Volg ons

Hoofdklasse

VERSLAG: ACV pakt eerste periodetitel na moeizame zege op SC Genemuiden

VERSLAG: ACV pakt eerste periodetitel na moeizame zege op SC Genemuiden

ACV wist zaterdagmiddag op het eigen sportcomplex beslag te leggen op de eerste periodetitel in de hoofdklasse B. De ploeg was in Assen te sterk voor SC Genemuiden (3-1) dat erg lang zicht had op een goed resultaat bij de lijstaanvoerder. 

Sensationele openingsfase
ACV begon uitstekend aan de wedstrijd en de eerste aanval na slechts vijf minuten spelen was direct raak. Een voorzet vanaf de linkerzijde van het veld van Jim de Leeuw kwam terecht bij Marco van der Heide die tussen twee verdedigers in toch raak wist te koppen (1-0).

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. Na goed doorzetten van Jan Hooiveld kwam Kay Velda één op één te staan met doelman Ben Wormmeester. In eerste instantie wist de sluitpost nog redding te brengen, maar de rebound werd benut door Kay Velda (1-1). In de twintigste minuut leek de thuisploeg op weg naar een voorsprong, maar Huiskamp wist redding te brengen op een inzet van Ezra Schrijver. Na iets meer dan een half uur spelen was Jan Hooiveld gevaarlijk met een schot van buiten het zestienmetergebied, zijn inzet vloog echter over het doel van de tegenstander. Een van de laatste mogelijkheden van de eerste helft was voor de gasten uit Genemuiden, Omar Kavak wist aan de rechterkant van het strafschopgebied door te breken, maar schoot zelf op doel. Dit terwijl afspelen waarschijnlijk een betere optie geweest zou zijn. Nog net voor de pauze mocht Kavak nog een vrije trap nemen, maar deze kon tot hoekschop verwerkt worden.

Hoofdrol doelman Wormmeester
Na 47 minuten spelen moest doelman Huiskamp alert reageren na een fraai genomen vrije trap van Schrijver, hij tikte de bal op fraaie wijze over zijn doel. ACV was in de beginfase van de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer maar slaagde daar op dat moment niet in. Wat volgde was een rommelig duel waarin SC Genemuiden zich vooral toe moest leggen op het tegenhouden. In de 72ste minuut moest Huiskamp weer reddend optreden, nu op een inzet van Daniël Schans. Vijf minuten later had Jan Hooiveld de 1-2 op zijn schoen, maar zijn inzet werd weg gestompt door Wormmeester. Even later kwam ACV dan toch op de gewenste voorsprong, verdediger Sankoh kopte de bal tegendraads binnen (2-1).

In de 82ste minuut was SC Genemuiden al weer dichtbij de gelijkmaker, de vrije trap van Kavak werd door doelman Wormmeester echter voortreffelijk tegengehouden. Even later wist de zeer sterk spelende sluitpost weer een inzet van Kavak te keren. In de blessuretijd was Arjen Hagenauw verantwoordelijk voor de bevrijdende 3-1 waardoor het feest in Assen kon beginnen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse