donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlHeadlines'Verban beloftenteams uit Jupiler League'

‘Verban beloftenteams uit Jupiler League’

Als de KNVB de Jupiler League interessanter en beter wil maken, zou het moeten beginnen met de beloftenteams uit de competitie te verwijderen. Daarvoor pleit Nico-Jan Hoogma, directeur van Heracles Almelo.

,,Als we het totale Nederlandse voetbal beter willen maken, dan moet het financieel beter worden geregeld en ook de Jupiler League worden aangepakt, die moet interessanter en beter worden”, stelt Hoogma in TC/Tubantia. ,,Wij pleiten voor dezelfde opzet als in de eredivisie. Dus niet met jong-elftallen die nergens om spelen. Duels tegen clubs als Cambuur, NAC en De Graafschap zijn mooi, daar is volop beleving. Maar het kan niet zo zijn dat je voor 100 man tegen Jong FC Utrecht in een groot stadion speelt.”

De uitspraken van Hoogma zijn gedaan in het kader van de discussie die momenteel gevoerd wordt over de competitieopzet van de Eredivisie en Jupiler League, alsmede de voetbalpiramide. Heracles stelt in principe voor 18 teams te zijn, maar kan onder voorwaarden ook leven met 16 teams.

Foto: OrangePictures

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD