dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVermeulen na IJsselmeervogels: "FC Lisse is titelkandidaat"

Vermeulen na IJsselmeervogels: “FC Lisse is titelkandidaat”

FC Lisse heeft zaterdag een flinke tik uitgedeeld in de Derde Divisie Zaterdag. Door met 2-0 te winnen van IJsselmeervogels, dat de afgelopen weken ontketend was, bevestigde Lisse de status van titelkandidaat. Ook aanvaller Rik Vermeulen kon daar niet meer omheen.

Herstel na nederlaag in Scheveningen

Een week voor de topper tegen IJsselmeervogels had FC Lisse nog met 2-1 van Scheveningen verloren. Dat was de eerste nederlaag van het seizoen, waardoor er misschien wat meer druk op de wedstrijd tegen IJsselmeervogels lag. “Wij waren zelf ook heel erg benieuwd”, bekende Vermeulen in gesprek met Omroep West. “Een tijdje terug heb ik aangegeven dat je een wedstrijd kunt verliezen, als je daarna kunt laten zien dat je volwassen genoeg bent om echt door te gaan als kandidaat voor de titel. Ik denk dat wij vandaag een fantastische wedstrijd op de mat hebben gelegd. Niets tot weinig hebben weggegeven en we mogen trots zijn dat we ons zo hersteld hebben na vorige week.”

FC Lisse titelkandidaat

Door de overwinning op de Rooien sloeg FC Lisse weer een gaatje in de Derde Divisie. Het team van Robbert de Ruiter heeft nu een voorsprong van vier punten op IJsselmeervogels. Vermeulen bevestigde na de wedstrijd dan ook dat Lisse nu echt een titelkandidaat is. “We hebben het vandaag laten zien. Wij zijn volwassen genoeg om titelkandidaat te zijn.” Zaterdag neemt Lisse het op tegen ASWH, maar ontbreekt Martin van Eeuwijk. Blessures en schorsingen spelen altijd een belangrijke rol in de strijd om het kampioenschap. Vermeulen is niet bang voor een negatief effect. “Ik denk dat dat wel goed zit bij ons. Ik heb alle vertrouwen in het niveau van de jongens die het op gaan vangen. Dat gaat ook wel goed komen.”

Bekijk hieronder het complete interview met Rik Vermeulen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD