maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVerbaasde reacties op KNVB campagne tegen dopinggebruik

Verbaasde reacties op KNVB campagne tegen dopinggebruik

Bestuurders en trainers van clubs uit de Tweede en Derde Divisie reageren verrast op de plotselinge campagne van de KNVB tegen het gebruik van doping en drugs.

Toch komt het voor

De KNVB is bezorgd over doping en drugsgebruik in het amateurvoetbal. “Waarom zou een amateurvoetballer vals willen spelen door zijn lichaam te vervuilen met allerlei rotzooi, waarvan de positieve werking op de prestatie nooit wetenschappelijk is aangetoond? Toch komt het voor”, stelt KNVB-baas Jan Dirk van der Zee in De Telegraaf.

Drie jaar geen test meegemaakt

“Ik vind dit verbazingwekkend”, reageert Kozakken Boys-trainer Danny Buijs in De Telegraaf. “Ik ben bijna drie jaar trainer in de top van het amateurvoetbal en ik heb nog nooit meegemaakt dat een speler is getest op drugs- of dopinggebruik. Meten is weten, zeggen ze toch? In het betaald voetbal, waar ik actief was, werd je wel getest. Als er wordt beweerd dat doping en drugs gebruikt worden, moet je met feiten komen.”

Nooit meer iets van KNVB gehoord

Ook Cees Bruinink, technisch directeur van Katwijk, heeft zo zijn gedachten bij de campagne: “Vijf jaar geleden kregen we brieven van de KNVB dat er onverwachte controles zouden plaatsvinden. Wij hebben het onderwerp zelfs meegenomen in de contracten van spelers. Maar we hebben nooit meer iets van de KNVB gehoord.”

Spakenburg – Rijnsburgse Boys

Volgens de voetbalbond zouden de spelers in de Tweede en Derde Divisie nauwelijks beseffen welke gevaren doping oplevert en welke sancties erop staan. Voor zover bekend wordt er niet of nauwelijks op doping gecontroleerd. Voor zover bekend is alleen op 23 augustus 2014 gecontroleerd na Spakenburg – Rijnsburgse Boys. Dit was een direct gevolg over een publicatie over dopinggebruik bij Spakenburg, niet geheel toevallig waren alle spelers die deze middag getest werden (van zowel Spakenburg als Rijnsburg) in het betreffende seizoen actief voor de Blauwen. Alle geteste spelers bleken negatief.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD