Volg ons

Aan het woord

‘Verban beloftenteams uit Jupiler League’

‘Verban beloftenteams uit Jupiler League’

Als de KNVB de Jupiler League interessanter en beter wil maken, zou het moeten beginnen met de beloftenteams uit de competitie te verwijderen. Daarvoor pleit Nico-Jan Hoogma, directeur van Heracles Almelo.

,,Als we het totale Nederlandse voetbal beter willen maken, dan moet het financieel beter worden geregeld en ook de Jupiler League worden aangepakt, die moet interessanter en beter worden”, stelt Hoogma in TC/Tubantia. ,,Wij pleiten voor dezelfde opzet als in de eredivisie. Dus niet met jong-elftallen die nergens om spelen. Duels tegen clubs als Cambuur, NAC en De Graafschap zijn mooi, daar is volop beleving. Maar het kan niet zo zijn dat je voor 100 man tegen Jong FC Utrecht in een groot stadion speelt.”

De uitspraken van Hoogma zijn gedaan in het kader van de discussie die momenteel gevoerd wordt over de competitieopzet van de Eredivisie en Jupiler League, alsmede de voetbalpiramide. Heracles stelt in principe voor 18 teams te zijn, maar kan onder voorwaarden ook leven met 16 teams.

Foto: OrangePictures

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord