Volg ons

Eerste Divisie

VERSLAG | Anas Tahiri schittert bij zege RKC op TOP Oss

VERSLAG | Anas Tahiri schittert bij zege RKC op TOP Oss

Dankzij een sterk laatste half uur heeft RKC Waalwijk verrassend de uitwedstrijd bij subtopper TOP Oss met 1-2 gewonnen. Nadat Huseyin Dogan uit een makkelijk gegeven strafschop de thuisclub op voorsprong had gebracht, was het niet veel later Emil Hansson die ook via een benutte strafschop RKC op gelijke hoogte bracht. In de slotfase kroonde Dylan Seys zich tot matchwinner met een doeltreffende kopbal: 1-2. Uitblinker aan de kant van de bezoekers uit Waalwijk was de veelzijdige middenvelder Anas Tahiri.

Anas Tahiri begon met Daan Rienstra en debutant Stijn Spierings op het middenveld van RKC en was constant aanspeelbaar. De nummer acht van de bezoekers uit Waalwijk was in de tweede helft de baas op het middenveld en had een grote rol in de onverwachte zege van RKC Waalwijk. Met enkele dribbels, goede onderscheppingen en uitstekend positiespel liet de aanvallende middenvelder zijn potentie zien. In de slotfase verzuimde hij zijn sterke optreden te belonen met een treffer na een fraaie actie.

Anas Tahiri werd 23 jaar geleden in Brussel geboren en kwam afgelopen zomer van het failliete Lierse SK over naar Waalwijk. Tahiri kende een moeizame start bij RKC en speelde de eerste maanden als linksbuiten of niet. Halverwege oktober speelde de Marokkaanse Belg tegen Jong Ajax voor de eerste keer als middenvelder en scoorde hij zijn eerste en enige competitietreffer. Tegen TOP Oss speelde de Waalwijkse nummer acht alweer voor de zesde maal achterelkaar de volledige negentig minuten als middenvelder en is hij een belangrijke pijler in het team van trainer Fred Grim dat op jacht gaat naar een plek in de play-offs.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Eerste Divisie