maandag, augustus 15, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Barendrecht en DSV ’33 schieten beiden met gelijkspel niet veel...

VERSLAG | Barendrecht en DSV ’33 schieten beiden met gelijkspel niet veel op

De gedachte vooraf was bij beide clubs een logische: actief blijven met serieus voetbal op weg naar de volgende bekerclash en wellicht een mooie sprong in het klassement maken. Voor BVV Barendrecht zou dat betekenen, meer afstand met de onderste clubs en DVS ’33 zou met een zege weer nadrukkelijk meedoen om de bovenste plaatsen. Daar zijn ze zeker nog niet voor afgeschreven, maar het ene punt dat uit Barendrecht werd meegenomen hielp daar niet heel veel bij. Aan de andere kant schoot ook BVV Barendrecht met de 2-2 eindstand niet echt veel op.

Op die puntendeling konden beide teams overigens weinig afdingen. Er waren momenten waarop DVS ‘33 haar 1-0 voorsprong had kunnen uitbreiden en de beslissing had kunnen brengen, echter ook BVV Barendrecht had die kansen toen het een 2-1 voorsprong had genomen. Het een noch het ander gebeurde en uiteindelijk was de 2-2 daarom ook wel rechtvaardig.

Barendrecht het initiatief, DVS het doelpunt
In aanvang was de thuisclub het nadrukkelijkst op zoek naar de openingstreffer. Daan Huiskamp moest daarom na 7 minuten dan ook handelend optreden om een vrije trap van Joey Jongman onschadelijk te maken en ook kwamen de Barendrechters enkele keren via de vleugels tot voorzetten waarbij de verdediging van DVS ’33 serieus werd bedreigd. Echter na 15 minuten lag de bal aan de overkant in het doel. Adriaan Kruisheer wist zich vrij te spelen en bediende Quincy Veenhof. Doelman Jeffrey Verkerk was kansloos tegen diens inzet, 0-1

DVS controleert
De tegengoal leek Barendrecht enigszins te verlammen. Het team trachtte aanvallen op te zetten en gevaarlijk voor het doel van DVS ’33 te komen, echter er zat vrijwel geen fantasie in het spel van de thuisclub. Het kwam voor de pauze dan ook niet verder dan een afstandsschot van Romano v.d. Stoep dat Huiskamp niet voor problemen stelde. Ondertussen was het spelniveau bijna een reden om voortijdig op zoek naar de koffie te gaan.

Barendrecht terug in de wedstrijd
Richard Elzinga kreeg zijn team direct na de pauze alsnog aan de praat. Barendrecht pakte het allemaal wat energieker en doordachter aan en kwam daarmee wel gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Het leverde Marouane Bakour een mooie kans op voor de 1-1 ,echter Huiskamp redde bekwaam. Aan de andere kant was er weer de kans voor de club uit Ermelo om de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. Benjamin Roemen kreeg de bal wel langs doelman Verkerk, echter Wouter Rieken redde de thuisclub vlak voor de doellijn. Het was op het uur dat Barendrecht via een heel knappe aanval de gelijkmaker op de borden kreeg en dus terug in de wedstrijd kwam. Een strakke pass vanuit het midden door Jongman zette Ugur Altintas aan het werk die Huiskamp knap passeerde, 1-1.

Altintas dicht bij hattrick
Ugur Altintas was zeker de man van de tweede helft. Kort na de 1-1 loste hij een vliegend schot dat maar net het doel miste en even later bracht hij Barendrecht op voorsprong. Daar ging een prachtige splijtende pass van Joey Jongman aan vooraf richting Vorthoren, die Altintas knap op weg hielp naar de 2-1. Het was het sein voor oefenmeester Peter Wesselink van de gasten om enkele aanvallende wisselingen aan te brengen. Jonker, Pinarci en Akla kwamen de Veluwse troepen versterken. DVS ‘33trok nadrukkelijker ten aanval en bijna leidde dat tot een alternatieve hattrick van Ugur Altintras. Hij stond halverwege zijn eigen doel en de bal die voor een vrije trap van Akla klaar lag. De Barendrechter veranderde het schot van Akla van richting waardoor zijn doelman ineens kansloos was, de bal verdween echter net voor het doel langs. In de eerstvolgende snelle tegenaanval had Barendrecht het af moeten maken. Het kon echter de 3 tegen 1 situatie niet goed uitspelen en zag Huiskamp zijn team in de wedstrijd houden. Het was de periode waarin de wedstrijd door de meerdere open kansen beide kanten op kon gaan.

Leuke slotfase
De slotfase werd het leukste deel voor de neutrale kijker. Adriaan Kruisheer bracht enkele minuten voor het einde de score in evenwicht met een knap schot in de verre hoek, 2-2. En alsnog waren er momenten waarop de puntendeling een driepunter had kunnen worden. Ali Akla zag zijn vrije trap binnen de Barendrechter 16 op een arm eindigen en claimde terecht een strafschop, het enige foutje van de uitstekend leidende Lorenzo Cairo, en aan de andere kant deed Bakour nog een laatste poging om een beslissing te forceren. Het bracht alles bij elkaar nog enig licht in een in het duister gespeelde wedstrijd die geen winnaar verdiende en waarbij de weinige aanwezigen vooral de after party meer konden waarderen dan de pogingen van de hoofdrolspelers om de aanwezigen met hun spel te enthousiasmeren. Want wat vooral bleef hangen waren de lange periodes waarin geen van beide teams ook maar voor enig gevaar kon zorgen. In die zin was een punt voor elk team dan ook goed verdedigbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS