Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG: Boeiende topper tussen AFC en Katwijk eindigt doelpuntloos

VERSLAG: Boeiende topper tussen AFC en Katwijk eindigt doelpuntloos

, Ik heb hier nog nooit zoveel mensen gezien voor een competitiewedstrijd,’ zei een van de bestuursleden van AFC kort voor de aftrap van de topper tussen zijn club en regerend kampioen Katwijk. Het was, samen met het vuurwerk voorafgaand aan het duel een van de bewijzen dat er wedstrijd van belang op de rol stond op Goed Genoeg. Ook binnen de lijnen ontspon zich een topduel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst, waarbij beide ploegen vol voor de winst gingen en nauwelijks voor elkaar onderdeden. Sterker nog: op het scorebord deden AFC en Katwijk niets voor elkaar onder, 0-0.

Het duurde wel even voor er gevaar voor een van beide doelen te noteren was. Bovendien werd die eerste mogelijkheid ingeleid door een fout bij de tegenstander. Na een kleine tien minuten gleed Joey Jongman onderuit en konden de gebroeders Teijsse richting het strafschopgebied van Katwijk combineren. Uiteindelijk was het Kenny Teijsse die de bal net naast de goal van Ricardo Kieboom mikte. Tien minuten later had Omar Hamdi aan de andere kant een vlammend schot in de benen, na een afgeslagen voorzet. Zijn poging spatte uiteen op de vuisten van Patrick Zonneveld. Wat echter het meest opviel in het eerste bedrijf was het respect van beide ploegen voor de aanval van de tegenstander. Zowel AFC, als Katwijk trokken zich verder terug dan vooraf afgesproken was en de dreiging was aan beide kanten voelbaar op het moment dat de gevaarlijke mensen aan de bal kwamen.

Bij de thuisploeg was het gevaar ook tweemaal tastbaar toen Raily Ignacio in stelling kon worden gebracht, maar zijn inzetten met het hoofd en de voet waren beiden een prooi voor Kieboom. De prima spelende Katwijk-goalie had kort voor rust echter de hulp nodig van de lat na een welgemikte trap van ruim 40 meter van Tim Linthorst. De centrale verdediger pikte de bal op, na een stroperige opbouw bij de bezoekers en zag Kieboom te ver voor zijn doel staan. Als de bal maar iets eerder was gedaald had hij de hele wereld over gegaan, de realiteit was echter dat de bal via de lat achter het doel verdween.

Waar voor rust de mogelijkheden minimaal waren, gebeurde er na rust voldoende voor beide doelen. Het duurde slechts 2 minuten voor Zonneveld voor het eerst in actie moest komen. Hamdi kwam na een lange rush over de rechterkant kracht te kort voor een goed schot en produceerde een rollertje in de korte hoek. Nog geen vijf minuten later was het Fouad Belarbi die aan de andere kant werd vrijgespeeld na een korte corner, maar te gehaast over de goal van Kieboom schoot. De grootste kansen van de wedstrijd volgden kort op elkaar en waren voor de Amsterdamse koploper. Jongman lanceerde onbedoeld Ignacio na een slordige kopbal terug, maar de topscorer van de Tweede Divisie werd dor Kieboom vakkundig naar de zijkant gedreven, waarna Michiel van Dam zijn doelman vlak voor de doellijn te hulp schoot. Omdat de aanvoerder van Katwijk de bal matig verwerkte, ontstond er daarna een dot van een kans voor Belarbi, die de lat boven het lege Katwijk-doel teisterde.

Katwijk kwam sterk uit het oog van de naald gekropen en nam tot aan de absolute slotfase een goede 20 minuten het heft in handen. AFC kwam er nauwelijks meer uit en het was even alle hens aan dek voor de mannen van trainer Ulrich Landvreugd. Omdat de verdedigende organisatie van AFC prima op orde was, bleef het echter vooral bij heel veel dreiging van de regerend kampioen. Eenmaal schoot Guus van Weerdenburg voorlangs, na een goede voorzet van Marciano Mengerink. Eenmaal dacht Mengerink zichzelf vrij te hebben gedraaid, maar een prima tackle van Johan Jeremy Kulhan voorkwam een gericht schot van de aanvalsleider van Katwijk.

Kort voor tijd was het weer AFC dat dicht bij een treffer was, maar twee reddingen van Kieboom, waarbij de redding op het schot van de goed spelende Melvin Grootfaam eentje van grote schoonheid was, voorkwamen de winnende treffer van de koploper. Daarmee eindigde de topper tussen AFC en Katwijk zoals die begon, maar was het doelpuntloze gelijkspel verre van bloedeloos.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie