Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Barendrecht dankt belangrijke Á Cohen bij zege op Scheveningen

VERSLAG | Barendrecht dankt belangrijke Á Cohen bij zege op Scheveningen

Barendrecht heeft zaterdagmiddag de tweede driepunter van het seizoen bijgeschreven. De ploeg van Albert van der Dussen won met 3-0 van Scheveningen, mede door twee assists van middenvelder Delano á Cohen.

Voor de tweede week op rij was het Barendrecht dat een ‘Open Dag’ organiseerde. Vorige week was het de verdediging bij het 4-0 verlies op De Treffers die open huis hield, zaterdag was het Sportpark de Bongerd dat haar deuren openzette voor belangstellende fans. De wedstrijd van het eerste tegen Scheveningen was dan ook hét affiche van de dag. Scheveningen, dat een prima aantal fans had meegenomen naar De Bongerd, is de debutant dit seizoen en kon tot voor de wedstrijd met 4 punten niet heel ontevreden zijn. Beide ploegen hadden echter nog moeite met de weg naar de goal te vinden. Waar de Schollekoppen pas drie keer het net lieten bollen (allemaal door Tim Peters), konden de Barendrechters pas één keer juichen.

De wedstrijd begon dan ook niet met al te veel spektakel. Beide ploegen begonnen behoudend en behalve de vele overtredingen viel er weinig te beleven. Tim Peters had namens de gasten al een kansje mogen noteren, maar het vizier van de topscorer van de ploeg van trainer John Blok stond nog niet op scherp. Het was dus een wedstrijd met veel overtredingen en dus waren de kaarten onvermijdelijk. In de tiende minuut mocht het duo Levi Schiebbe en Leroy Resodihardjo gezamenlijk op de bon na onophoudelijk gemekker op de leiding. Ook Barendrecht meldde zich in de fysieke strijd en mocht kaarten noteren voor Delano á Cohen en Rowendley Martijn.

Kansen creëerde de thuisploeg amper, maar tóch kwam het in de 22e minuut op voorsprong. Uit een corner kwam de bal voor de voet van Á Cohen. Hij zag zijn schot nog gesmoord worden, maar de bal viel precies voor de voeten van de oplettende Donny Navajas Sanchez (foto) die met een droog schot van dichtbij keeper Sven Wolsheimer geen kans gaf: 1-0.

Na de goal veranderde het spelbeeld weinig. Scheveningen was de ploeg met het meeste initiatief en balbezit, maar de stugge Barendrechtse defensie werd amper écht op de proef gesteld. Alleen Peters kon nog voor de rust voor echt gevaar zorgen toen de middenvelder gevaarlijk in de zestien van Barendrecht opdook, maar de grote kans naast het goal van keeper Nick van der Ploeg mikte. Ook de vandaag in het blauw spelenden Barendrechters waren nog dichtbij een goal toen aanvoerder Danny Monster een enorme pegel, van een meter of 25, loste, maar zag de paal in de weg staan.

Ook in de tweede helft was Scheveningen de ploeg die moest en dus aanviel. De ploeg van Blok kon steeds geen echte vuist maken en Van der Ploeg werd amper getest. De uitploeg maakte het zichzelf lastig en Barendrecht strafte de fouten genadeloos af. Zo werd het in minuut 57 2-0 door de thuisploeg na een blunder van keeper Sven Wolsheimer. De doelman wilde opbouwen, maar schoof de bal zomaar naar de vrijstaande Á Cohen. De middenvelder had zelf een leeg goal voor hem, maar behield zeer goed het overzicht en gaf de bal aan Rowendley Martijn die nóg vrijer stond en de bal graag in het lege goal wilde schuiven. Na een uur spelen had Barendrecht, zonder groots te spelen, de zege al bijna in de tas zitten. Scheveningen moest nóg meer komen en zo lag er nog meer ruimte. Bijna was Martijn weer trefzeker, maar het schot van de behendige dribbelaar werd op het laatste moment nog geblokt.

Het hek was echter van de dam en Barendrecht was heer een meester. Een paar minuten na de 2-0 werd het zelfs al 3-0. Weer was het Delano á Cohen die met een schitterende steekpass voor de assist mocht tekenen. De pass werd keurig afgerond door Bas Mourits, die met een subtiel balletje via de binnenkant van de paal, Wolsheimer kansloos liet. Een ongekende luxe voor de ploeg van Van der Dussen die al 20 minuten voor het einde de zege binnen had en kon freewheelen naar het einde. Scheveningen probeerde nog tevergeefs de eretreffer te produceren, maar kwam ook nu amper tot echte dreiging. Het tempo verdween langzamerhand uit de wedstrijd en bloedde langzaam dood en zodoende pakte Barendrecht zeer verdiend de tweede zege van hun seizoen. Einduitslag: 3-0.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie