maandag, maart 1, 2021
Home Competities Tweede Divisie VERSLAG | AFC voelt zich bestolen na spektakelstuk tegen IJsselmeervogels

VERSLAG | AFC voelt zich bestolen na spektakelstuk tegen IJsselmeervogels

Meeslepend voetbal, grote belangen, opwinding en emotie. De topper tussen AFC en IJsselmeervogels had alle ingrediënten van een heerlijk voetbalgevecht zoals je er maar een paar per seizoen meemaakt.

- Advertentie -

Bloedstollend
Als verslaggever schrijven veel verslagen van wedstrijden zichzelf. Een beslissend moment, doelpunt of speler kleuren vaak het uiteindelijke verhaal. De topper tussen AFC en IJsselmeervogels leverde echter een overdaad aan verhaallijnen op. Want niet alleen maakte IJsselmeervogels dankzij de 2-3 zege op Goed Genoeg de competitie weer bloedstollend spannend, ook het debuut van Maurice de Ruiter was er één zoals alleen ware publieksspelers afdwingen. En dan was er nog het gevoel van onrecht aan AFC-zijde, dat schande sprak van het optreden van arbiter Sam Dröge.

Vuurwerk
AFC mag dan niet gezegend zijn met veel publieke belangstelling, de clubleiding doet er dit seizoen wel alles aan om de optredens van haar vlaggenschip tot een spektakel te maken. Nadat voor de winterstop al een professionele vuurwerkshow werd geïntroduceerd bij thuiswedstrijden, hebben de Amsterdammers nu ook een ‘Champions League’-achtig doek op de middencirkel voor de wedstrijd. Toen de rookdampen en confettislierten eenmaal waren opgetrokken en opgeruimd, maakten de 22 hoofdrolspelers er een ware voetbalshow van. Vanaf minuut 1 draaiden beide ploegen de gashendel volledig open. Al vroeg kreeg Felitciano Zschusschen een grote kans, maar de aanvaller maaide langs de bal. Drie minuten later was Yordi Teijsse aan de andere kant dichtbij, maar hij schoot op aangeven van uitblinker Melvin Grotfaam net naast. Broer Kenny Teijsse deed weer twee minuten later van zich spreken met een verwoestende knal richting de kruising, maar Jaimy Schaap redde met een klassieke zweefduik. Kortom: een begin om van te smullen.

Afgestraft
Het waren de Amsterdammers die de meeste druk naar voren zetten, waarbij de Vogels vooral mikten op een gesloten organisatie en waar mogelijk de snelle tegenaanval. Die rolverdeling maakte AFC wellicht wat overmoedig, want de ploeg van Ulrich Landvreugd wil nog wel eens doorslaan in de voetballende oplossing zoeken. Dat bleek na een kwartier, want in plaats van een roei naar voren brachten Johan Kulhan en Milan Hoek zichzelf in onnodige moeilijkheden bij het eigen strafschopgebied. De jagende IJsselmeervogels-middenvelders veroverden de bal, legden de bal breed op Danny van den Meiracker en voor de goalgetter van de Rooien was het een koud kunstje om de 0-1 te maken. Gesterkt door de onverwachte voorzet probeerde Mike van de Laar zijn geluk kort daarna, maar zijn schot ging net voorlangs.

Discutabele strafschop 1
Lang duurde het antwoord van AFC niet. Bij een aanval over de rechterkant stoomde Moiz da Silva op, bediende Milan Hoek die beheerst raak schoot: 1-1. Ook broers Yordi en Kenny Teijsse kregen kort daarna aardige kansen, maar hun pogingen verdwenen naast het doel van Schaap. Na rust zette het spelbeeld zich voort. Twintig minuten voor tijd ontbrandde het duel echt. Scheidsrechter Dröge kreeg de woede van alles wat rood-zwart was over zich heen door een strafschop te geven aan IJsselmeervogels voor een op z’n minst ongelukkige sliding van Derre Kwee. Over de vraag of het een terechte penalty was, verschilden de meningen en zelfs na het zien van de televisiebeelden kan er nog steeds over de beslissing gediscussieerd worden. Danny van den Meiracker had er lak aan en schoot ijskoud de 1-2 binnen.

Discutabele strafschop 2
Het antwoord van AFC liet wederom niet wederom niet lang op zich wachten. Grootfaam, die de gehele wedstrijd een plaag was voor zijn tegenstander Jeffrey Buitenhuis, slingerde de bal met veel gevoel voor, waar Kenny Teijsse hard binnenkopte: 2-2. Pas echt furieus werd AFC in blessuretijd, toen de ingevallen Maurice de Ruiter, debuterend namens IJsselmeervogels, diep werd gestuurd en poogde doelman Patrick Zonneveld te omspelen. Dat lukte niet, al was de vraag of dat dankzij kordaat ingrijpen van Zonneveld of door een overtreding van de doelman kwam. Televisiebeelden laten zien dat de sluitpost de bal in ieder geval raakt doordat de bal opzij gaat. Scheidsrechter Dröge, die voor rust AFC geen strafschop wilde geven, zag er echter wel een overtreding in, gaf IJsselmeervogels opnieuw een penalty en zag De Ruiter de 2-3 binnenschieten. Gezien het spelbeeld en de beslissingen van scheidsrechter Dröge maakten AFC‘ers in woord en gebaar duidelijk zich flink bestolen te voelen. Helpen deed het niet, want door de Rooie-zege is de titelrace weer volledig open en is de kans op een herhaling van een ontknoping zoals vorig seizoen een stap dichterbij gekomen, aangezien IJsselmeervogels en AFC elkaar opnieuw treffen tijdens speelronde 34 aan de rode zijde van de Westmaat.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES