maandag, september 25, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | ACV Assen en Sparta Nijkerk delen de punten in onderhoudende...

VERSLAG | ACV Assen en Sparta Nijkerk delen de punten in onderhoudende topper

ACV Assen liet zaterdagmiddag op het eigen sportpark zien dat het zich dit seizoen ook kan meten met de op papier sterkere ploegen. Het team van trainer/coach Fred de Boer ging vorig seizoen nog met ruime cijfers onderuit tegen Sparta Nijkerk, maar toonde zich nu minimaal gelijkwaardig aan deze tegenstander en pakte één punt (2-2).

Tegenvallende eerste helft
In de eerste minuten van het duel zakte de thuisploeg wat in en liet het initiatief aan Sparta Nijkerk waardoor het gevaar kon stichten in de omschakeling. Na elf minuten spelen was de eerste mogelijkheid voor ACV, vanuit een corner kwam de bal bij Freddy Quispel maar zijn inzet werd door de tegenstander naast het doel gewerkt. Even later werd ACV weer gevaarlijk vanuit een hoekschop, de bal kwam terecht bij Daniel Schans die zijn inzet echter gekeerd zag worden door doelman Hoogewoning. Sparta Nijkerk wist de druk daarna nog verder op te voeren en werd het spel van de thuisploeg onzorgvuldig. Ondanks het overwicht van de Spartanen leverde dat nagenoeg geen kansen op. Wat volgde was een rommelige fase aan beiden zijden. Na iets minder dan een half uur spelen veerde het publiek in Assen op vanwege een fantastische actie van Boy Spijkerman. De aanvaller wist op snelheid met de nodige schijnbewegingen enkele tegenstanders het spreekwoordelijke bos in te sturen aan de linkerzijde van het veld. De eindpass was vervolgens minder goed, maar het was wel een actie die de wedstrijd op dat moment echt even nodig had bij het gebrek aan spannende momenten voor een van de doelen. De twee ploegen mochten de kleedkamer opzoeken met een ruststand van 0-0 en daarmee kreeg ACV gezien de mogelijkheden die het had te weinig.

Wereld van verschil
Waar in de eerste helft maar weinig te genieten viel was dat in de tweede helft een heel ander verhaal. Er was slechts één minuut verstreken na de aftrap  voor het tweede gedeelte toen de uitspelende formatie kon juichen vanwege een treffer. Maurice de Ruiter kreeg de bal voor de voeten op de rand van het zestienmetergebied en haalde uit. ACV-er Koen Steg raakte de bal echter waardoor deze met een vreemde boog over doelman Wormmeester in het net verdween (0-1). Sparta Nijkerk was overduidelijk in de beginfase beter uit de kleedkamer gekomen dan de tegenstander maar het kreeg in de 57ste minuut een draai om de oren. Toufik Faraouni wist goed door te zetten aan de rechterzijde van het veld en gaf de bal vervolgens voor in de richting van het strafschopgebied waar de al genoemde Boy Spijkerman in kwam lopen en de bal bij de eerste paal binnen wist te prikken (1-1).

Spanning
Lang duurde de blijdschap niet van ACV want twee minuten na de gelijkmaker stond de 1-2 al weer op het scorebord. Donny van der Wal trok de bal terug naar de net binnen het zestienmetergebied staande Roy Bakkenes die de bal binnen schoot. Plet had even later de wedstrijd vroegtijdig in het slot kunnen gooien nadat hij door matig verdedigen van ACV oog in oog kwam te staan met doelman Wormmeester. De aanvaller schoot de bal echter over het doel. Wat Sparta Nijkerk niet lukte deed ACV wel, met nog een kwartier op de klok was het Daniel Schans die met een steekpass Freddy Quispel wist te bereiken die de bal met een stift de bal over de doelman heen wist te schieten (2-2). De vier doelpunten betekenden niet het einde van het spektakelstuk dat de tweede helft was. De ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel waardoor de spanning bleef tot het laatste fluitsignaal.

Strijden om de winst
Niet lang na de gelijkmaker wist Koen Steg zijn ploeg te redden van een nieuwe achterstand toen hij een bal van de lijn wist te halen, maar het was niet alleen Sparta Nijkerk dat gevaarlijk was. ACV leek een mooie counter te kunnen plaatsen maar daar stak Sam Krant met een zogenoemde professionele overtreding een stokje voor. De overtreding werd bestraft met de gele kaart en daarover mocht hij niet klagen al was rood misschien ook wel een beetje te veel van het goede geweest. In de slotfase werd het steeds wat feller en was de wedstrijd een genot om naar te kijken, twee ploegen die strijden om iets meer dan een gelijkspel. Zover kwam het echter niet, maar de eindstand van 2-2 gaf een goede weergave van het spel.

Foto’s: Bennie de Boer

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD