Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | Angstgegner Excelsior Maassluis weer te sterk voor Katwijk

VERSLAG | Angstgegner Excelsior Maassluis weer te sterk voor Katwijk

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in en tegen Katwijk. De ploeg van trainer Dogan Corneille strafte een onherkenbaar zwak Katwijk af en ging met de verdiende driepunter aan de haal. Bij een 0-3 achterstand leefde Katwijk weer wat op en kwam het terug naar 2-3, maar Daan Blij doofde tien minuten voor tijd de Katwijkse kaars die eigenlijk al de hele wedstrijd uit was. Eindstand: 2-4.

Na de 120 minuten afgelopen week tegen Heerenveen wachtte Katwijk zaterdagmiddag op de Krom weer een zwarte partij. Op papier in ieder geval. Excelsior Maassluis was de tegenstander en laat dat nou net een van dan de angstgegners van de Krombewoners zijn. Vorig jaar trof de huidig kampioen de Tricolores ook na een bekerwedstrijd en ging het met 3-0 de boot in. Weliswaar was dit op Dijkpolder, maar ook de ontmoetingen daarvoor waren zeker niet in het voordeel van de oranjehemden. Vorig seizoen op De Krom werd pas diep in blessuretijd deze negatieve reeks doorbroken door een nogal dubieuze strafschop, waar ze in Maassluis nu nóg boos over kunnen worden. Prima ingrediënten, gecombineerd met het mooie weer, voor een heerlijke pot voetbal!

De ingrediënten waren dus prima, maar op het veld viel er zeker in de eerste helft zeer weinig te genieten en te beleven. Namens Katwijk had middenvelder Joey Jongman voor het eerste gevaar van de middag getekend door een vrije trap, vanaf een meter op twintig op de lat te trappen. Excelsior zette daar maar weinig tegenover en kwam, op een paar corners na, maar amper voor het doel van Ricardo Kieboom. Vooral voor de toeschouwers was het dus maar goed dat het zonnetje scheen, want qua voetballend vermaak zat het er niet echt in.

Na ruim een half uur kwam Excelsior Maassluis op voorsprong. De in de basis debuterende middenvelder Giovanni da Fonseca kreeg de bal vanaf links aangespeeld en met een keurig geplaatst schot vanaf de rand zestien werkte hij de bal achter de kansloze Kieboom. Maassluis was op dat moment de minst slechte van de twee en drukte dit nu ook uit in de score. Katwijk was onherkenbaar en het liep voor geen meter bij de regerend kampioen. Slordig in de passing, veel duels verloren en ook die echte drang om te winnen leek de thuisploeg vandaag niet in de tas te hebben gestopt.

Vlak voor rust werd het nog erger voor Katwijk toen aanvoerder Daan Smith een aangesneden vrije trap van Stephan Kruithof keurig in de verre hoek knikte. Zonder al te groots te spelen had de ploeg van Corneille nu bij rust al een comfortabele voorsprong te pakken en leek het er ook geen moment op of deze voorsprong in gevaar zou komen. De gezichten op De Krom stonden, ondanks de heldere lucht, dan ook op onweer toen scheidsrechter Stan Teuben voor de rust floot.

In de rust werd al gesproken dat trainer Jack van den Berg zijn ploeg wel even een uitbrander zou geven en dat het in de tweede helft wel anders zou gaan bij de thuisploeg. Op het veld bleek daar echter niks van waar. Katwijk speelde nog steeds bedroevend en kon de bal amper in de ploeg houden. Ook qua scoreverloop ging het niet anders want in minuut 55 was het alweer 0-3 voor de Tricolores. Vincent van den Berg kon zich zeer gemakkelijk door het hart van de Katwijk-defensie spelen en faalde niet oog in oog met Kieboom. 0-3, een ongekende score op De Krom en het was niet eens onterecht. Het was dat het aluminium de Katwijkers nu wél goed gezind was, anders had Daan Blij al voor de 0-4 getekend. Nu was het echter de lat die zijn schot tegenhield.

Twintig minuten voor tijd kwam er weer hoop in de Katwijkse harten. Waar er al heel de wedstrijd amper gevaar geproduceerd werd, vielen er binnen vijf minuten ineens twee goals voor de thuisploeg. Eerst was het Robbert Susan die een penalty verzilverde en een paar minuten later mocht Marciano Mengerink een panklare voorzet van Omar Hamdi binnenkoppen.

Het vuur was weer terug bij Katwijk en een resultaat was bij deze 2-3 stand ook weer mogelijk. Voor het eerst in de wedstrijd leek Maassluis in moeilijkheden en was het Katwijk dat de dienst uitmaakte. Deze opleving was echter van korte duur. In de 81e minuut maakte Daan Blij aan alle hoop van de thuisploeg een einde. De aanvallende middenvelder kreeg de bal na een prima rush van de vandaag uitstekend spelende rechtsback Milan van Ewijk en schoot raak. Deze genadeklap plus het feit dat de tank leeg was, zorgde ervoor dat de wedstrijd rustig kon worden uitgespeeld. De Tricolores mogen het door alle slordigheidjes zichzelf nog aanrekenen dat het ‘maar’ vier keer scoorde.

Vooral de actie van Van Ewijk was veelzeggend voor deze middag, waar Excelsior Maassluis op alle gebieden feller, sneller en doortastender was dan de thuisploeg. De overwinning was dan ook meer dan terecht en de reputatie als angstgegner werd dus weer waargemaakt door Corneille’s mannen. Einduitslag: 2-4.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie