dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVERSLAG | Blauw Geel '38 heeft weinig te duchten van Hollandia

VERSLAG | Blauw Geel ’38 heeft weinig te duchten van Hollandia

In de Derde Divisie Zondag stond een duel op het programma die niet eerder plaatsvond tot dusverre. Hollandia moest op bezoek bij Blauw Geel’38. De Veghelaren hadden een week rust gehad, nadat hun wedstrijd tegen HSC’21 een week eerder plaats vond in verband met het jubileumfeest van de Haaksbergers. Hollandia verloor thuis nipt van mededegradatiekandidaat Hoogland. Beide stonden vooraf het duel laag in de competitie dus er stond een heuse zespuntenduel op het programma. Nu is dat in de huidige Derde Divisie snel, want veel ploegen stonden dicht op elkaar. Het verschil tussen de nummer 5, Unitas, en de nummer 14, Blauw Geel’38/JUBMO, was namelijk slechts 6 punten.

Het duel begon wat afwachtend met weinig noemenswaardige kansen in de eerste tien minuten. Blauw Geel had snel een kansje na een schot door Mark Dobbelsteen die huizenhoog overvloog en Hollandia had een hele kleine mogelijkheid nadat een vrije trap van Boyd Stevens voorbij alles en iedereen heel zeilde en tot een achterbal werd gestuiterd. Pas in de 13e minuut kwam de eerste kans. Koen van der Zanden ontving de bal in de diepte van Jay van Boxtel en kon, vlak voordat doelman Joey Wiese de bal kon wegtikken, de bal bij Danny Verbakel krijgen. Die kon de bal echter niet voorbij z’n directe tegenstander krijgen. De rebound kwam neer bij Sjaak Egmond, maar zijn schot ging voorlangs.

Nog geen minuut later een vergelijkbare aanval voor de thuisploeg. Nu was het Duits die diep ging. Die kreeg de bal bij Wouters, en die schoot ook de bal tegen een verdediger. Tot dusver dus de Veghelse formatie die de voorsprong zocht. Hollandia werd zelf in de eerste helft ook nog gevaarlijk. Een eerste schot van Marijn Ploem werd gepareerd door een Veghelse verdediger. Voor de rebound kwam de bal voor de voeten van Bart Spil, maar zijn schot was te zwak om Joran van Zupthen te passeren. Een paar minuten later ging de 0-0 toch van het scorebord. Een lange bal van Sjaak Egmond op Vince Duits kwam aan en hij gaf de bal laag voor nadat hij met een sliding de bal binnen kon houden. De bal ging aan iedereen vooraf, behalve bij Robin Voets die de bal binnen kon tikken. Blauw Geel’38/JUMBO pakte zijn zuurverdiende voorsprong en kon zo ook de rust in gaan.

Na rust zocht de 11 van Niels van Casteren snel naar een uitbreiding van de voorsprong. Koen van der Zanden kon Danny Verbakel in schietstelling brengen, maar laatstgenoemde schoot over het doel van Joey Wiese. Diezelfde keeper was in de volgende kansen ook nog belangrijk. 3 counters op rij werden gepakt door de doelman van Hollandia. Eerst was het Robin Voets die een bal in z’n handen schoot, daarna waren het Vince Duits en Mark Dobbelsteen die de doelman niet konden passeren. Toch was het niet veel later wel weer raak voor Blauw Geel’38. Danny Verbakel kon op eigen helft de bal onderscheppen en stormde daarmee naar voren. Op het laatst stuurde hij met een subtiel passje Koen van der Zanden diep en hij schoof de bal in het doel.

Het Veghelse publiek zag daarna een opvallend momentje. Keeper Joran van Zutphen was te geconcentreerd op waar hij de bal naar toe wilde spelen dat hij te ver naar voren stapte en dus hands maakte. Een vrije trap voor Hollandia volgde. Boyd Stevens achter de bal maar hij schoot de bal op de paal. Het gaf Hollandia niet heel veel vleugels en hoop op een comeback. Blauw Geel had al snel weer een mogelijkheid, maar Koen van der Zanden vond het zijnet. Niet veel later was het weer Blauw Geel wat aanzette. Vince Duits sneed naar binnen toe en verloor randje 16 de bal. Aanvoerder Mark Dobbelsteen pikte de bal op en speelde deze naar Niels Wouters. Die schoot de bal net naast. Blauw Geel bleef druk zetten en kon alsnog de goal maken. Een goede aanval zorgde er voor dat Danny Verbakel en Niels Wouters met elkaar konden combineren. Eerstgenoemde kreeg uiteindelijk de bal bij Vince Duits en die schoot de bal achter Joey Wiese. Nog heel even werd Hollandia gevaarlijk uit een vrije trap maar Boyd Stevens krulde de bal over de lange hoek van de goal.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kon Vince Duits de eindstand zelfs op 4-0 brengen. Vanaf de rechterkant konden hij en Jay van Boxtel de West-Friesen terug drukken. Jay van Boxtel zorgde voor een goede afleidingsmanoeuvre waardoor Vince Duits wat vrijgelaten werd. Dat gaf hem genoeg ruimte om het net wederom te vinden. Dat was gelijk de laatste actie van de wedstrijd want scheidsrechter Lars van Leeuwen, die het duel zonder kaarten af deed, floot het duel af.

Blauw Geel overtuigde en had eigenlijk niks te duchten van de ploeg uit Hoorn. De Veghelse formatie kon na een maand weer eens 3 punten bijschrijven en steeg door naar de 11e plek op de ranglijst. Voor Hollandia wordt het aanzetten willen zij in de Derde Divisie blijven. Zij zakken naar de 17e plaats. Volgende week kunnen ze weer de weg naar boven zoeken als Westlandia op bezoek komt. Westlandia speelde met 1-1 gelijk tegen EVV Echt deze speelronde. De laatste overwinning boekte Westlandia zelfs op Blauw Geel’38 begin september. Sindsdien pakten ze slechts 3 punten in 7 duels. De Veghelse formatie mag naar Hoogland. Zij wonnen in Den Haag van Quick en wonnen vorige week van Hollandia.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD