dinsdag, januari 31, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVerplichte Onder 21-competitie voor profclubs lijkt einde beloftenteams in piramide

Verplichte Onder 21-competitie voor profclubs lijkt einde beloftenteams in piramide

Het lag al in de lijn der verwachtingen na de uitspraken van KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee, maar de invoering van de Onder 21-competitie maakt de kans dat beloftenteams na dit seizoen uit de voetbalpiramide, met uitzondering van de Eerste Divisie, verdwijnen nóg groter.

Volgens Voetbal International wordt deelname aan de Onder 21-competitie vanaf het seizoen 2020/2021 verplicht. ,,Dat gaat een grote impact hebben”, stelt directeur voetbalontwikkeling Art Langeler tegenover het weekblad. ,,We zijn over deze nieuwe competitie heel enthousiast. De toptalenten van Nederland concentreren zich straks in deze competitie en de winnaar kan een ticket voor de UEFA Youth League verdienen. Deelname wordt verplicht. Clubs mogen zelf weten of ze daarnaast ook nog een beloftenploeg of reserve-elftal in stand houden. We denken daarmee een goede oplossing te hebben voor jongens die na Onder-19 komen te zwemmen tussen beloften en eerste elftal.”

Dat betekent dus dat clubs als Sparta, FC Volendam, Almere City FC en ADO Den Haag na komend seizoen dus én een beloftenteam én een Onder 21-team moet hebben om in de piramide te kunnen blijven. Gezien de kosten van een dergelijk team en de organisatie lijkt het voor de hand te liggen dat de profclubs eieren voor hun geld kiezen en de piramide verlaten, met uitzondering van de ‘grote clubs’ die in de Eerste Divisie actief zijn. Sparta speculeerde daar reeds op een vertrek uit de Tweede Divisie na komend seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD