Volg ons

AFC

VERSLAG | AFC verliest koppositie in vermakelijk duel tegen HHC

VERSLAG | AFC verliest koppositie in vermakelijk duel tegen HHC

AFC is zaterdagmiddag de koppositie kwijtgeraakt aan de IJsselmeervogels. In het zonovergoten Hardenberg verloren de Amsterdammers, nadat het nog knap terugkwam van een achterstand. Het betekende de eerste uitnederlaag van de Amsterdamse FC sinds oktober 2018: 4-2.

Veel strijd, weinig kansen
Het was een eerste helft waarin AFC weinig indruk maakte en HHC de huid duur verkocht. De elf van Gert Jan Karsten stonden dusdanig goed gepositioneerd dat de Amsterdammers weinig gevaar konden stichten. Met in het achterhoofd wetende dat AFC nooit eerder wist te winnen op de Boshoek, stond er sowieso al een zware middag te wachten. AFC probeerde tot voetballende oplossingen te komen maar opbouwen lukte nauwelijks tot niet in de openingsfase. Aan de andere kant stuitte HHC op doelman Patrick Zonneveld als het gevaarlijk kon worden voor het vijandige doel.

Het was een heus schaakspel tussen de nummer 8 en 1 van de Tweede Divisie. De teams hadden elkaars onder controle. Er was veel strijd op het middenveld, waardoor er vaak geen doorkomen aan was. The Reds waren het dichtst bij een doelpunt in de eerste helft. Fouad Belarbi stoomde op aan de rechterkant en plaatste de bal op het hoofd van Raily Ignacio. De topscorer van AFC en de Tweede Divisie zag zijn inzet op de doellijn verijdeld zien worden door Ryan Snelders.

Knotsgekke en doelpuntrijke tweede helft
Aan het begin van de tweede helft was debutant Dalian Maatsen die de bal zomaar in de voeten passte van Rens van Benthem. De nummer tien kreeg de bal met wat geluk bij Rick Hemmink en hij leverde de assist af op Jurjan Mannes, die de bal schitterend over Zonneveld heen lepelde: 1-0. De voorsprong voor HHC zorgde ervoor dat AFC moest oprukken richting Ramon Nijland. Yordi Teijsse was met zijn vrije trap dichtbij de gelijkmaker maar zijn afstandsknal trof de vuisten van Nijland. De man van de openingsgoal, Mannes, ging kort daarna de een-twee aan met Hemmink en nu was de middenvelder goed voor ditmaal de assist. De HHC’er kreeg de bal bij Derian Reinders, zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd maar met wat geluk kreeg hij de bal toch nog langs Zonneveld: 2-0.

De verdubbeling van de score zorgde voor onrust bij de ploeg van Ulrich Landvreugd en veel slordigheden bij AFC. Het doel vinden blijkt dit kalenderjaar een lastigere opgave voor de elf uit de hoofdstad. Maar hard werken loont, zo ook voor AFC. Het eerste Amsterdamse doelpunt kwam op naam van de sterk invallende Matthijs Jesse. De invaller ontving de bal van Melvin Grootfaam en de middenvelder schoot vanuit de draai de bal via de paal binnen: 2-1.

Het inbrengen van Jesse bracht veel gevaar vanaf de rechterflank en binnen tien minuten was de invaller goed voor een doelpunt en assist. Yordi Teijsse kopte zijn twaalfde van het seizoen binnen na een prima voorzet van de in het veld gebrachte Jesse.

In de enerverende tweede drie kwartier van de wedstrijd kwamen de Hardenbergers terug aan de leiding. Waar het toch nog 3-2 werd, viel de 4-2 niet kort erna. Hemmink bracht zijn ploeg weer terug op voorsprong en invaller Sargon Gouriye legde de bal panklaar klaar voor invaller en debutant Rutger Etten. Een doelpunt dat voor grote problemen zorgde bij AFC. Vincent Weijl was nog dichtbij de 4-3 maar via de paal en rug van Nijland ging de bal over de achterlijn. Een zure en pijnlijke nederlaag voor Landvreugd en zijn mannen maar een vermakelijke wedstrijd voor de neutrale kijker.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

× Mijn veilige donatie
Periode
Bedrag
Ander bedrag
Persoonlijke info
Ik doneer anoniem


Powered by Whydonate

Meer over AFC