maar weinig te merken. Kozakken Boys kreeg in de openingsfase de eerste kansjes, maar de Volendamse beloftes waren minimaal gelijkwaardig. Het duurde een kwartier tot dat de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd zich aandiende. Middenvelder Leon Bot kreeg de bal aangespeeld op een flinke afstand van het goal en nam doelman Joey Roggeveen maar eens onder vuur. De doelman, afkomstig uit de jeugd van AZ, keerde echter spectaculair en zag tot zijn geluk dat de rebound van Tyrone Conraad geen doorgang kreeg door dat hij zich in buitenspelpositie bevond. Het was de eerste waarschuwing van Bot, maar daar leek Volendam niet van geleerd te hebben. Zes minuten na het vorige moment kreeg de 30-jarige middenvelder de bal wéér op zo’n 20 meter van de goal voor zijn voeten en knalde de bal ditmaal wél langs de kansloze Roggeveen. Kozakken Boys stond dus op voorsprong en dat was op basis van de beginfase van de wedstrijd niet onverdiend te noemen.

Na de 1-0 viel het echter een beetje terug bij de Werkendammers. De gasten uit Volendam lieten bij vlagen zien uitstekend te kunnen voetballen en voerden de druk richting de goal van keeper Richard Arends steeds verder op. Kozakken Boys loerde steeds meer op de counter en kwam er voetballend maar weinig meer uit. Alleen de standaardsituaties wilden nog wel eens voor lichte dreiging zorgen. Het was dan ook geen verassing dat de Volendammers tien minuten voor rust op gelijke hoogte kwamen. Via een goede combinatie met Ibrahim el Kadiri, kreeg de 19-jarige Engelsman Darius Johnson de bal en krulde deze op fenomenale wijze hoog, in de verre hoek, achter de kansloze Arends. Een zeer fraaie goal van de rechtsbuiten die eigenlijk bij Chelsea zou spelen dit seizoen, maar door het transferverbod van The Blues neer is gestreken aan de dijk. Kozakken Boys zag de wedstrijd uit handen glippen en moest nog voor rust ook nog eens met 10 man verder. Middenvelder Mark Veenhoven maakte een onbegrijpelijke domme charge en liet scheidsrechter Luuk Timmer geen andere keuze dan hem vervroegd naar de kleedkamer te sturen.

Na rust was het spelbeeld eigenlijk niet veel veranderd. Jong Volendam kwam goed voor de dag en had licht de overhand, terwijl Kozakken Boys ploeterde om weer goed in de wedstrijd te komen. Het feit dat ze een man minder op het veld hadden droeg daar natuurlijk allerminst aan bij. Tóch pakten de Werkendammers rond het uur spelen de voorsprong en wéér was Leon Bot de gevierde man. De middenvelder was het eindstation van een keurig ingestudeerde vrije trap die door Sven van Ingen bij de tweede paal werd teruggelegd. Vanaf een paar meter van de goal verschalkte Bot keeper Roggeveen opnieuw en zo zat Kozakken Boys weer in pole position voor de drie punten.

Na dit moment was het Volendam wat weer op zoek ging naar de zege. Het probleem van de Volendammers lijkt vooral in de afrondende fase te liggen. De ploeg van Smit speelt bij vlagen zeer leuk combinatievoetbal en beschikt over een paar echt leuke spelers, maar in de zone rond het doel kan het niet overtuigen en zodoende bleef Kozakken Boys nog redelijk simpel overeind. Om de zege te verdedigen kwam in de 71 minuut Royston Drenthe in het veld. De ex-international stond maanden lang aan de kant met een blessure, maar was vandaag weer klaar om te spelen. Zo stonden er vanmiddag twee ex-spelers van Real Madrid op het veld in Werkendam. Ook Mink Peeters verruilde een paar jaar geleden Ajax voor Los Galácticos, maar was dus zaterdag weer terug te vinden op het waterkoude sportpark van Kozakken Boys.

De tijd begon te dringen voor Volendam en het slotoffensief bleef echter niet van een zodanige kracht dat het de thuisploeg pijn kon doen. De spanning was er echter niet minder om en het dubbeltje kon nog beide kanten op vallen. Vlak voor tijd hield keeper Arens zijn ploeg op de been door tweemaal uitstekend te redden. Eerst pakte de doelman een prima afstandsschot van spits Jim Beers en voorkwam ook in de rebound de goal. Zo bleef Kozakken Boys zeer moeizaam op de been en was het uiteindelijk genoeg voor een zeer moeizame zegen. De toeschouwers op de Zwaaier waren het bijna unaniem eens dat Jong Volendam, tot nu toe, de leukst voetballende tegenstander was geweest, maar zoals zo vaak dit seizoen bleven de Volendamse handen leeg.

Door het gelijkspel van ASWH is de ploeg nu zeker afgezakt naar de laatste plaats en is het de hekkensluiter van de Tweede Divisie. De supporters van de thuisploeg haalden opgelucht adem na deze zwaarbevochten driepunter en zien nu zelfs dat hun ploeg is opgeklommen naar plek vier.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD