maandag, juni 14, 2021
Home Clubs ASWH VERSLAG| ASWH nog lief voor mak FC Dordrecht

VERSLAG| ASWH nog lief voor mak FC Dordrecht

ASWH heeft ook haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 winnend weten af te sluiten. Op het eigen Sportpark Schildman wist de ploeg van trainer Rogier Veenstra Keuken Kampioen Divisie-club FC Dordrecht met 1-0 te verslaan. De 18-jarige spits Luuk Admiraal tekende voor het enige doelpunt en werd daarmee matchwinner.

- Advertentie -

In het volle- en redelijk sterke oefenprogramma van ASWH stond zaterdagmiddag het treffen met FC Dordrecht op het programma. Na eerdere overwinningen tegen Sliedrecht en Spijkenisse was het nu (op papier) tijd voor de eerste echte test voor de mannen van Veenstra. Tegenstander FC Dordrecht is namelijk een etage hoger actief (in de KKD) en heeft in de laatste weken met speler zoals Julius Bliek, Arsenio Valpoort, Kevin Jansen en Nikki Baggerman een aantal leuke aankopen gedaan met blik op het komende seizoen. Afgelopen seizoen eindigden de “Schapenkoppen”, net zo als tegenstander ASWH, in de kelder van haar competitie en moet het het dit seizoen over een andere boeg gaan gooien. Van een volwaardige selectie is er bij de equipe van (interim) trainer Harry van der Ham echter nog geen spraken. De Dordtenaren zagen veel spelers de Krommedijk verlaten en moesten bijna weer vanaf 0 beginnen. Daarom stonden er in Hendrik-ido-ambacht zaterdagmiddag veel jonkies op het wedstrijdformulier. Normaal gesproken zou het merendeel van de spelers die vandaag in actie kwamen ook niet tot de eerste elf namen behoren. Bij ASWH startten de vertrouwde namen en ook was er voor het eerst een plaatsje centraal achterin voor routinier Henrico Drost. De ex-prof maakte zijn tweede opwachting in het wit/zwart en vormde samen met Gilmaro van de Werp het centrale duo achterin.

Waar er in de laatste jaren al veel discussie is over het niveauverschil tussen de Tweede Divisie en de Keuken Kampioen Divisie, was er ook vandaag op het veld maar weer weinig van te zien. FC Dordrecht maakte verre van indruk en het was eigenlijk telkens ASWH wat de aanval zocht. Tot enorm veel kansen leidde dit in de eerste helft echter niet, want de ploeg van Veenstra was vrij slordig in de eindfase en zorgde er eigenhandig voor dat het de Dordtenaren geen pijn deed. Door het vroege druk zetten, zorgden de gastheren er voor dat Dordrecht de opbouw amper kon verzorgen en vaak leidde dit tot fouten bij het elftal van Van der Ham. Zo ging halverwege de eerste helft testspeler Özgür Aktaş ernstig in de fout. De ex-Vitessenaar gaf de bal, onder druk, zomaar aan spits Ismaïl Yıldırım die daarna een vrije doortocht had naar doelman Anthony Swolfs. De levensgrote kans bleek echter niet besteed aan de 30-jarige aanvaller, want hij schoof de bal aan de voor hem verkeerde kant van de paal, langs het doel van de eerder benoemde keeper. ASWH was sterker, maar de goal bleef uit. Ook toen een paar minuten later middenvelder Jesper van den Bosch een goede schietkans kreeg, reageerde Swolfs attent en behoedde hij zijn ploeg voor een verdiende achterstand. De ploeg uit Dordrecht creëerde zo goed als niks, of het moet het kansje voor spits Thomas Schalekamp geweest zijn, net voor rust. De lange spits kreeg een spaarzame goede voorzet vanaf de vleugels en leek van dichtbij te kunnen intikken. Echter had verdediger Gilmaro van de Werp dit uitstekend door en voorkwam met een blok een onverdiende voorsprong voor de gasten. Beide teams scoorden dus niet en gingen zodoende met 0-0 weer de kleedkamer in. Bij Dordrecht was aanvoerder Valpoort al 10 minuten voor de rust geblesseerd uitgevallen.

In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld. ASWH was stormachtig de kleedkamer uitgekomen en stelde de ingevallen keeper Marcio Rosa van Dordrecht meteen op proef. Na vijf minuten had de keeper al meerdere reddingen moeten verrichten, een blessurebehandeling ondergaan en zag hij toe hoe Aktaş dit keer wél attent was door een inzet van Daniel Wissel van de lijn te halen. Ook aanvoerder Van den Bosch probeerde met een paar afstandsschoten de Kaapverdisch international te passeren, maar dit leidde telkens tot niets. Rond het uur spelen trok Veenstra een blik van zeven wissels open en bracht onder andere de 18-jarige aanvaller Luuk Admiraal in het veld. De jongeling had niet lang nodig om beslissend te zijn, want nog geen 8 minuten na zijn entree maakte hij, op aangeven van Mohamed El Bannasri de 1-0. Na deze voorsprong probeerde Dordrecht de gelijkmaker te forceren, maar eigenlijk kwam doelman Bryan Janssen geen moment in gevaar.
Zo boekte ASWH een zeer verdiende overwinning op FC Dordrecht en kan trainer Rogier Veenstra terugkijken op een redelijke wedstrijd van zijn team.

De 32-jarige Zeeuw gaf eerder al aan de voorbereiding te willen benutten om op specifieke tactieken te willen trainen en noemt steeds het Italiaanse Atalanta als voorbeeld. Vandaag liet zijn team bij vlagen zien met hoe het met vroeg pressievoetbal het haar tegenstander zeer lastig kan maken. In de komende weken speelt ASWH nog zes oefenwedstrijden tegen o.a. Jong Sparta, Willem II O21, Westlandia en OJC Rosmalen. Op zaterdag 5 september weten we of de Tweede Divisie een soort Atalanta rijker is, want dan opent ASWH haar tweede Tweede Divisie-seizoen tegen Kozakken Boys.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..