Volg ons
melvin-grootfaam-afc

Tweede Divisie

VERSLAG | AFC pakt periodetitel na nipte zege op HHC

VERSLAG | AFC pakt periodetitel na nipte zege op HHC

AFC is winnaar van de eerste periodetitel. De Amsterdammers wonnen dikverdiend van HHC Hardenberg: 2-1.

Voor de ploeg van Uli Landvreugd is het de tweede periodetitel op rij. Ook de laatste periode van vorig seizoen was een prooi voor The Reds, die daardoor in de Tweede Divisie bleven. In degradatiezorgen zal AFC dit seizoen in ieder geval niet komen. De traditieclub straalde tegen HHC een zakelijke rust uit, al verzuimde het om in een vroegtijdig stadium de zege veilig te stellen.

Daarvoor kreeg AFC namelijk wel de kansen. In de beginfase was de wedstrijd op Goed Genoeg nog aardig in balans, waarbij met name Sargon Gouriye meerdere mogelijkheden had te scoren namens HHC. Naar mate het duel vorderde nam AFC steeds meer de regie in handen. Via Raily Ignacio, die doelman Ramon Nijland al had omspeeld maar over schoot, en Yordi Teijsse, die vogelvrij naast kopte, had de ploeg van Landvreugd eigenlijk moeten scoren.

De voorsprong kwam uiteindelijk middels een van richting veranderd schot van Kenny Teijsse: 1-0. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. AFC bleef de ploeg met het initiatief, al kreeg het minder kansen dan voor rust. Een kwartier voor tijd leek de ingevallen HHC-aanvaller Ravelino Junte bovendien op weg naar de gelijkmaker, maar doelman Patrick Zonneveld redde knap. Het was tevens het moment waarop AFC koos voor het consolideren van de benauwde voorsprong en HHC meer initiatief mocht nemen. Het leverde een schotkans voor Rob van der Leij op, maar Zonneveld redde opnieuw.

Coach Gert Jan Karsten wisselde aanvallend om te jagen op de gelijkmaker, maar vlak voor tijd sloeg AFC alsnog toe. Derre Kwee, de noeste stofzuiger op de rechtsbackpositie en de oud-HHC-er die geen minuut voor de Hardenbergers speelde, stoomde op, werd bediend en bleef koel oog in oog met doelman Nijland: 2-0. Het leek de beslissing, maar vrijwel direct na de aftrap bood slap verdedigen van AFC de ingevallen Derian Reinders de gelegenheid om de 2-1 binnen te schuiven. Dat werd echter ook de eindstand.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie