maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsACVVERSLAG | ACV Assen zet goede seizoensopening door met punt tegen HSV...

VERSLAG | ACV Assen zet goede seizoensopening door met punt tegen HSV Hoek

ACV Assen en HSV Hoek hebben zaterdagmiddag de ongeslagen status in het kersverse seizoen weten behouden. In een vrij gelijkopgaande wedstrijd waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd en kregen beide grote mogelijkheden om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Invaller Mark Jagt brak in de tweede helft de ban voor de thuisploeg en zodoende leken de drie punten op het CATAWIKI-sportpark te blijven. Vlak voor tijd was het echter verdediger Niels de Pauw die de bordjes weer in evenwicht zette en voorkwam dat de Zeeuwen de 335 km lange terugreis met lege handen moesten volbrengen. Eindstand: 1-1.

Een flink aantal bezoekers had zaterdagmiddag de weg naar het CATAWIKI-sportpark gevonden.

Het affiche tussen ACV Assen en HSV Hoek is er eentje die vooral bij kilometervergoedingfetishisten in het oog springt. Met een totale som van 672 km, heen en terug, stond voor HSV Hoek de één na verste uitwedstrijd op het programma. Alleen het treffen met de Friezen van Harkemase Boys zorgt voor nóg meer kilometers op de teller. Nu zijn beide ploegen dit gewend en weten ze dat zij per seizoen gemiddeld gezien langer in de bus zitten, dan ze op het voetbalveld staan. Zo had ACV Assen vorige week al de tocht gemaakt naar Lisse, waar het de plaatselijke FC trakteerde op een 2-3 nederlaag op het openingsbal van de Derde Divisie Zaterdag. Middenvelder Justin Mulder had de eer om de eerste goal van dit Derde Divisie-seizoen te maken en ook was er voor centrale verdediger Nande Wielink een primeur. Door zijn sterke spel, assist en doelpunt werd Wielink door de bezoekers van Voetbal247.nl uitgeroepen tot de aller eerste Speler van de Week van 21/22. Hoek opende het seizoen relatief anoniem door een 1-1 gelijkspel tegen Barendrecht.

ACV-Coach Fred de Boer had voor deze wedstrijd van zaterdagmiddag niet de beschikking over de eerdergenoemde Justin Mulder. De middenvelder moest vorige week geblesseerd afhaken en bleef buiten de selectie. Zijn plek in de basis werd overgenomen Nick Westebring, die ook vorige week als invaller voor Mulder in werd gebracht. Ook Toufik Faraouni had, ten opzichte van vorige week, een basisplaats. Dit ging ten koste van aanvaller Mark Jagt. De andere namen waren identiek en vormden het 4-3-3-systeem waarin werd aangetreden. Ook bij Hoek weinig veranderingen ten opzichte van de puntendeling tegen Barendrecht. Coach Levien Gevaert had een plekje ingeruimd voor Giovanni Delannoy. Dit ging ten koste van Aaron Verwilligen, die met een plaatsje op de bank genoegen moest nemen. Hoek trad aan in een soort 5-1-3-1 opstelling in een zeer dynamische vorm. Vooral aanvoerder Rik Impens had een vrije rol en moest, samen met spits Steve Schalkwijk, zorgen voor het Zeeuwse gevaar.

Bij ACV keek men nog vaak naar de ontmoeting met HSV Hoek van vorig seizoen. In een van de weinige wedstrijden die het seizoen 20/21 kende, werd de promovendus met harde hand verwelkomd in de Derde Divisie en getrakteerd op een 1-4 nederlaag. Zaterdagmiddag was er dus kans op revanche, of in ieder geval; eerherstel. De openingsfase van het duel was van beide ploegen afwachtend en het duurde dan ook een kwartier voordat de eerste kans van de wedstrijd genoteerd kon worden. ACV kreeg de bal voorin via spits Freddy Quispel en kon via middenvelder Boy Spijkerman de score openen. Echter was de poging van Spijkerman niet geplaatst genoeg en kon doelman Griffin de Vroe redding brengen. De Belgische keeper gaf daarmee wel een niet te missen rebound weg aan Toufik Faraouni, die goed was meegelopen en klaar stond om de bal in het lege doel te schuiven. Faraouni raakte de bal echter compleet verkeerd (of beter gezegd: hij miste de bal volledig) en zag de ideale mogelijkheid op de 1-0 dus in rook op gaan. Het leek een dure misser te worden, want in de tegenaanval kreeg ook Hoek gelijk een reuzekans. Impens werd aan de rechterkant weggestuurd en troefde zijn directe tegenstander Luka Prljic gemakkelijk af waardoor hij de ruimte had voor een schot. Het schot met links verschalkte keeper Ben Wormmeester, maar tot opluchting van het thuispubliek was Nande Wielink goed mee terug gelopen en kon hij de bal van de lijn af halen en zo een zekere goal voorkomen. Na deze twee levensgrote kansen had alleen ACV nog een mogelijkheid om voor rust toe te slaan. Na een goede actie van opnieuw Spijkerman, kreeg Gijs Jasper de bal op een presenteerblaadje. Tot teleurstelling van de supporters van de Asser Christelijke Voetbalvereniging stond het vizier van Jasper niet op scherp en verprutste hij deze grote kans door de bal ruim over het doel van De Vroe te richten.

Toufik Faraouni heeft de bal voor het inschieten. Hij raakt de bal echter compleet verkeerd en scoort niet.

Na rust kwam ACV meteen goed uit de startblokken. De thee had de ploeg van De Boer goed gedaan en had meteen zijn uitwerking op het spel. Hoek werd aangepakt en teruggedrongen en moest toezien hoe de Assenaren opnieuw 2 goede kansen kregen om de (op dat moment) verdiende voorsprong te grijpen. Eerst was het centrumspits Quispel die van een meter of 7 vanaf de goal voor de 1-0 moest zorgen, maar de spits schoof de bal rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Coach Fred de Boer zag dat er iets te halen viel voor zijn team en besloot aanvaller Mark Jagt in te brengen. Dit leek een uitstekende beslissing te worden, want bij een van zijn eerste balcontacten creëerde de roodharige aanvaller meteen een grote kans voor Spijkerman, maar opnieuw faalde ACV in de afronding en kroop Hoek nog maar eens door het oog van de naald. Zelf creëerde de Zeeuws-Vlaamse formatie maar bar weinig en kon coach Gevaert zeker niet tevreden zijn over de aanvallende creaties van zijn ploeg. Het was allemaal te vrijblijvend en aanvaller Schalkwijk kwam eigenlijk niet in het spel voor. Alleen Impens, die de bijnaam ‘de Messi van Zeeland’ draagt, was nog wel eens dreigend. Desalniettemin had doelman Wormmeester geen drukke middag en waren de doelpogingen van de gasten op een hand te tellen.

Zeventien minuten voor tijd pakte ACV dan eindelijk wél de voorsprong. Via een voorzet van Spijkerman kwam de bal via tussenwoningen van Quispel en Jasper voor de voeten van invaller Mark Jagt. De aanvaller kreeg de bal perfect voor zijn rechter en vanaf een meter of 17 besloot hij zijn geluk maar eens uit. De bal verdween strak in de linkerbenedenhoek en liet keeper De Vroe ditmaal wél zonder weerwoord; 1-0! De thuisploeg had eindelijk wat het zocht en dit was ook zeker niet onverdiend te noemen. Hoek wist dat het nu alle zeilen moest bijzetten om niet met tegen handen terug richting Zeeland te moeten en schakelde een tandje bij. Dit zorgde onmiddellijk voor een levensgrote kans voor Delannoy. Via een fraai passje van middenvelder Jonathan Constansia stond de Belg ineens oog in oog met Wormmeester. Delannoy probeerde de doelman te verschalken, maar zag deze schitterend redden en zodoende de voorspong voor zijn ploeg behouden. Hoek werd steeds dominanter en het duurde niet lang voor dat ACV onder die druk bezweek. Uit een corner van Impens kon verdediger Niels de Pauw bij de eerste paal relatief ongehinderd inkoppen en bracht hij de stand weer gelijk. Hoek had de rug gerecht en leek bloed te ruiken in de jacht op de driepunter. Het had immers nog tien minuten om die missie te voltooien en als winnaar van het veld te stappen.

De corner waaruit verdediger Niels de Pauw de 1-1 scoort

Via voornamelijk standaard situaties klopten de Zeeuwen nog op de Drentse poort, maar deze bleef voor de rest van de middag gesloten. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en kon uiteindelijk iedereen wel leven met deze uitslag. ACV kwam bij vlagen prima voor de dag en lijkt dit seizoen een geduchte tegenstander voor alle ploegen in de Derde Divisie te gaan worden. De ploeg van De Boer heeft als doelstelling om dit jaar lijfsbehoud in de Derde Divisie te verzekeren. Met 4 punten uit 2 wedstrijden is de juiste weg daarvoor alvast ingezet. Hoek wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Volgende week kan het laten zien uit wat voor hout het gesneden is, want dan komt promotiekanshebber SteDoCo naar Denoek.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD