Volg ons

De Treffers

‘Verrader’ Boy van de Beek prikkelt Achilles ’29 met Braziliaanse vlag

‘Verrader’ Boy van de Beek prikkelt Achilles ’29 met Braziliaanse vlag

Boy van de Beek voelde weinig schroom om zijn oude club Achilles ’29 nog wat zout in de gapende wonden te strooien. De drie maal trefzekere middenvelder van De Treffers zwaaide na de gewonnen Groesbeekse derby na afloop vrolijk met een Braziliaanse vlag, verwijzend naar de veelbesproken maar nooit ontvangen Braziliaanse lening van vijf miljoen voor de Heikanters. (Zie video onderaan het bericht)

Verrader
In de eerste Groesbeekse derby was Van de Beek nog trefzeker voor Achilles, nu werd de middenvelder door fans van de zwart-witten vervloekt: ,,Vooraf zeiden kleine jongens verrader tegen me. Maar tijdens de wedstrijd heb ik niets gehoord. Ik ben er ook niet mee bezig. Bovendien weten de meeste fans van Achilles wat er is gebeurd. Ik heb tot de winterstop de kar getrokken. Als ik dat samen met Eric Meijers niet had gedaan, dan hadden ze het niet eens tot de winterstop vol gehouden”, blikt hij terug in De Gelderlander.

Knallende ruzie
Van de Beek was gebrand om zich te laten zien tegen zijn oude club: ,,Ik wilde mijn rust pakken en lag zaterdag al om negen uur in bed, maar slapen lukte niet. Ik heb de wedstrijd wel twintig keer voorbij zien komen. Daar zat dit scenario niet tussen, wel een waarin ik belangrijk zou zijn. Maar drie keer scoren, dat lukt me zelfs op een training niet.” Hij groeide daardoor uit tot de held van De Treffers: ,,Het kan raar lopen. Op 4 november konden ze me wel schieten, maar nu heb ik er duizend vrienden bij. Ik had bij de eerste derby van dit seizoen knallende ruzie met meerdere spelers van De Treffers.”

Advertentie
Advertentie

Meer over De Treffers