zaterdag, januari 22, 2022
HomeCompetitiesTweede Divisie'Verloren titelstrijd scheelt IJsselmeervogels 40 duizend euro'

‘Verloren titelstrijd scheelt IJsselmeervogels 40 duizend euro’

Het had de ultieme kroon op het seizoen kunnen worden: de slotdag waarop IJsselmeervogels en AFC in een rechtstreeks duel op de Westmaat konden bepalen wie kampioen zou worden. Maar doordat IJsselmeervogels de afgelopen weken tot tweemaal toe onderuit ging, liep de voorsprong van AFC uit tot acht punten en lijkt het affiche op de slotdag om ‘des keizers baard’. Een hard gelag voor Vogels-penningmeester André Beukers.

De penningmeester had zich al in de handen gewreven bij de te verwachten flinke inkomsten wanneer de seizoensfinale er om zou doen: ,,Het hele seizoen hoop je dat het op die laatste wedstrijd gaat aankomen. Als dat zou lukken, zou je een prachtige afsluiting van het seizoen hebben”, stelt Beukers in gesprek met RTV Utrecht. Het feit dat dat duel nu vermoedelijk nergens meer om gaat scheelt flink wat toeschouwers, naar schatting een verschil van 2000 á 2500: ,,Die betalen een tientje de man entree, en ze verteren zo’n 5 euro de man in de kantine. Dat is toch zo’n 37.500 euro bij elkaar. En als je dan in die wedstrijd ook nog kampioen zou zijn geworden, heb je ook nog een kampioensfeest. Dat levert nog meer kantine-omzet op.”

Toch wil Beukers niet bij de pakken neer zitten. ,,Het zou de kers en de slagroom op de taart zijn geweest. We hebben een prachtige veiling gehad, veel activiteiten rond het nieuwe clubhuis en de twee derbys (foto) tegen Spakenburg leverden meer op dan was begroot. Het was financieel sowieso een goed seizoen, maar het was fantastisch geweest als we dit er nog bij hadden kunnen plussen, daar wordt de hele club beter van. Het is ontzettend jammer dat dat niet gaat gebeuren”, besluit hij tegenover de regionale omroep.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS