Volg ons

Tweede Divisie

VERSLAG | AFC beleeft heerlijke generale repetitie tegen GVVV

VERSLAG | AFC beleeft heerlijke generale repetitie tegen GVVV

AFC heeft zaterdagmiddag een uitermate makkelijke middag gehad tegen GVVV. De Amsterdammers werden door de gasten uit Veenendaal geen strobreedte in de weg gelegd. De Blauwen keken bij rust al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. Na rust verzuimde de ploeg van Uli Landvreugd om uit te lopen naar een monsterscore en was het met 4-0 zeer genadig voor de Veenendaalers die vandaag totaal niet thuis gaven. Een heerlijke generale repetitie voor AFC wat aankomende dinsdag TOP Oss treft in de beker en zich weer koploper mag noemen in de Tweede Divisie.

Voor trainer Niek Oosterlee stond er zaterdagmiddag een weerzien met een oude bekende op het programma. De huidig trainer van GVVV werkte in het verleden bij Rijnsburgse Boys samen met een spits die in de loop der jaren uitgroeide tot een waar fenomeen in de Tweede Divisie. Zijn naam: Rialy Ignacio. De huidig spits van tegenstander AFC staat ook dit seizoen met 9 goals in de eerste 9 speelrondes aan de top van de topscorerslijst. Sowieso is AFC de ploeg met de hoogste productiviteit, dus moest Oosterlee zijn eigen ploeg voorzien van een plan om de doelpuntenwoede van de Amsterdammers aan banden te leggen. Bij de thuisploeg stond keeper Patrick Zonneveld weer onder de lat in plaats Joey Potveer. Ook was er plaats voor Moiz da Silva bij afwezigheid van Johan Kulhan.

Van het uitgedokterde plan van Oosterlee was op Goed Genoeg niets te zien. Op de prima grasmat in Amsterdam werd het al snel duidelijk dat AFC een zeer eenvoudig middagje zou gaan beleven. GVVV was slap, jaagde niet en maakte geen moment aanspraak op iets anders dan een pak slaag. Al na drie minuten kon Ignacio via Melvin Grootfaam bijna profiteren, maar de spits wist de kans niet te verzilveren. De Veenendaalers waren slordig en hadden alle moeite om de juiste kleur aan te spelen. Het kwam in het eerste kwartier amper voor de goal, behalve toen aanvoerder Roy Terschegget een vrije trap in de zestien van AFC deponeerde. Keeper Zonneveld kom echter makkelijk uitverdedigen.

Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een lange pass van Kenny Teijsse vanuit het middenveld, waar iedereen bij GVVV onder door liep, kwam de bal bij zijn broer Yordi Teijsse terecht. De aanvaller wilde de bal eigenlijk aannemen, maar de mislukte aanname was al genoeg contact om de bal langs keeper Johan Jansen te werken. Toen de ene Teijsse nog maar net uitgejuicht was, kon ook de andere een treffer vieren. Kenny Teijsse kopte een paar minuten later een corner van Thomas van den Houten hard tegen de touwen en zo was het feest bij de familie Teijsse compleet.

De overwinning van AFC leek al binnen, maar de vraag was: “Met hoeveel goals wordt de rust bereikt?” Met name Van den Houten en Grootfaam waren dichtbij, maar de man die uiteindelijk op het scorebord kwam was Fouad Belarbi. De linksbuiten kon een prima aanval via Moiz da Silva, Grootfaam en Ignacio van dichtbij binnenwerken en dus was de 3-0 een feit. Deze stand zou ook na 45 minuten op het bord staan en daar was niets op aan te merken: AFC was simpelweg heer en meester.

In de rust moest Oosterlee ingrijpen en bracht Sherwin Grot en Wout Blasman in de ploeg voor Soufiane Laghmouchi en Mart de Jong. Vijf minuten later moest ook spits Jeremy de Graaf zich laten vervangen met een blessure. Nog een domper voor GVVV op al een zeer donkere middag. De wissels hadden amper effect en het wedstrijdbeeld veranderde dan ook niet. Op sommige momenten leek het wel alsof GVVV zelf een voorsprong aan het verdedigen was, want aan jagen en drukzetten werd vanmiddag niet gedaan. AFC ging vrolijk door en maakte via opnieuw Yordi Teijsse de 4-0, exact dezelfde marge waarmee de Amsterdamse traditieclub vorig seizoen nog kansloos van GVVV verloor.

Toch werd het geen telramenwerk vanmiddag aan de Zuidas. Na de 4-0 zakte de wedstrijd wat in qua niveau en werden de kansen die er nog wel waren niet benut. Met name Matthijs Jesse en Raily Ignacio hadden de score flink kunnen opvoeren, maar het geluk en de scherpte in de laatste fase van de aanval ontbrak. Zeker bij een spits als Ignacio zorgde dit nog wel voor frustratie, maar met een 4-0 voorsprong is dit ongetwijfeld iets makkelijker te verwerken. Stichtte GVVV dan helemaal geen gevaar? Nauwelijks. Het raakte via Terschegget nog wel de lat uit een vrije trap, maar dat was eigenlijk het enige gevaarlijke wapenfeit.

De Amsterdammers speelden de wedstrijd rustig uit en konden de spelers met pijntjes in alle rust wisselen. Aanstaande dinsdag staat er namelijk een belangrijke wedstrijd op het programma. In het Olympisch stadion neemt AFC het op tegen TOP Oss in de KNVB beker. Qua vorm en doelpuntenproductie zijn beide ploegen in ieder geval klaar voor een mooie wedstrijd in een nog mooier – historisch – decor.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie