maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieVeluwse derby: VVOG wil DVS'33 in Derde Divisie houden

Veluwse derby: VVOG wil DVS’33 in Derde Divisie houden

Waar de Tweede Divisie reikhalzend uitkijkt naar Kozakken Boys – Katwijk, heeft de Derde Divisie eveneens aan boeiend affiche op het programma met de Veluwse derby tussen DVS’33 en VVOG.

Tweede Divisie
In De Stentor blikken DVS-middenvelder Kay Velda en VVOG-coach Hennie in ’t Hof vooruit. Velda hoopt dat de Ermeloërs zich zaterdag alsnog kwalificeren voor de nacompetitie, waardoor het dit seizoen wellicht al kan promoveren naar de Tweede Divisie: ,,In de tweede seizoenshelft zijn we enorm gegroeid. We presteren constant, staan in de top-3, scoren veel en zijn dus nog in de race voor de derdeperiodetitel. Ik vind ons qua veldspel één van de betere ploegen, we verdienen het in de tweede divisie te spelen. Lukt het nu niet, dan gaan we er volgend seizoen voor. We willen met DVS zo hoog mogelijk spelen.”

Derby
VVOG heeft dubbele belangen om DVS’33 de voet dwars te zetten. Het verloor eerder op de eigen Strokel met 0-6 en wil bovendien ook volgend seizoen weer de Veluwse derby kunnen spelen. ,,Revanche is een groot woord, maar we willen het natuurlijk beter doen dan de 0-6 thuis. Wij vinden het hartstikke leuk om die heerlijke derby volgend jaar weer te spelen en daarom hopen we in dezelfde klasse te zitten als DVS.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD