zondag, mei 22, 2022
HomeClubsADO'20VERSLAG | Barendrecht verslaat ADO ’20 in extra lange Hitchcock in Heemskerk

VERSLAG | Barendrecht verslaat ADO ’20 in extra lange Hitchcock in Heemskerk

ADO ’20 – Barendrecht was vooraf gezien niet het meest knallende affiche van de eerste ronde. Achteraf gezien werd het duel tussen de twee Derde Divisionisten wel één van de meest meeslepende bekerwedstrijden. Beide ploegen waren van begin tot eind aan elkaar gewaagd en leken elkaar door die onderlinge houdgreep te veroordelen tot een beslissing vanaf de strafschopstip. Maar als iedereen op sportpark De Vlotter zich opmaakt voor een penaltyserie is daar in ene nog een verrassende plottwist in Barendrechts voordeel.

Dat beide ploegen tot grootse dingen in staat zijn in de KNVB Beker hadden ze al bewezen in de tweede voorronde. Zowel ADO ’20 (2-1 tegen Koninklijke HFC) als Barendrecht (3-0 tegen Scheveningen) knikkerde een ploeg uit de Tweede Divisie uit de beker. Toen het onderlinge treffen uit de koker kwam, zullen beide ploegen ook wel perspectief hebben gezien voor nog een ronde verder bekeren. ADO ’20 draait iets lekkerder in de Derde Divisie zondag (zesde plaats) dan Barendrecht in de Derde Divisie zaterdag (twaalfde plaats) en heeft bovendien het thuisvoordeel. Vooraf gezien kun je de Superezels dus licht als favoriet bestempelen.

Die lichte favorietenrol betaalt zich na dertien minuten spelen al uit, als Maurizio Brenna de bal uit de rebound binnen kan tikken. Een goed kwartier later is het weer gelijk, als Max van Dijk een lage corner fraai achter het standbeen de verre hoek in stuurt. De gelijkmaker van Van Dijk blijft niet heel lang staan, twee minuten later is het alweer raak aan de andere kant. En weer is het Brenno die scoort, dit keer met het hoofd na een afgemeten voorzet van Danny Lute.

Na rust neemt Barendrecht steeds nadrukkelijker het heft in handen op De Vlotter, maar heeft de ploeg uit het Rijnmondgebied pech als Tim Eekman een schot op de lat ziet belanden. Een kwartier voor tijd krijgt zaterdag-Derde Divisionist loon naar werken. En wederom valt de goal uit een corner. Dit keer is het Stanley Husen die het laatste tikje kan geven. Een stuk onconventioneler dan ploeggenoot Van Dijk in de eerste helft, maar ook deze telt gewoon voor een vol punt. Even later krijgt Danny Monster de kans om het duel nog binnen de reguliere speeltijd te beslissen, maar hij mist. En in de slotfase keren de kansen nog even. ADO ’20 weet wel gevaar te stichten voor het doel van Barendrecht, maar het laatste zetje blijft uit waardoor beide ploegen zich op mogen maken voor de verlenging.

ADO ’20 neemt het, wat men tegenwoordig met een lelijk woord omschrijft als, momentum mee naar de openingsfase van de verlenging. Als de thuisploeg niet tot scoren komt, is het echter weer de beurt aan Barendrecht. De bezoekers weten het net wel te vinden, maar Niels Vorthoren doet dat vanuit buitenspelpositie. Langzaam maar zeker loopt de energie weg uit de benen van de spelers, maar blijft de wedstrijd zelf een thriller. We zitten al in de blessuretijd van de verlenging als de verdediging van ADO ’20 een voorzet niet lekker weg krijgt. De bal komt uit op de rand van het zestienmetergebied, waar Joey Jongman klaar staat om de thriller definitief te beslissen.

De droge schuiver van Jongman eindigt in de rechterhoek en komt bij de Superezels aan als doffe klap van een voorhamer tegen een draagmuur. De 2-3 betekent bovendien de laatste plottwist in een duel dat 120 minuten lang beide kanten op kon gaan. Voor ADO ’20 eindigt het bekertoernooi met een mooie herinnering aan een extra lange Hitchcock in Heemskerk. Voor Barendrecht wacht de tweede ronde, waarvan zaterdagavond de loting zal worden verricht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]