Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Arm VVSB ideaal recept voor Excelsior Maassluis

VERSLAG | Arm VVSB ideaal recept voor Excelsior Maassluis

Onder toezicht van nieuwe trainer Eric Meijers heeft VVSB zaterdagmiddag opnieuw een ruime nederlaag aan de toch al dramatische reeks toegevoegd. In Maassluis had de murwgebeukte ploeg uit Noordwijkerhout al bij rust een 4-1 achterstand te pakken. Bij de thuisploeg was Daan Blij de grote man. De aanvallende middenvelder schreef drie goals op zijn naam in de ruime 5-1 overwinning van de ploeg van coach Dogan Corneille.

Zowel Excelsior Maassluis als VVSB hadden voorafgaand aan de wedstrijd iets gemeen. De laatste 5 wedstrijden werden allemaal niet gewonnen. Voor VVSB loopt deze reeks al heel het seizoen en daarom werd er kort geleden afscheid genomen van coach Jack Honsbeek. Onder interim trainer Jan van den Berg werd vorige week tegen HFC ook weer verloren, dus het schokeffect bleef vooralsnog uit. Ook de thuisploeg kent een mindere fase. De nummer 13 van de Tweede Divisie boekte eind september in en tegen Katwijk haar laatste overwinning en blaakte dus ook niet van het zelfvertrouwen. Een bezoekje van de hekkensluiter aan sportpark Dijkpolder leek dus op voorhand een ideaal recept voor een nieuwe overwinning. Dogan Corneille had geen beschikking over verdediger Sefa Kurt. De verdediger kreeg vorige week tegen De Treffers (alweer) zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Het werd al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat VVSB hét perfecte medicijn was om de Tricolores weer wat kleur op de wangen te geven. Met fel spel werd de hekkensluiter afgebluft en was het al snel Daan Blij die de score opende. De aanvallende middenvelder krulde de bal fraai achter de kansloze doelman Ruben Valk, die weer een drukke middag voor de boeg had. Zoals vaker mocht ‘Bavo’ haar aanvoerder bedanken, anders had er al vroeg een veel grotere score op het bord gestaan. Aanvoerder Daan Smith kopte in de 21e minuut de 2-0 binnen en vanaf toen was er helemaal geen sprake meer van een wedstrijd, maar meer een missie om de schade zo klein mogelijk te houden voor VVSB.

Dit lukte echter voor geen meter. Als herboren vloog Maassluis over het veld en was het op alle gebieden superieur aan het arme VVSB. De verdediging van de ploeg leek al in de eerste helft te zijn geknakt, want bijna elke aanval zorgde voor gevaar. Bij de 3-0 werd Vincent van den Berg op schitterende wijze weggestuurd door de uitstekend spelende Milan van Ewijk. De spits zag zijn poging gestuit worden door Valk, maar Marouane Afaker was er als de kippen bij om de rebound in te tikken. De supporters waren nog niet bijgekomen van de 3-0 of de 4-0 lag er al in. Weer was Daan Blij het eindstation en zo stond er na 31 minuten spelen een 4-0 stand op het scorebord. VVSB had totaal niets in te brengen en moest lijdzaam afwachten hoe groot de ploeg uit Maassluis de score wilde laten worden. Tóch kwam VVSB nog voor rust op 4-1 toen Arno Dijkstra de bal uit de kluts voor zijn voeten kreeg en keeper Jean-Paul van Leeuwen passeerde. Dit was tevens ook de ruststand.

In de rust moest Jan van den Berg ingrijpen. Hij haalde Jordy Zwart naar de kant en bracht Sven Verlaan op zijn positie centraal achterin. Volgens de radioman van VVSB speelde Zwart “Dra-ma-tisch”, dus een vreemde wissel was het niet. Overigens waren de meesten die in een wit shirt in de helft op het veld stonden ook rijp voor een wissel. Heel veel maakte net voor het spelbeeld niet uit. Excelsior Maassluis was oppermachtig en schonk VVSB het balbezit. Tot gevaar leidde dit maar zelden.

De wedstrijd zakte in en het vermaak van de eerste helft leek ook in de kleedkamer achtergebleven. Rond het uur werden de toeschouwers weer wakkergeschud toen scheidsrechter Sander van der Eijk een overtreding van Richelo Facunda bestrafte en een strafschop toekende. Daan Blij benutte dit buitenkansje en tekende zo voor zijn hattrick. Meer hoogtepunten waren er nog maar amper in de tweede helft. Excelsior Maassluis was genadig voor VVSB en drukte niet echt meer door.

Zo bleek VVSB het perfecte medicijn voor de matige vorm van de Tricolores. De ploeg van Corneille werkte aan het doelsaldo en aan het zelfvertrouwen. Bovendien stijgt het drie plaatsen en staat het nu op de tiende plaats. Voor VVSB lijkt het nu na 11 wedstrijden al een loodzware missie te worden. Met 0 overwinningen wordt het een heidens karwij voor Eric Meijers om de ploeg ook volgend jaar actief te houden in de Tweede Divisie.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie